外國煲大左的景點,有邊d?

1001 回覆
89 Like 135 Dislike
根本好多都係

會唔會係香港太精彩

你去翻香港的景點睇下

好多鬼佬覺得香港景點正

維港夜景
留意到有人去到個地方得景睇就覺得煲大左
得罪講句屌咁你留係香港上google map睇圖算啦
景點係咁架啦
去到係睇佢個歷史同個文化
不過講得出依句應該都係去旅行係食玩訓果啲黎
Krakow 奧斯威辛集中營

算係幾多野睇同值得一去wo

btw比利時尿尿小孩同丹麥美人魚像

仲有廣州羊同新加坡魚尾獅

星加坡地標

呢啲本來就知只係個landmark 咁大把o既嘢邊算煲大咗呢

啲outlet 先十個有9個伏
個個都話有幾多嘢買幾多嘢食
但食就奉止劣食
買有好多唔係仲貴過香港就係無款無碼

如果你唔係話外國
香港迪迪尼都必定係一個伏

咁不嬲outlet就係散貨場
賣斷碼倉底貨㗎啦
係班港女當係寶之嘛
首爾 / 濟州/ Bangkok 呢d垃圾地方真係柒到唔敢睇。

去完首爾 頭幾日覺得似大陸

野食黎黎去去都係嗰幾味

d商場十足十羅湖商業城

曼谷除左平有乜好玩?
Hallstatt
影相影出黎係靚
但係吹撚到人間仙境咁
肉眼睇完全唔係個回事
一啲都唔覺得靚同壯觀

十分認同
Hallstatt 靚喔
冇去salt mine , Gosausee , ice cave 5 fingers姐

另外,克羅地亞16湖真心吹大左 乜撚野歐洲九寨溝 屌你老味 ,去過九寨溝再去呢度心諗做乜9

上個月先去完克羅地亞,真心靚景喎
雖然未去過九寨溝,但係諗起成班蝗,不了
同意尿尿小孩伏
仲有Prague ck小鎮都係比人吹大左
波蘿山大峽谷
根本好多都係

會唔會係香港太精彩

你去翻香港的景點睇下

好多鬼佬覺得香港景點正

其實想問鬼佬到底黎香港睇乜。劏房呀?

香港大把好野,歷史/建築/文化/風景
留名等睇世界大戰
Bkk ok gei
樓主認為香港呢個地方有冇俾人煲大?

我真係好唔明d人㴝香港做乜鳩,蝗國撚無見識我唔怪,連d鬼佬都咁鳩。

香港淨係講食野已經好值得黎啦

好過外國 pizza pasta steak
Hallstatt
特突入去睇佢,不如搵多日留瑞士

Hallstatt有鹽礦同附近仲有個冰洞都好正

個陣我去個間airbnb屋仲要幾靚 有時間會再去

住幾多晚好?好想去。
捷克個溫泉鎮
Budapest
香港 金紫荊廣場
鼓浪嶼
唔知點解仲可以啱啱入選世界文化遺產
又話鋼琴之島,行均成個島都無見過十部鋼琴
咩景點都分開收費,但每個景點只係得一個賣點
成個島勁多商店,真係可以逼過旺角

咪撚再提蝗國呢d濕鳩地方啦唔該。

你呢種人淨係識玩針對
講鼓浪嶼個巴打起碼係客觀咁講自己嘅經歷
而你就喺度玩針對
講真 如果中國嘅景點都係「濕鳩地方」 咁點解中國會有52個世界遺產?
樓主認為香港呢個地方有冇俾人煲大?

我真係好唔明d人㴝香港做乜鳩,蝗國撚無見識我唔怪,連d鬼佬都咁鳩。

香港淨係講食野已經好值得黎啦

好過外國 pizza pasta steak

你住慣緊係咁講 其實香港好有特色 有新有舊 有中有西 仲有自己文化同歷史 除左景點仲有靚景
根本好多都係

會唔會係香港太精彩

你去翻香港的景點睇下

好多鬼佬覺得香港景點正

山 海 買嘢

好多地方其實唔近山唔近海
有海都大部份係石灘
去海灘真係度假咁去
行山 mountain bike 都係咁

同埋香港無入口稅買嘢真係好平
又無消費稅唔駛去退稅
特別係電子產品好難平得過香港

仲有好多鬼佬鍾意買大陸假貨
佢地返去會笑鳩啲人俾咁多錢買名牌同佢件女人街買o既一撚樣
情人橋
葡萄牙天涯海角
樓上講既高第建築好認同

上個月去完 真心唔識欣賞

我就好欣賞Gaudi, 還有Montaner果d, 呢d先係世界級。
根本好多都係

會唔會係香港太精彩

你去翻香港的景點睇下

好多鬼佬覺得香港景點正

香港大把好野,歷史/建築/文化/風景

歷史:係有。但書都有講
建築: 有唔少都拆左
文化: 無文化?
風景: 真係諗唔到

你跟人地鬼佬報果d local tour行一日先講啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞