外國煲大左的景點,有邊d?

1001 回覆
89 Like 135 Dislike

蒙彼利埃個沙灘有一個區域都係咁
但係我好好彩
我搭嗰架巴士車左我去個冇雷公咁遠嘅位
但係勝在少人 好正
但係走嗰陣要行翻去嗰個區域搭車 行左十零分鐘

Nice 隨手影都好正 覺得南法正過Paris 好多

Paris
Ce n'est pas la France !

啲人仲燥過香港人
有次聽唔清楚個阿嬸講咩
叫佢覆述一次
佢拍檯

屌我學緊法文
咁法國人見你用法文基本上都會好nice好有耐性
除咗巴黎會直接撻鳩你英文

用全法文通行 冇俾人西過面
不過聽講有啲法國人唔係好鐘意Asian

其實我估唔係「有啲」
不過我諗佢地更加唔鍾意北非人同黑人

我試過我一開口講法文之後個態度180度轉變

咁誇 記唔記得邊度嚟?
尼斯湖連埋個castle睇都好靚架

但係我好好彩
但係勝在少人 好正

Paris

啲人仲燥過香港人
有次聽唔清楚個阿嬸講咩
叫佢覆述一次
佢拍檯

屌我學緊法文

證明你法文好過我
我喺法國都多數見到啲人好nice
得巴黎

通常啲法國人都唔覺得asian識法文
所以有好多都表示
不過可能咁岩遇著啲歧視L
西湖一D都氣息
蘇州得假山假石個個園一9樣
故宮冇想像咁大,邊可能9999間房,御花園細過我樓下公園
日月潭,城門水塘都靚過佢
大阪城好伏
日本三大夜景,可能香港人見慣大蛇屙尿
沙巴得幾個島仔唔知做乜9
下龍灣。去完桂林唔使去下龍
黃金海岸。冇想像中咁黃金海岸

Milford sound , 去完桂林唔使去Milford sound

Milford sound 伏到仆街,我覺得同西貢差唔多

Milford sound我覺得ok喎,但要好天囉,個度成撚日落雨
反而係渣車入去個條公路人地同網上都話好靚就有少少吹大左
香港
支那夠有迪士尼啦 掃街咪去東門町 仲平d
死都要落黎香港搞到又迫又烏煙瘴氣都唔知咩心態 死蝗蟲
北海道小樽運河=黃竹坑大坑渠
度度都垃圾 不如搵人講下乜地方唔垃圾啦

Tallinn 舊城
Capri (+藍洞)
Etna火山
Cordoba 清真寺大教堂
法國 Mont Saint-Michel
波爾多大沙丘
Strasbourg小法國
荷蘭Kjnderdijk
Dubrovnik舊城
難以盡錄

地中海啲沙灘一到夏天就係咁

但係我好好彩
但係勝在少人 好正

Paris

啲人仲燥過香港人
有次聽唔清楚個阿嬸講咩
叫佢覆述一次
佢拍檯

屌我學緊法文

無乜畀人西面x2
用法文+英文
遇過好好既巴黎
連酒店房櫃台既人見無咩人住幫我換間大房

近近地 廣西龍脊梯田 上到頂果種震撼真係世界級,extremely underrated

Paris

啲人仲燥過香港人
有次聽唔清楚個阿嬸講咩
叫佢覆述一次
佢拍檯

屌我學緊法文

其實我估唔係「有啲」
不過我諗佢地更加唔鍾意北非人同黑人

我試過我一開口講法文之後個態度180度轉變

咁誇 記唔記得邊度嚟?

係唔記得咗咩博物館嘅售票處

Paris

啲人仲燥過香港人
有次聽唔清楚個阿嬸講咩
叫佢覆述一次
佢拍檯

屌我學緊法文

證明你法文好過我
得巴黎

所以有好多都表示

明明好多asian土生土長
可能打扮唔一樣
巴黎特別多
可能見得多on9遊客所以燥
好似香港咁
Krakow集中營都話煲大左?

你對個段歷史有d認知,去到集中營睇d內容,其實感受好深,我個日去到lunch都食唔落,因為真係死左好多人

仲有我行左出去燒屍個個空地度(附近係破壞左既毒氣室),我個陣仲聞到d灰燼味,好難受。

3月自己一個去感覺都幾深下,一號營我慢慢行睇都3個鐘,個reception 有間餐廳不過好貴,波蘭出名消費低都使左成舊水果度
二號營真係好大,我行到天黑自己出番黎一個人都無,嚇鳩死
Ps:你對果段歷史有興趣感受真係幾深,百幾萬人死係果度

但係我好好彩
但係勝在少人 好正

Paris

啲人仲燥過香港人
有次聽唔清楚個阿嬸講咩
叫佢覆述一次
佢拍檯

屌我學緊法文

無乜畀人西面x2
用法文+英文
遇過好好既巴黎

巴黎我都有喺麥記見過好好人嘅店員
見我㩒自助落單機係咁問我Ça ira?
一個人態度好即刻開心咗一日

Paris

啲人仲燥過香港人
有次聽唔清楚個阿嬸講咩
叫佢覆述一次
佢拍檯

屌我學緊法文

證明你法文好過我
得巴黎

所以有好多都表示

明明好多asian土生土長
可能打扮唔一樣就認得出
巴黎特別多人西面
可能見得多on9遊客所以燥
好似香港咁

你地係咪痴撚線架,Santorini都話唔好,你winter梗係鳩過人啦。

第一次聽去Santorini係為左景點
最多都係在海邊睇日落,望下d白色屋好靚咁
根本去得就係relax度假

其實個日落唔係特別靚 香港好似重靚
d屋都無想像中咁靚 上網d相重靚
只係同期望中有出入姐

絕對係,好好奇上面班人有無真係去過
果度直頭係勁曬勁乾既一個島仔
野食勁難食 酒店唔乾淨
已經係租好貴果堆
係啲鬼佬同大陸人先鐘意懶係享受咁
長洲都舒服過佢
果陣一去到最想係快啲走

Santorini最精彩嘅係Oia日落同埋Fira商店街
相比之下 Mykonos先啱度假
街好靚 有海邊 又可以睇日落
仲有沙灘
但住就真係好撚貴…

希臘人話佢地唔會去mykonos同santorini,太tourist

我去mykonos係為左睇delos,仲有santorinj oia 日落堅靚

我都有去Delos, 呢個open air museum幾有趣,不過我summer去曬撚死。

但係我好好彩
但係勝在少人 好正

Paris

啲人仲燥過香港人
有次聽唔清楚個阿嬸講咩
叫佢覆述一次
佢拍檯

屌我學緊法文

無乜畀人西面x2
用法文+英文
遇過好好既巴黎

Sacré-Cœur附近嗰間老麥嘅店員都幾好笑容
其實巴黎啲餐廳嘅員工好少黑口黑面 至少我見過嗰啲唔係
首爾 / 濟州/ Bangkok 呢d垃圾地方真係柒到唔敢睇。

你講呢三個地方都幾好wo,如果個範圍細的講景點就話姐

濟州除左大自然我都唔知有乜好睇好玩?

以事論事 咩叫除左大自然唔知有乜好睇好玩 去得個啲景點就預左有咩野睇野玩啦,咁人地就係sell大自然,你仲想睇啲咩?唔中意咪去第度囉 根本成個post啲人就係去啲自己唔識欣賞既地方然後就話人地煲大左。

咁濟州係鳩啦。
首爾 / 濟州/ Bangkok 呢d垃圾地方真係柒到唔敢睇。

以事論事 咩叫除左大自然唔知有乜好睇好玩 去得個啲景點就預左有咩野睇野玩啦,咁人地就係sell大自然,你仲想睇啲咩?唔中意咪去第度囉 根本成個post啲人就係去啲自己唔識欣賞既地方然後就話人地煲大左。

咁濟州係鳩啦。

濟州我有fd去過
個海好靚喎

Paris

啲人仲燥過香港人
有次聽唔清楚個阿嬸講咩
叫佢覆述一次
佢拍檯

屌我學緊法文

無乜畀人西面x2
用法文+英文
遇過好好既巴黎

法國餐飲啲態度同香港差天共地啦
不過價錢都係

近近地 廣西龍脊梯田 上到頂果種震撼真係世界級,extremely underrated

睇景
瑞士冰島紐西蘭奧地利

去左呢堆再去其他國家
就好似玩完跳樓機之後玩過山車會冇 feel 一樣

aggree 成班on9仔
希臘Santorini
去到同返左大陸冇分別

我覺得幾靚啵啲景 全部都藍白屋好壯觀

Paris

啲人仲燥過香港人
有次聽唔清楚個阿嬸講咩
叫佢覆述一次
佢拍檯

屌我學緊法文

無乜畀人西面x2
用法文+英文
遇過好好既巴黎

法國餐飲啲態度同香港差天共地啦
不過價錢都係

呢樣真

個陣exchange去copenhagen
十個去旅行叫我帶佢地搵呢隻野
十個見完隻野都屌晒老母
然後係香港見到任何旅行書講denmark都係呢隻野做封面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞