外國煲大左的景點,有邊d?

1001 回覆
89 Like 135 Dislike
西湖一D都氣息
蘇州得假山假石個個園一9樣
故宮冇想像咁大,邊可能9999間房,御花園細過我樓下公園
日月潭,城門水塘都靚過佢
大阪城好伏
日本三大夜景,可能香港人見慣大蛇屙尿
沙巴得幾個島仔唔知做乜9
下龍灣。去完桂林唔使去下龍
黃金海岸。冇想像中咁黃金海岸
鼓浪嶼
唔知點解仲可以啱啱入選世界文化遺產
又話鋼琴之島,行均成個島都無見過十部鋼琴
咩景點都分開收費,但每個景點只係得一個賣點
成個島勁多商店,真係可以逼過旺角

咪撚再提蝗國呢d濕鳩地方啦唔該。

你呢種人淨係識玩針對
講鼓浪嶼個巴打起碼係客觀咁講自己嘅經歷
而你就喺度玩針對
講真 如果中國嘅景點都係「濕鳩地方」 咁點解中國會有52個世界遺產?

有班傻鳩煲大蝗國姐,你咁中意食地溝油,睇 污染你咪去胞去囉,呢d垃圾地方送錢都唔會去啦

on9 支那地方政府申請到做文化遺產會有錢收 所以係唔係都申請 仲會將個地方搞到鬼五馬六去迎合個評審要求 仲唔夠濕鳩?
希臘Santorini
去到同返左大陸冇分別

巴打,detail plz

屌佢老味,將
Santorini同蝗國比,食屎啦
完全唔掂既:
威尼斯
比薩斜塔
比利時屙尿細路
柏林圍牆
荷蘭羊角村
Hallstatt
Copenhagen 條魚

還好可以自己慢慢享受既:
Santorini
荷蘭風車村
Barcelona

真正有料到:
Athens
荷蘭紅燈區
荷蘭sex museum
Krakow集中營(超震撼)

羊角村我覺得係伏咗啲村民就真
屌你人地真係喺果度住但啲遊客就日日走嚟走去

上次去已經好多屋門口寫住私人地方禁止入內
仲要中英日三語對照呀屌

羅馬好過athens,Florence就真係歐洲最有味道古城之一

最撚on9一定係天涯海角
仲有尼斯
屌你老母又貴又on9
得個石灘竟然起朵做天使灣

尼斯都屌

香港人以為全世界海灘都係沙灘
你望下人地個海咩顏色你望出去個海咩顏色

度假地方你唔識relax 唔識歎o既話就會覺得on9

巴打邊個月份去架
「蔚藍海岸」果然唔係浪得虛名
香港 金紫荊廣場

狗乜不屌,我唔明班蝗㴝睇乜鳩?

班蝗唔識寶姐,黎香港睇金紫荊睇咩星光大道,夾格起出黎做旅遊點,我去科學館都無咁嬲啦

希望班蝗只去呢d鳩地方,唔好污染香港d好地方。
尼斯湖 The Lake District d湖靚到個到好多
羊角村好伏?仲諗住聽日去
今日去完風車村好靚
Mesei vaticani (+ Capella sistina)
屌你老母人又多 展館規劃又亂
去Sistine chapel條路逼到
無時間比人睇展品嘅 叫自己做博物館

好喇 入到去Sistine chapel
Sor我對classical art無乜修養
睇唔明有咩咁正
而且歐遊對呢種藝術已經審美疲勞 大把教堂靚過佢

結論 唔好比錢入
西湖一D都氣息
大阪城好伏

故宮幾大下 只係大部分都唔開放
根本好多都係

會唔會係香港太精彩

你去翻香港的景點睇下

好多鬼佬覺得香港景點正

其實想問鬼佬到底黎香港睇乜。劏房呀?

香港大把好野,歷史/建築/文化/風景

我覺得香港地質公園幾值得去
雖然未至於話啲景係香港獨有
但係亦的確算罕有

睇山睇石真係香港好
仲有濕地紅樹林其實呢個世界無幾多地方有得睇

我覺得濕地公園比起普通一撻濕地嘅優點係啲展板
如果冇展板嘅話 我係唔會知濕地有咩值得睇

觀賞濕地生態唔一定要去濕地公園
但濕地公園的確有教育意義

天水圍嗰個就算鳩數啦。雀都冇隻
仲有尼斯
屌你老母又貴又on9

尼斯都屌

巴打邊個月份去架

之前去過 同意香港搵撚到咁嘅海

你去翻香港的景點睇下

好多鬼佬覺得香港景點正

其實想問鬼佬到底黎香港睇乜。劏房呀?

香港大把好野,歷史/建築/文化/風景

歷史:係有。但書都有講
睇書點同你親身印證,去睇番呢d地方呀。睇書就ok既,咁世界上無一個地方值得睇歷史
建築: 有唔少都拆左
仲有好撚多未拆lor
文化: 無文化?
香港應該係唯一一個世界上你搵倒中西文化融合既地方,有大量英式建築同時有好多古廟,有茶樓同時有世界各地高質既餐廳⋯
風景: 真係諗唔到
香港另一樣好出名係由市區去郊區可以好快同好方便,大把行山路徑好靚,浪茄/龍脊

做咩香港人咁撚鐘意踩番香港

可能慣左係咁唔多覺呢D係好野黎

其實香港景點叫好好
1 珍寶海鮮舫 對外國人嚟講極新鮮
2 維港 數一數二夜景 係帆船睇係一種享受
3 山頂 都係睇維港 但另一種風味
4 唐樓 唔知點解外國人好鍾意
5 行山 地質嘢鬼佬啱
6 老蘭 唔解釋啦

講夜景唔止維港
貨櫃碼頭
街舖燈牌
高速公路
甚至屋邨都係又靚又易睇到影到

因為香港啲舖開得夜
啲人瞓又瞓得夜
廣告燈牌夜晚又唔熄
背後真係多撚謝香港人做到狗咁
同埋土地問題先會夜麻麻一堆燈光俾你睇

去過唔少地方睇夜景
入黑1粒鐘就熄晒燈無嘢睇
曼谷啲廟好正

其實去咁多地方之後發現
香港真係冇得頂
夜景正
一個咁細地方有山有海
行山地方近市區 景又靚又方便
又多野食
西湖一D都氣息
大阪城好伏

西湖周圍起晒高樓真係好on9,入到去感覺似普通公園
Melbourne the great ocean road嘅
門徒石
鼓浪嶼
唔知點解仲可以啱啱入選世界文化遺產
又話鋼琴之島,行均成個島都無見過十部鋼琴
咩景點都分開收費,但每個景點只係得一個賣點
成個島勁多商店,真係可以逼過旺角

咪撚再提蝗國呢d濕鳩地方啦唔該。

你呢種人淨係識玩針對
講鼓浪嶼個巴打起碼係客觀咁講自己嘅經歷
而你就喺度玩針對
講真 如果中國嘅景點都係「濕鳩地方」 咁點解中國會有52個世界遺產?

有班傻鳩煲大蝗國姐,你咁中意食地溝油,睇 污染你咪去胞去囉,呢d垃圾地方送錢都唔會去啦

on9 支那地方政府申請到做文化遺產會有錢收 所以係唔係都申請 仲會將個地方搞到鬼五馬六去迎合個評審要求 仲唔夠濕鳩?

紅字錯唔曬
藍字唔係好認同 雖然為咗迎合評審嘅要求 的確係會整治吓個地方
但係唔同意啲改動令到撻地方變到「鬼五馬六」
世界遺產係要審批嘅 唔係你申請佢就會批
如果係整到鬼五馬六嘅話 大部分提名都唔會過倒啦
西湖一D都氣息
大阪城好伏

有馬山個夜景

大阪城都ok ge
仲有尼斯
屌你老母又貴又on9

尼斯都屌

巴打邊個月份去架

6月
已經唔係最熱但個太陽曬落嚟都係可以煎蛋
好彩啲海風中和返
但一入黑又會涼
巴特農神殿
mykonos

不服來辯
前者好細,維修完全阻人欣賞
後者垃圾交通,景點俾其他海灘屌打
仲有尼斯
屌你老母又貴又on9

尼斯都屌

巴打邊個月份去架

6月
已經唔係最熱但個太陽曬落嚟都係可以煎蛋
好彩啲海風中和返
但一入黑又會涼

多唔多人??
見到人提到香港古廟同西方建築好近
真心覺得香港只係勝在景點近 交通方便
中式寺廟係中港台 甚至東南亞都極多
大同小異 真係極易被取代
而中式寺廟 特別係舊廟
比起西方嘅教堂 著重實用多於美觀
遊客可以體驗拜神呢種特別嘅習俗
但唔會覺得邊間寺廟特別靚 震撼
唔多得既頭三:
3.trakai湖中城堡
2.London 大笨鐘
1.大阪城

ok既:
3. siauliai 十字架山
2. siemreap 吳哥窟
1. 俄佬d教堂

好正既:
3.烏蘭巴托 tereji國家公園
2.krakow 集中營
1. Irkutsk 貝加爾湖

屌出黎既:
波蘭華沙

各地名打錯勿屌
西湖一D都氣息
大阪城好伏

有馬山個夜景

大阪城都ok ge

大阪城我都覺ok
西湖一D都氣息
大阪城好伏

唔多得既頭三:
3.trakai湖中城堡
2.London 大笨鐘
1.大阪城

ok既:
3. siauliai 十字架山
2. siemreap 吳哥窟
1. 俄佬d教堂

好正既:
3.烏蘭巴托 tereji國家公園
2.krakow 集中營
1. Irkutsk 貝加爾湖

屌出黎既:
波蘭華沙

各地名打錯勿屌

華沙真係屌出黎
行過左個所謂景點都唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞