外國煲大左的景點,有邊d?

1001 回覆
89 Like 135 Dislike
Hallstatt
特突入去睇佢,不如搵多日留瑞士

Hallstatt 上 gosausee會唔會好D?

去到真係打左個突 細到傻
新加坡

畀你講咗先
新加坡河
魚尾獅
克拉碼頭
濱海藝術中心
Gardens by the Bay
聖淘沙島
聖淘沙名勝世界
環球片場
濱海灣金沙
牛車水
小印度
烏節路
新加坡動物園
Night Safari
裕廊飛禽公園
所有hawker centre
西湖一D都氣息
蘇州得假山假石個個園一9樣
故宮冇想像咁大,邊可能9999間房,御花園細過我樓下公園
日月潭,城門水塘都靚過佢
大阪城好伏
日本三大夜景,可能香港人見慣大蛇屙尿
沙巴得幾個島仔唔知做乜9
下龍灣。去完桂林唔使去下龍
黃金海岸。冇想像中咁黃金海岸

有馬山個夜景

大阪城都ok ge

大阪城我都覺ok

我當佢係博物館所以ok,講伏成個神戶加埋都伏過一個大阪城

大阪城唔掂在入面已經整過哂,有嘅!
如果有去姬路城一定會明顯覺得大阪城伏到pk

因為大阪城嘅天守係復興天守
上世紀三十年代重建嘅
之前嗰個好似幾百年前已經燒毀咗
冇記錯 應該就係德川家康打敗豐臣秀賴嗰一戰(唔肯定)

成座9成都係現代復修嚟啦
其實每座城都有簡介自己邊部分係古蹟邊部分係復修嚟

唔係不停復修加工你都唔敢入啦
50年唐樓你都怕冧啦

大阪城肯起番都好啦
好過發展地產
雅典成個城市 特別係個爛鬼神廟 行餐死 又曬又熱 上到去得一堆柱 仲要比一堆起重機圍住

你對歷史無興趣就唔好去啦

有馬山個夜景

大阪城都ok ge

大阪城我都覺ok

上世紀三十年代重建嘅

50年唐樓你都怕冧啦

大阪城肯起番都好啦
好過發展地產

大坂城係幕未鳥羽伏見之役被燒毀

30年代重建,二戰雖然冇比空襲炸爛,都嚴重損毀

跟住重建時係發掘到豐臣家既遺物

不過復興天守係差d
雅典成個城市 特別係個爛鬼神廟 行餐死 又曬又熱 上到去得一堆柱 仲要比一堆起重機圍住

你對歷史無興趣就唔好去啦

人地sell歷史野
連登仔去到屌人地得廢墟
Hallstatt

雖然細,但行到邊都好靚喎
我玩左三日兩夜都仲覺得可以留耐d
夏天繁忙時間既優勝美地國家公園
Garden by the Bay 個個light show
伏到屌出聲
Hallstatt

岩岩去完,個鹽礦可以去,雖然門票貴左少少,但條slides同最尾坐車仔出礦洞好正
Hallstatt

岩岩去完,個鹽礦可以去,雖然門票貴左少少,但條slides同最尾坐車仔出礦洞好正

冰洞套票都夠玩大半日
京都
得廟同廟同廟
成埋假廟假寺假神社呃遊客

唔岩睇廟你去京都做乜柒
西湖一D都氣息
大阪城好伏

有馬山個夜景

大阪城都ok ge

大阪城我都覺ok

大阪城當睇歷史都幾正
係咁搵返以前打信長有既英雄
同埋出面影個景都ok

Hallsatt又真係好細

不過去完冰洞再上5 fingers都值得去

Hallsatt又真係好細

不過去完冰洞再上5 fingers都值得去

Hallsatt 附近 單人 有冇咩地方好住一晚?
見果頭full 晒又成千蚊一晚
thanks
西湖一D都氣息
大阪城好伏

有馬山個夜景

大阪城都ok ge

大阪城我都覺ok

上世紀三十年代重建嘅

50年唐樓你都怕冧啦

大阪城肯起番都好啦
好過發展地產

部lift好撚垃圾
修復過最當咪當整容,靚就得
但加部lift就好似多左條撚咁呀
Garden by the Bay 個個light show
伏到屌出聲

新加坡眼紅香港有幻彩詠香江
東施效顰
大阪城

+1 我一心去想睇以前d建築,你比個博物館我睇
大阪城

+1 我一心去想睇以前d建築,你比個博物館我睇

下次做好research先喇
日本三大名城 姬路城 熊本城 松本城
呢啲先係堅野
真係睇唔透 究竟有咩景點先岩連登仔口味

每個景點都有自己賣點
有啲明顯係sell 宗教/歷史底蘊/度假/休閒
但明明自己無興趣/基本認知又要格硬去睇 結果咪屌佢悶 屌佢細 屌佢得個廢墟
伏到屌出聲

新加坡眼紅香港有幻彩詠香江
東施效顰

屌真係好伏呢個
個時睇以為會有勁野 eg煙花或者幻彩詠香江咁
點知。。。著幾下燈就完
仆你個街仲要唔近地鐵站 行勁遠
巨石陣
一定最on9

上次去到 望住啲石心諗做乜鳩

影左幾張草地相就算
巨石陣
一定最on9

sor9ly。....我笑9左你。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞