外國煲大左的景點,有邊d?

1001 回覆
89 Like 135 Dislike
希臘Santorini
去到同返左大陸冇分別

巴打,detail plz

屌佢老味,將
Santorini同蝗國比,食屎啦

雅典先似大陸
santorini日落同藍頂係真係世界級

唔撚係掛,衞城似大陸,咪撚玩啦,點比呀?

如果你話Santorini某啲街似泰國
雅典啲街似台北我都認同
但呢啲唔係景點喎ching
Santorini日落好靚喎
Parthenon 好震撼喎
仲有雅典啲咖啡
曼曼siam,屌你老母,悶到仆街

唔係燒鳩左咩?
巴特農神殿
mykonos

Mykonos我覺得係真心靚
靚過Santorini

多唔多人??

比起一般城巿算多人
路邊餐廳都有8成滿
但條街咁闊加上香港人訓練有素係完全唔會覺得逼

咁沙灘呢? 會唔會勁多人?

最多人果個角落

好迫

地中海啲沙灘一到夏天就係咁

蒙彼利埃個沙灘有一個區域都係咁
但係我好好彩
我搭嗰架巴士車左我去個冇雷公咁遠嘅位
但係勝在少人 好正
但係走嗰陣要行翻去嗰個區域搭車 行左十零分鐘

Nice 隨手影都好正 覺得南法正過Paris 好多
羅馬個戰神殿 樓頂有個圓形既窿果個 完全唔知做mud 9

咁都有得屌

萬神殿你係要睇埋歷史先會覺得佢震撼
大佬成千幾二千年前起喎
瑞士琉森算唔算

個湖加條橋又靚,附近三大雪山可以去,咁都伏?

重有天鵝係個湖 遊來游去,好舒服好優雅的一個地方。
Krakow 個 Wawel Castle, Wieliczka 鹽礦(Tourist+Miners Route), 同埋集中營都好好

鹽礦好正,有得扮礦工

好撚好玩
下個月去日月潭

比起一般城巿算多人
路邊餐廳都有8成滿

最多人果個角落

好迫

但係我好好彩
但係勝在少人 好正

Paris
Ce n'est pas la France !
希臘Santorini
去到同返左大陸冇分別

你地係咪痴撚線架,Santorini都話唔好,你winter梗係鳩過人啦。

第一次聽去Santorini係為左景點
最多都係在海邊睇日落,望下d白色屋好靚咁
根本去得就係relax度假

其實個日落唔係特別靚 香港好似重靚
d屋都無想像中咁靚 上網d相重靚
只係同期望中有出入姐

絕對係,好好奇上面班人有無真係去過
果度直頭係勁曬勁乾既一個島仔
野食勁難食 酒店唔乾淨
已經係租好貴果堆
係啲鬼佬同大陸人先鐘意懶係享受咁
長洲都舒服過佢
果陣一去到最想係快啲走
Krakow 個 Wawel Castle, Wieliczka 鹽礦(Tourist+Miners Route), 同埋集中營都好好

鹽礦好正,有得扮礦工

去左Hallstatt扮

Krakow 果個號稱百幾年歷史
羅馬個戰神殿 樓頂有個圓形既窿果個 完全唔知做mud 9

咁都有得屌

唔撚識貨

入面葬咗拉斐爾,Vittorio Emanuele II 同佢老婆

唔知個圓頂做乜鳩證明你去到都係港女式check in 打卡
威尼斯真心伏 d河又污糟又臭 多人果d都算
不過唔去過 係唔會知

吓 係咪真架 我仲諗住下年去添

咪聽佢鳩up啦,又唔係差成咁,個聖馬可廣場算幾靚架啦,又有特色。
Halstatt真心正wor

補2條link俾大家睇下 唔好淨係睇個湖咁on9

Salt mine: https://www.salzwelten.at/en/hallstatt/opening-times/

Ice cave: http://www.dachstein-salzkammergut.com/en/dachstein/dachstein-salzkammergut/panorama-map/

Salt mine正呀 值得一睇
冰洞唔夠時間去 果度過夜太貴

去呢二度要幾耐車程 同有車返salazbg嗎?

我由salzburg去hallstatt
揀左坐巴士 大概兩個幾鐘 轉三程車
都有火車再轉巴士 但貴d
入salt mine就係由hallstatt搭纜車再行入去 共半個鐘度
冰洞就唔清楚啦 無過夜玩唔切 要趕傍晚巴士返salzburg

比起一般城巿算多人
路邊餐廳都有8成滿

最多人果個角落

好迫

但係我好好彩
但係勝在少人 好正

Paris

啲人仲燥過香港人
有次聽唔清楚個阿嬸講咩
叫佢覆述一次
佢拍檯

鹽礦好正,有得扮礦工

Hallstatt 嗰個都要著制服,不過Wieliczka嗰個係真係要玩啲task體驗,之前去嗰個細團全部支那/香港/臺灣人
日月潭-大㰖涌水塘都好過佢
三亞-我諗香港任何一個沙灘都好過佢, 仲要好多蝗
九寨溝-周圍都工程烏煙瘴氣, 霧霾又勁, 人又多, 可能以前係靚既, 依家

其實係咪霧嚟架咋
四川西部好似冇乜工廠架喎

香港夠無工廠啦,你唔知蝗國d 污染, 吹到韓國日本台灣?
不過唔去過 係唔會知

咪聽佢鳩up啦,又唔係差成咁,個聖馬可廣場算幾靚架啦,又有特色。

威尼斯話就快陸沉,未去過嘅去睇下無妨,仲有果到有triangle (衝上雲霄zoe果隻)
一定係十六湖

鹽礦好正,有得扮礦工

Hallstatt 嗰個都要著制服,不過Wieliczka嗰個係真係要玩啲task體驗,之前去嗰個細團全部支那/香港/臺灣人

果次我濕左半條褲,凍到我鳩縮
以前上堂講巨石陣,我講左句,邊啲on9會睇啲爛鬼石又唔靚又無野玩。

點知格黎個有錢同學look 左幾下手機搵左張相,佢十歲八歲個陣係個度前面影左張相。

最多人果個角落

好迫

但係我好好彩
但係勝在少人 好正

Paris

啲人仲燥過香港人
有次聽唔清楚個阿嬸講咩
叫佢覆述一次
佢拍檯

屌我學緊法文
咁法國人見你用法文基本上都會好nice好有耐性
除咗巴黎會直接撻鳩你英文
完全唔掂既:
威尼斯
比薩斜塔
比利時屙尿細路
柏林圍牆
荷蘭羊角村
Hallstatt
Copenhagen 條魚

還好可以自己慢慢享受既:
Santorini
荷蘭風車村
Barcelona

真正有料到:
Athens
荷蘭紅燈區
荷蘭sex museum
Krakow集中營(超震撼)

Hallstatt靚到癲wor
postcard景同搭船就到岸望過去都係靚到無得彈,仲未計山上個觀影台

羊角村好正播
租車電動單車周圍行下好舒服
威尼斯還好,去左果兩個島(Burano)先鳩
基本上呢個彩色屋仔個個地方都做到,除非真係有歷史講點解會咁
不過唔去過 係唔會知

Venice我個人覺得幾正
行下巷仔左穿右插
條河唔算好污糟,無臭味
撘下水上巴士幾過癮
睇日落都幾靚
係好撚多人咁解啫
希臘Santorini
去到同返左大陸冇分別

你地係咪痴撚線架,Santorini都話唔好,你winter梗係鳩過人啦。

第一次聽去Santorini係為左景點
最多都係在海邊睇日落,望下d白色屋好靚咁
根本去得就係relax度假

其實個日落唔係特別靚 香港好似重靚
d屋都無想像中咁靚 上網d相重靚
只係同期望中有出入姐

絕對係,好好奇上面班人有無真係去過
果度直頭係勁曬勁乾既一個島仔
野食勁難食 酒店唔乾淨
已經係租好貴果堆
係啲鬼佬同大陸人先鐘意懶係享受咁
長洲都舒服過佢
果陣一去到最想係快啲走

Santorini最精彩嘅係Oia日落同埋Fira商店街
相比之下 Mykonos先啱度假
街好靚 有海邊 又可以睇日落
仲有沙灘
但住就真係好撚貴…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞