外國煲大左的景點,有邊d?

1001 回覆
89 Like 135 Dislike
萬里長城
一堆爛磚
萬里長城
一堆爛磚

爛磚咪好囉
聽講有一段鋪咗水泥?

好多鬼佬覺得香港景點正

其實想問鬼佬到底黎香港睇乜。劏房呀?

香港大把好野,歷史/建築/文化/風景

歷史:係有。但書都有講
睇書點同你親身印證,去睇番呢d地方呀。睇書就ok既,咁世界上無一個地方值得睇歷史
建築: 有唔少都拆左
仲有好撚多未拆lor
文化: 無文化?
香港應該係唯一一個世界上你搵倒中西文化融合既地方,有大量英式建築同時有好多古廟,有茶樓同時有世界各地高質既餐廳⋯
風景: 真係諗唔到
香港另一樣好出名係由市區去郊區可以好快同好方便,大把行山路徑好靚,浪茄/龍脊

做咩香港人咁撚鐘意踩番香港

可能慣左係咁唔多覺呢D係好野黎

其實香港景點叫好好
1 珍寶海鮮舫 對外國人嚟講極新鮮
2 維港 數一數二夜景 係帆船睇係一種享受
3 山頂 都係睇維港 但另一種風味
4 唐樓 唔知點解外國人好鍾意
5 行山 地質嘢鬼佬啱
6 老蘭 唔解釋啦

有日本朋友來香港睇維港,佢話好震撼,好似入左電視入面咁(日本都有節目會播下香港夜景);珍寶佢地又覺得好有趣,仲有佢地好鍾意坐電車睇舖頭突出來果d牌,佢地話日本係嚴禁
根本好多都係

會唔會係香港太精彩

你去翻香港的景點睇下

好多鬼佬覺得香港景點正

山 海 買嘢

好多地方其實唔近山唔近海
有海都大部份係石灘
去海灘真係度假咁去
行山 mountain bike 都係咁

同埋香港無入口稅買嘢真係好平
又無消費稅唔駛去退稅
特別係電子產品好難平得過香港

仲有好多鬼佬鍾意買大陸假貨
佢地返去會笑鳩啲人俾咁多錢買名牌同佢件女人街買o既一撚樣

Agger

大自然嘅話西貢都夠做
最正係離市區近
再唔係去離島都好方便

夜景就維港同山頂
外國好少有咁靚嘅夜景

食嘢唔平但選擇多
仲有好多街頭小食

好多鬼佬覺得香港景點正

睇書點同你親身印證,去睇番呢d地方呀。睇書就ok既,咁世界上無一個地方值得睇歷史
仲有好撚多未拆lor
香港應該係唯一一個世界上你搵倒中西文化融合既地方,有大量英式建築同時有好多古廟,有茶樓同時有世界各地高質既餐廳⋯
香港另一樣好出名係由市區去郊區可以好快同好方便,大把行山路徑好靚,浪茄/龍脊

其實香港景點叫好好
5 行山 地質嘢鬼佬啱
6 老蘭 唔解釋啦

有日本朋友來香港睇維港,佢話好震撼,好似入左電視入面咁(日本都有節目會播下香港夜景);珍寶佢地又覺得好有趣,仲有佢地好鍾意坐電車睇舖頭突出來果d牌,佢地話日本係嚴禁

全世界無乜地方好似香港咁啲人同舖夜夜都唔收工
廣告燈牌無光度管制長開又唔會俾環保處同周圍住啲人告
啲樓有高有低又密質質
仲怕你嚴登山煩起幾座百層tower 俾你睇景

所以香港夜生活同夜景真係世界一流
意大利所有
屌你老味好撚嬲

全國都係賊㴝,去過幾次已經唔想再去。
新天餓堡

吓你有無入過去,入面靚到仆街

你地係咪痴撚線架,Santorini都話唔好,你winter梗係鳩過人啦。

第一次聽去Santorini係為左景點
最多都係在海邊睇日落,望下d白色屋好靚咁
根本去得就係relax度假

其實個日落唔係特別靚 香港好似重靚
d屋都無想像中咁靚 上網d相重靚
只係同期望中有出入姐

絕對係,好好奇上面班人有無真係去過
果度直頭係勁曬勁乾既一個島仔
野食勁難食 酒店唔乾淨
已經係租好貴果堆
係啲鬼佬同大陸人先鐘意懶係享受咁
長洲都舒服過佢
果陣一去到最想係快啲走

Santorini最精彩嘅係Oia日落同埋Fira商店街
相比之下 Mykonos先啱度假
街好靚 有海邊 又可以睇日落
仲有沙灘
但住就真係好撚貴…

希臘人話佢地唔會去mykonos同santorini,太tourist

我去mykonos係為左睇delos,仲有santorinj oia 日落堅靚

我都有去Delos, 呢個open air museum幾有趣,不過我summer去曬撚死。

好多鬼佬覺得香港景點正

仲有好撚多未拆lor

其實香港景點叫好好
5 行山 地質嘢鬼佬啱
6 老蘭 唔解釋啦

全世界無乜地方好似香港咁啲人同舖夜夜都唔收工
廣告燈牌無光度管制長開又唔會俾環保處同周圍住啲人告
啲樓有高有低又密質質
仲怕你嚴登山煩起幾座百層tower 俾你睇景

所以香港夜生活同夜景真係世界一流

其實好多中國旅遊地方都可以好夜

不過夜景就無得比
做乜鳩咁都有咁多負皮
一定係LA hollywood 大道
京都
得廟同廟同廟
成埋假廟假寺假神社呃遊客

巴打想飲飲食食行街咪去東京
好多寺廟都唔洗入場費,想問下點呃遊客?
去一個地方唔了解人哋嘅歷史文化,其實冇咩意義
萬里長城
一堆爛磚

爛磚咪好囉
聽講有一段鋪咗水泥?

唔係喎, 萬里長城好正喎.
你係咪靜係去左八達嶺呀?
對意大利好多地方既印象都唔錯
唯獨是真係有d後悔去左威尼斯
對意大利好多地方既印象都唔錯
唯獨是真係有d後悔去左威尼斯

X2, 本島真係超多人
萬里長城
一堆爛磚

爛磚咪好囉
聽講有一段鋪咗水泥?

其實歐洲好多地方都有萬里長城呢煩fortress, 但係大陸人就煲到好似得佢有,但的確萬里長城係最有氣勢。
萬里長城
一堆爛磚

爛磚咪好囉
聽講有一段鋪咗水泥?

其實歐洲好多地方都有萬里長城呢煩fortress, 但係大陸人就煲到好似得佢有,但的確萬里長城係最有氣勢。

萬里長城好正喎我覺得
Krakow 奧斯威辛集中營

同感
有時間不如去德國既達豪集中營,更詳細、時間更自由

去到好似走馬看花咁,覺得好可惜,明明係一個慘劇發生既地方,但就變成旅遊景點打卡影相...

我都係咁話
一年前去過Dachau ,當時可能我第一次去集中營啦,嗰度真係震撼
今年去奧斯威辛,覺得得個大字,又冇咩展品睇

有無跟導遊呀?好多野睇啵 定係你只去左birkenau果邊

Dachau同sachsenhausen我都去過
一定係auschwitz最多野睇
另外兩個淨係睇展板咁濟
九份十份猴桐
萬里長城
一堆爛磚

爛磚咪好囉
聽講有一段鋪咗水泥?

萬里長城好正喎我覺得

係正的
萬里長城
一堆爛磚

爛磚咪好囉
聽講有一段鋪咗水泥?

萬里長城好正喎我覺得

我九歲嗰陣去過
好正
可惜屋企人去到第二個峰火台就話要落翻去
尼斯湖 The Lake District d湖靚到個到好多
羊角村好伏?仲諗住聽日去
今日去完風車村好靚

我今日都去完風車村
係咪兩個女仔去?

唔係呀 我自己去
不過沿路聽到好多廣東話
琴日毒撚想搵人幫手影相都唔敢問
冰島golden circle
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞