外國煲大左的景點,有邊d?

1001 回覆
89 Like 135 Dislike
根本好多都係

會唔會係香港太精彩

你去翻香港的景點睇下

好多鬼佬覺得香港景點正

其實想問鬼佬到底黎香港睇乜。劏房呀?

香港大把好野,歷史/建築/文化/風景

我覺得香港地質公園幾值得去
雖然未至於話啲景係香港獨有
但係亦的確算罕有
仲有尼斯
屌你老母又貴又on9
得個石灘竟然起朵做天使灣
首爾 / 濟州/ Bangkok 呢d垃圾地方真係柒到唔敢睇。

濟州+1
無地鐵焗人搭巴士/租車真係on9到震
仲要全部都係韓文
首爾北村八景

唔係話個景點廢,但有d夾硬煲出黎,至少無需要特登搵八個位合埋叫八景

果d乜鳩三姓洞我都唔知做乜鳩。
根本好多都係

會唔會係香港太精彩

你去翻香港的景點睇下

好多鬼佬覺得香港景點正

但係亦的確算罕有

睇山睇石真係香港好
仲有濕地紅樹林其實呢個世界無幾多地方有得睇
澳洲d tree top walk
根本好多都係

會唔會係香港太精彩

你去翻香港的景點睇下

好多鬼佬覺得香港景點正

但係亦的確算罕有

佢地去石板街會唔會覺得比人水左
首選一定係意大利五漁村

1)On9到震,每條"村"細到仆街,基本上三個字行完

2)冇著名餐廳,全部搵遊客笨,難食,但人又多到仆街

3)風景唔係特別靚,全部人影相都唔係影海,全部都係企同一個spot影啲濕鳩七彩爛屋

4)海灘其實係石灘。大部分海灘係私人海灘,而公共石灘多垃圾到仆街。海水入面全部都係垃圾

真係傻鳩先去

行山咁行哂五條村唔搭火車
其實已經叫合格未到大伏
首選一定係意大利五漁村

1)On9到震,每條"村"細到仆街,基本上三個字行完

2)冇著名餐廳,全部搵遊客笨,難食,但人又多到仆街

3)風景唔係特別靚,全部人影相都唔係影海,全部都係企同一個spot影啲濕鳩七彩爛屋

4)海灘其實係石灘。大部分海灘係私人海灘,而公共石灘多垃圾到仆街。海水入面全部都係垃圾

真係傻鳩先去

吓,去過覺得幾靚喎
Hallstatt都有人屌

希臘都有人屌
仲有尼斯
屌你老母又貴又on9
得個石灘竟然起朵做天使灣

其實尼斯啲海水隻色都算幾靚
但係太多人 人多就大煞風景
反而蒙彼利埃附近個海灘(要搭幾個字車)就真係幾正
樓主認為香港呢個地方有冇俾人煲大?

我真係好唔明d人㴝香港做乜鳩,蝗國撚無見識我唔怪,連d鬼佬都咁鳩。

淨係維多利亞港已經值得一遊啦

然後啦?
Krakow集中營都話煲大左?

你對個段歷史有d認知,去到集中營睇d內容,其實感受好深,我個日去到lunch都食唔落,因為真係死左好多人

仲有我行左出去燒屍個個空地度(附近係破壞左既毒氣室),我個陣仲聞到d灰燼味,好難受。
根本好多都係

會唔會係香港太精彩

你去翻香港的景點睇下

好多鬼佬覺得香港景點正

歷史:係有。但書都有講
睇書點同你親身印證,去睇番呢d地方呀。睇書就ok既,咁世界上無一個地方值得睇歷史
建築: 有唔少都拆左
仲有好撚多未拆lor
文化: 無文化?
香港應該係唯一一個世界上你搵倒中西文化融合既地方,有大量英式建築同時有好多古廟,有茶樓同時有世界各地高質既餐廳⋯
風景: 真係諗唔到
香港另一樣好出名係由市區去郊區可以好快同好方便,大把行山路徑好靚,浪茄/龍脊

做咩香港人咁撚鐘意踩番香港
新天餓堡

唔撚係掛?好撚令喎,你winter去就梗係鳩啦。

邊個話, 我上次冬天去都好靚

點解咁令都有人屌?
Pamukkale=>大量中國人 而且啲水試世紀已經開始無乜
Mykonos=>靚係靚但本身成個地方好撚悶(除左Delos)
根本好多都係

會唔會係香港太精彩

你去翻香港的景點睇下

好多鬼佬覺得香港景點正

睇書點同你親身印證,去睇番呢d地方呀。睇書就ok既,咁世界上無一個地方值得睇歷史
仲有好撚多未拆lor
香港應該係唯一一個世界上你搵倒中西文化融合既地方,有大量英式建築同時有好多古廟,有茶樓同時有世界各地高質既餐廳⋯
香港另一樣好出名係由市區去郊區可以好快同好方便,大把行山路徑好靚,浪茄/龍脊

香港百幾年歷史都多歷史建築?
根本好多都係

會唔會係香港太精彩

你去翻香港的景點睇下

好多鬼佬覺得香港景點正

但係亦的確算罕有

睇山睇石真係香港好
仲有濕地紅樹林其實呢個世界無幾多地方有得睇

我覺得濕地公園比起普通一撻濕地嘅優點係啲展板
如果冇展板嘅話 我係唔會知濕地有咩值得睇

會唔會係香港太精彩

你去翻香港的景點睇下

好多鬼佬覺得香港景點正

仲有好撚多未拆lor

岩岩帶左個外國人行香港
佢話夜景好撚靚
中西合壁好正
好多野食
仲話龍脊好靚好想去
日後再想番黎睇其他野
你點睇
跟住呢個post d 景點去就無死錯人
連京都都屌真係
完全唔掂既:
威尼斯
比薩斜塔
比利時屙尿細路
柏林圍牆
荷蘭羊角村
Hallstatt
Copenhagen 條魚

還好可以自己慢慢享受既:
Santorini
荷蘭風車村
Barcelona

真正有料到:
Athens
荷蘭紅燈區
荷蘭sex museum
Krakow集中營(超震撼)
英國巨石陣
冇想像中咁宏偉

你去翻香港的景點睇下

好多鬼佬覺得香港景點正

仲有好撚多未拆lor

岩岩帶左個外國人行香港
佢話夜景好撚靚
中西合壁好正
好多野食
仲話龍脊好靚好想去
日後再想番黎睇其他野
你點睇

香港根本係好野黎,係有班踩港撚成日盲踩
希臘Santorini
去到同返左大陸冇分別

你地係咪痴撚線架,Santorini都話唔好,你winter梗係鳩過人啦。

第一次聽去Santorini係為左景點
最多都係在海邊睇日落,望下d白色屋好靚咁
根本去得就係relax度假

令都不食人間煙火,咁都有人屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞