外國煲大左的景點,有邊d?

1001 回覆
89 Like 135 Dislike

你去翻香港的景點睇下

好多鬼佬覺得香港景點正

其實想問鬼佬到底黎香港睇乜。劏房呀?

香港大把好野,歷史/建築/文化/風景

我覺得香港地質公園幾值得去
雖然未至於話啲景係香港獨有
但係亦的確算罕有

睇山睇石真係香港好
仲有濕地紅樹林其實呢個世界無幾多地方有得睇

我覺得濕地公園比起普通一撻濕地嘅優點係啲展板
如果冇展板嘅話 我係唔會知濕地有咩值得睇

紅樹林濕地好撚多鬼佬見都未見到
濕地公園成日都有鬼佬帶曬成家入去學野
而且好方便就去到
其他地方你想去最少都搭番三四個鐵車/半日先搵到
利申係濕地公園幫過手
尼斯湖 loch ness
太大 係湖邊落左車真係唔知做咩好
又冇水怪
東京 根本唔岩旅行 大阪正好多
希臘Santorini
去到同返左大陸冇分別

巴打,detail plz
樓主認為香港呢個地方有冇俾人煲大?

我真係好唔明d人㴝香港做乜鳩,蝗國撚無見識我唔怪,連d鬼佬都咁鳩。

香港淨係講食野已經好值得黎啦

好過外國 pizza pasta steak

tapas, 米芝蓮 你無食過?
Hallstatt
特突入去睇佢,不如搵多日留瑞士

從小就覺得好正
有咩唔好?未去過
香港 金紫荊廣場

狗乜不屌,我唔明班蝗㴝睇乜鳩?
希臘Santorini
去到同返左大陸冇分別

你地係咪痴撚線架,Santorini都話唔好,你winter梗係鳩過人啦。

第一次聽去Santorini係為左景點
最多都係在海邊睇日落,望下d白色屋好靚咁
根本去得就係relax度假

其實個日落唔係特別靚 香港好似重靚
d屋都無想像中咁靚 上網d相重靚
只係同期望中有出入姐
仲有尼斯
屌你老母又貴又on9
得個石灘竟然起朵做天使灣

尼斯都屌

香港人以為全世界海灘都係沙灘
你望下人地個海咩顏色你望出去個海咩顏色

度假地方你唔識relax 唔識歎o既話就會覺得on9

香港 金紫荊廣場

狗乜不屌,我唔明班蝗㴝睇乜鳩?

班蝗唔識寶姐,黎香港睇金紫荊睇咩星光大道,夾格起出黎做旅遊點,我去科學館都無咁嬲啦
鼓浪嶼
唔知點解仲可以啱啱入選世界文化遺產
又話鋼琴之島,行均成個島都無見過十部鋼琴
咩景點都分開收費,但每個景點只係得一個賣點
成個島勁多商店,真係可以逼過旺角

咪撚再提蝗國呢d濕鳩地方啦唔該。

你呢種人淨係識玩針對
講鼓浪嶼個巴打起碼係客觀咁講自己嘅經歷
而你就喺度玩針對
講真 如果中國嘅景點都係「濕鳩地方」 咁點解中國會有52個世界遺產?

有班傻鳩煲大蝗國姐,你咁中意食地溝油,睇 污染你咪去胞去囉,呢d垃圾地方送錢都唔會去啦
完全唔掂既:
威尼斯
比薩斜塔
比利時屙尿細路
柏林圍牆
荷蘭羊角村
Hallstatt
Copenhagen 條魚

還好可以自己慢慢享受既:
Santorini
荷蘭風車村
Barcelona

真正有料到:
Athens
荷蘭紅燈區
荷蘭sex museum

Krakow集中營(超震撼)

巴打好淫

你去翻香港的景點睇下

好多鬼佬覺得香港景點正

歷史:係有。但書都有講
睇書點同你親身印證,去睇番呢d地方呀。睇書就ok既,咁世界上無一個地方值得睇歷史
建築: 有唔少都拆左
仲有好撚多未拆lor
文化: 無文化?
香港應該係唯一一個世界上你搵倒中西文化融合既地方,有大量英式建築同時有好多古廟,有茶樓同時有世界各地高質既餐廳⋯
風景: 真係諗唔到
香港另一樣好出名係由市區去郊區可以好快同好方便,大把行山路徑好靚,浪茄/龍脊

做咩香港人咁撚鐘意踩番香港

可能慣左係咁唔多覺呢D係好野黎

其實香港景點叫好好
1 珍寶海鮮舫 對外國人嚟講極新鮮
2 維港 數一數二夜景 係帆船睇係一種享受
3 山頂 都係睇維港 但另一種風味
4 唐樓 唔知點解外國人好鍾意
5 行山 地質嘢鬼佬啱
6 老蘭 唔解釋啦
根本好多都係

會唔會係香港太精彩

你去翻香港的景點睇下

好多鬼佬覺得香港景點正

但係亦的確算罕有

睇山睇石真係香港好

觀賞濕地生態唔一定要去濕地公園
但濕地公園的確有教育意義
日月潭
威尼斯 商業味太濃 寧願留多幾日係Tuscany好過
首爾 / 濟州/ Bangkok 呢d垃圾地方真係柒到唔敢睇。

濟州+1
無地鐵焗人搭巴士/租車真係on9到震
仲要全部都係韓文

d泡菜人好撚無禮貌囉
seoul 全部
taipei
Copenhagen

好多鬼佬覺得香港景點正

但係亦的確算罕有

睇山睇石真係香港好

觀賞濕地生態唔一定要去濕地公園
但濕地公園的確有教育意義

有導賞團,睇下人地點保育,絕對係一個值得去既景點
日月潭

呢個我都覺中伏
琉球村
屌你老味
morocco chefchaouen
完全唔掂既:
威尼斯
比薩斜塔
比利時屙尿細路
柏林圍牆
荷蘭羊角村
Hallstatt
Copenhagen 條魚

還好可以自己慢慢享受既:
Santorini
荷蘭風車村
Barcelona

真正有料到:
Athens
荷蘭紅燈區
荷蘭sex museum
Krakow集中營(超震撼)

羊角村我覺得係伏咗啲村民就真
屌你人地真係喺果度住但啲遊客就日日走嚟走去

上次去已經好多屋門口寫住私人地方禁止入內
仲要中英日三語對照呀屌
首選一定係意大利五漁村

1)On9到震,每條"村"細到仆街,基本上三個字行完

2)冇著名餐廳,全部搵遊客笨,難食,但人又多到仆街

3)風景唔係特別靚,全部人影相都唔係影海,全部都係企同一個spot影啲濕鳩七彩爛屋

4)海灘其實係石灘。大部分海灘係私人海灘,而公共石灘多垃圾到仆街。海水入面全部都係垃圾

真係傻鳩先去

行山咁行哂五條村唔搭火車
其實已經叫合格未到大伏

d 風景 都還可觀,不過好撚多蝗唔會 再去
根本好多都係

會唔會係香港太精彩

你去翻香港的景點睇下

好多鬼佬覺得香港景點正

歷史:係有。但書都有講
睇書點同你親身印證,去睇番呢d地方呀。睇書就ok既,咁世界上無一個地方值得睇歷史
建築: 有唔少都拆左
仲有好撚多未拆lor
文化: 無文化?
香港應該係唯一一個世界上你搵倒中西文化融合既地方,有大量英式建築同時有好多古廟,有茶樓同時有世界各地高質既餐廳⋯
風景: 真係諗唔到
香港另一樣好出名係由市區去郊區可以好快同好方便,大把行山路徑好靚,浪茄/龍脊

做咩香港人咁撚鐘意踩番香港

香港百幾年歷史都多歷史建築?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞