外國煲大左的景點,有邊d?

1001 回覆
89 Like 135 Dislike
首爾 / 濟州/ Bangkok 呢d垃圾地方真係柒到唔敢睇。

你講呢三個地方都幾好wo,如果個範圍細的講景點就話姐

濟州除左大自然我都唔知有乜好睇好玩?

以事論事 咩叫除左大自然唔知有乜好睇好玩 去得個啲景點就預左有咩野睇野玩啦,咁人地就係sell大自然,你仲想睇啲咩?唔中意咪去第度囉 根本成個post啲人就係去啲自己唔識欣賞既地方然後就話人地煲大左。

aggree 成班on9仔

其他都算 嘆息橋你sure唔係煲大咗?
度度都垃圾 不如搵人講下乜地方唔垃圾啦

近近地 廣西龍脊梯田 上到頂果種震撼真係世界級,extremely underrated

睇景
瑞士冰島紐西蘭奧地利

去左呢堆再去其他國家
就好似玩完跳樓機之後玩過山車會冇 feel 一樣

奧地利 係睇湖?

近近地 廣西龍脊梯田 上到頂果種震撼真係世界級,extremely underrated

睇景
瑞士冰島紐西蘭奧地利

去左呢堆再去其他國家

漏咗挪威同地中海啲島

Nice 隨手影都好正 覺得南法正過Paris 好多

Paris
Ce n'est pas la France !

啲人仲燥過香港人
有次聽唔清楚個阿嬸講咩
叫佢覆述一次
佢拍檯

屌我學緊法文
咁法國人見你用法文基本上都會好nice好有耐性
除咗巴黎會直接撻鳩你英文

用全法文通行 冇俾人西過面
不過聽講有啲法國人唔係好鐘意Asian

無乜畀人西面x2
用法文+英文
遇過好好既巴黎
連酒店房櫃台既人見無咩人住幫我換間大房

巴黎我都有喺麥記見過好好人嘅店員
見我㩒自助落單機係咁問我Ça ira?
一個人態度好即刻開心咗一日

突然諗起畀人歧視過一次
係博物館坐底休息時,有班巴黎版mk仔女係我後面唔知笑乜春
明顯針對我(得我一條友坐係度)

麥記d人係唔錯

睇景
瑞士冰島紐西蘭奧地利

去左呢堆再去其他國家

奧地利 係睇湖?

其實上雪山都好正

Paris

啲人仲燥過香港人
有次聽唔清楚個阿嬸講咩
叫佢覆述一次
佢拍檯

屌我學緊法文

無乜畀人西面x2
用法文+英文
遇過好好既巴黎

突然諗起畀人歧視過一次

麥記d人係唔錯

去完交流嘅感覺係
歐洲啲後生係特別無家教
同香港相反
貓村
濟州島幾正認真
人口密度低 天氣幾涼下夏天唔會勁熱
係一個relax好地方

鳩咁多強國撚,見到都想嘔。

坐左幾耐?

啲人仲燥過香港人
有次聽唔清楚個阿嬸講咩
叫佢覆述一次
佢拍檯

屌我學緊法文

無乜畀人西面x2
用法文+英文
遇過好好既巴黎

突然諗起畀人歧視過一次

麥記d人係唔錯

去完交流嘅感覺係
歐洲啲後生係特別無家教
同香港相反

我都有一次好誇張
不過係喺Carcassonne
有個法國女仔喺我行過嗰陣望住我個方向講咩Ching chong
我最後當自己聽錢算

屌我學緊法文

無乜畀人西面x2
用法文+英文
遇過好好既巴黎

突然諗起畀人歧視過一次

麥記d人係唔錯

去完交流嘅感覺係
歐洲啲後生係特別無家教
同香港相反

我都有一次好誇張
不過係喺Carcassonne
有個法國女仔喺我行過嗰陣望住我個方向講咩Ching chong
我最後當自己聽錯算
成個巴黎
峇里島
新天餓堡

唔撚係掛?好撚令喎,你winter去就梗係鳩啦。

邊個話, 我上次冬天去都好靚

冬天靚喎

D人屌應該唔係個景,一中[i而係個堡入面
我覺得真係喎但值得比錢入場田
瑞士琉森算唔算

好撚正喎
新天餓堡

冬天靚喎

新舊天鵝堡入面都好正
新天餓堡

冬天靚喎

新舊天鵝堡入面都好正
三蕃市 漁人碼頭 同LA 星光大道,兩個地方都又烏糟又垃圾
法國羅浮宮
德國天鵝堡
布拉格
巴塞高第建築
維也納
日月潭

呢個我都覺中伏

呢個真心伏,死水一潭,啲水又污穢,又多蚊到爆

Paris

啲人仲燥過香港人
有次聽唔清楚個阿嬸講咩
叫佢覆述一次
佢拍檯

屌我學緊法文

無乜畀人西面x2
用法文+英文
遇過好好既巴黎

突然諗起畀人歧視過一次

麥記d人係唔錯

去完交流嘅感覺係
歐洲啲後生係特別無家教
同香港相反

我都覺 我記得有幾次行夜街(上年暑假)
啲夜青對住我講POKEMON GO好好玩
或者問我有冇玩
應該係因為我係東亞人 所以先咁
好無聊
西湖一D都氣息
蘇州得假山假石個個園一9樣
故宮冇想像咁大,邊可能9999間房,御花園細過我樓下公園
日月潭,城門水塘都靚過佢
大阪城好伏
日本三大夜景,可能香港人見慣大蛇屙尿
沙巴得幾個島仔唔知做乜9
下龍灣。去完桂林唔使去下龍
黃金海岸。冇想像中咁黃金海岸

有馬山個夜景

大阪城都ok ge

大阪城我都覺ok

我當佢係博物館所以ok,講伏成個神戶加埋都伏過一個大阪城

神戶我去食個牛就走左喇

個牛唔伏

成個神戶, 我覺得係個有馬牧場OK.
我食神戶牛都麻麻. A5和牛HKD 1200, 好撚咸囉.

咪撚再提蝗國呢d濕鳩地方啦唔該。

你呢種人淨係識玩針對
講鼓浪嶼個巴打起碼係客觀咁講自己嘅經歷
而你就喺度玩針對
講真 如果中國嘅景點都係「濕鳩地方」 咁點解中國會有52個世界遺產?

有班傻鳩煲大蝗國姐,你咁中意食地溝油,睇 污染你咪去胞去囉,呢d垃圾地方送錢都唔會去啦

on9 支那地方政府申請到做文化遺產會有錢收 所以係唔係都申請 仲會將個地方搞到鬼五馬六去迎合個評審要求 仲唔夠濕鳩?

紅字錯唔曬
藍字唔係好認同 雖然為咗迎合評審嘅要求 的確係會整治吓個地方
但係唔同意啲改動令到撻地方變到「鬼五馬六」
世界遺產係要審批嘅 唔係你申請佢就會批
如果係整到鬼五馬六嘅話 大部分提名都唔會過倒啦

去過鼓浪嶼2次.
第1次7月去. 熱到仆街, 覺得個島好ON9.
好啦, 心諗可能係夏天, 所以有個唔好既回憶.
第2次, 11-12月去, 屌. 原來唔關天氣事,跟本係個島垃圾.
個沙灘仲要勁多垃圾.
點解D 人咁吹捧廈門? 我只可以話, 中國絕大部份地區唔係近海, 所咪係咪見到個海都話靚囉.
D 屋仲要專登油到鬼唔馬六唔知做乜. 外國個D 就ART , 你知中國D 品味幾獨特架啦.

哦 巴打
如果係講鼓浪嶼嘅話 我真係唔太清楚 我未去過

笑死 話D牆油到鬼五馬六
好心你睇下鼓浪嶼每棟建築物的歷史先
去一個地方連少少背景都唔知
http://hk.on.cc/cn/bkn/cnt/news/20170708/mobile/bkncn-20170708200051319-0708_05011_001.html
知你懶去google, 俾埋條片你

其實你有冇去過鼓浪嶼?
你條片D 建築物, 10個有9個都封Q左, 有D 圍牆仲高過個人, 睇條毛咩.
有無北美洲巴絲打?

個人經驗
煲大咗
New York - Time Square
Toronto - St. Lawrence Market
Montreal Tower (唔好上去)

堅料
Old Quebec
Banff & Jasper National Park
Halifax-Peggy's Cove
Moncton - Hopewell Rock
Seattle - Museum of Flight

Lake bled 你話好正我又唔太覺 都係有間湖中聖母升天教堂但船飛太貴

反而hallstatt我留三日都覺得唔夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞