外國煲大左的景點,有邊d?

1001 回覆
89 Like 135 Dislike
日月潭-大㰖涌水塘都好過佢
三亞-我諗香港任何一個沙灘都好過佢, 仲要好多蝗
九寨溝-周圍都工程烏煙瘴氣, 霧霾又勁, 人又多, 可能以前係靚既, 依家

其實係咪霧嚟架咋
四川西部好似冇乜工廠架喎
威尼斯真心伏 d河又污糟又臭 多人果d都算
不過唔去過 係唔會知

吓 係咪真架 我仲諗住下年去添

我嘉年華嗰陣去
覺得氣氛幾好 burano幾靚
但gondola遊臭河就不了

同埋嘆息橋
睇相以為幾大條
原來
仲有尼斯
屌你老母又貴又on9
得個石灘竟然起朵做天使灣

尼斯都屌

香港人以為全世界海灘都係沙灘
你望下人地個海咩顏色你望出去個海咩顏色

度假地方你唔識relax 唔識歎o既話就會覺得on9

巴打邊個月份去架
「蔚藍海岸」果然唔係浪得虛名

6月
已經唔係最熱但個太陽曬落嚟都係可以煎蛋
好彩啲海風中和返
但一入黑又會涼

多唔多人??

比起一般城巿算多人
路邊餐廳都有8成滿
但條街咁闊加上香港人訓練有素係完全唔會覺得逼

咁沙灘呢? 會唔會勁多人?

最多人果個角落

仲有日光條神橋
短到西咁仲要俾錢過 真係笑左
西湖一D都氣息
蘇州得假山假石個個園一9樣
故宮冇想像咁大,邊可能9999間房,御花園細過我樓下公園
日月潭,城門水塘都靚過佢
大阪城好伏
日本三大夜景,可能香港人見慣大蛇屙尿
沙巴得幾個島仔唔知做乜9
下龍灣。去完桂林唔使去下龍
黃金海岸。冇想像中咁黃金海岸

有馬山個夜景

大阪城都ok ge

大阪城我都覺ok

我當佢係博物館所以ok,講伏成個神戶加埋都伏過一個大阪城

大阪城唔掂在入面已經整過哂,有嘅!
如果有去姬路城一定會明顯覺得大阪城伏到pk

大阪城我唯一覺得奇怪既係,屌你有𨋢既

有冇人去過熱海城
從此之後我冇俾過錢入任何一個城(姫路城除外)

上次本來想去下
但整親腳所以無去到
都估到係無乜特別

不過熱海海濱同梅園想當正
唔多得既頭三:
3.trakai湖中城堡
2.London 大笨鐘
1.大阪城

ok既:
3. siauliai 十字架山
2. siemreap 吳哥窟
1. 俄佬d教堂

好正既:
3.烏蘭巴托 tereji國家公園
2.krakow 集中營
1. Irkutsk 貝加爾湖

屌出黎既:
波蘭華沙

各地名打錯勿屌

華沙真係屌出黎
行過左個所謂景點都唔知

Warsaw差到咁!?

Warsaw 除咗舊城區可以行一日外其他野都
重點係波蘭野勁難食
西湖一D都氣息
大阪城好伏

有馬山個夜景

大阪城都ok ge

大阪城我都覺ok

因為大阪城嘅天守係復興天守
上世紀三十年代重建嘅
之前嗰個好似幾百年前已經燒毀咗
冇記錯 應該就係德川家康打敗豐臣秀賴嗰一戰(唔肯定)

你想像中果種城堡應該係犬山城果類
仲有尼斯
屌你老母又貴又on9
得個石灘竟然起朵做天使灣

尼斯都屌

香港人以為全世界海灘都係沙灘
你望下人地個海咩顏色你望出去個海咩顏色

度假地方你唔識relax 唔識歎o既話就會覺得on9

巴打邊個月份去架

6月
好彩啲海風中和返
但一入黑又會涼

多唔多人??

比起一般城巿算多人
路邊餐廳都有8成滿

最多人果個角落

好迫
唔多得既頭三:
1.大阪城

ok既:
1. 俄佬d教堂

好正既:

屌出黎既:
波蘭華沙

各地名打錯勿屌

華沙真係屌出黎
行過左個所謂景點都唔知

Warsaw差到咁!?

重點係波蘭野勁難食

吓好好食喎
重又平又大份

巴打邊個月份去架

6月
好彩啲海風中和返
但一入黑又會涼

多唔多人??

比起一般城巿算多人
路邊餐廳都有8成滿

最多人果個角落

好迫

地中海啲沙灘一到夏天就係咁
百慕達三角先on9
乜撚都冇
係個海度漂下漂下就同我講入左去

呢個點睇都係你on9
你expect個海中心有d咩 話明百慕達三角就算有野都神奇消失哂啦
見到人提到香港古廟同西方建築好近
真心覺得香港只係勝在景點近 交通方便
中式寺廟係中港台 甚至東南亞都極多
大同小異 真係極易被取代
而中式寺廟 特別係舊廟
比起西方嘅教堂 著重實用多於美觀
遊客可以體驗拜神呢種特別嘅習俗
但唔會覺得邊間寺廟特別靚 震撼

你咁講 其實西方教堂都一樣

所以大部分人只會去出名靚嘅大教堂
細個啲唔會去
咁如果要其他地方嘅廟鬥靚鬥舊
香港古廟點吸引到人
西湖一D都氣息
大阪城好伏

有馬山個夜景

大阪城都ok ge

大阪城我都覺ok

因為大阪城嘅天守係復興天守
上世紀三十年代重建嘅
之前嗰個好似幾百年前已經燒毀咗
冇記錯 應該就係德川家康打敗豐臣秀賴嗰一戰(唔肯定)

你想像中果種城堡應該係犬山城果類

日本好似得翻12座現存天守 算幾少
唔多得既頭三:
1.大阪城

ok既:
1. 俄佬d教堂

好正既:

屌出黎既:
波蘭華沙

各地名打錯勿屌

華沙真係屌出黎
行過左個所謂景點都唔知

Warsaw差到咁!?

重點係波蘭野勁難食

吓好好食喎
重又平又大份

波蘭野食同德國差唔多,但飲beer 真係平過飲水
而中式寺廟 特別係舊廟

你咁講 其實西方教堂都一樣

所以大部分人只會去出名靚嘅大教堂
細個啲唔會去
咁如果要其他地方嘅廟鬥靚鬥舊
香港古廟點吸引到人

香港啲古廟真係
唔多得既頭三:
1.大阪城

ok既:
1. 俄佬d教堂

好正既:

屌出黎既:
波蘭華沙

各地名打錯勿屌

華沙真係屌出黎
行過左個所謂景點都唔知

Warsaw差到咁!?

重點係波蘭野勁難食

吓好好食喎
重又平又大份

好似遊客區先係呢個價位
有一日跟個local guide去食地道嘢
屌你15zloty有飯有湯有嘢飲
唔多得既頭三:
1.大阪城

ok既:
1. 俄佬d教堂

好正既:

屌出黎既:
波蘭華沙

各地名打錯勿屌

華沙真係屌出黎
行過左個所謂景點都唔知

Warsaw差到咁!?

重點係波蘭野勁難食

吓好好食喎
重又平又大份

好似遊客區先係呢個價位
有一日跟個local guide去食地道嘢
屌你15zloty有飯有湯有嘢飲

但店員一句英文都唔識
無guide都食唔到
唔多得既頭三:
1.大阪城

ok既:
1. 俄佬d教堂

好正既:

屌出黎既:
波蘭華沙

各地名打錯勿屌

華沙真係屌出黎
行過左個所謂景點都唔知

華沙都唔係景點

sor
但成個華沙都係伏
睇左蕭邦博物館屌出黎,衰過奧地利莫扎特個故居
再入左去蕭邦心臟個教堂2秒出返黎,本身差搵個教堂個陣路過左2次都冇發覺
然後係個廣場兜左兜,咁岩當時歐國盃,搵間bar坐左成個下午
啤酒係幾平既

Trakai 落左車慢慢行入去周圍睇下我覺得幾正,個城堡就不了 行到想訓

華沙真係全個城市都好撚伏,歐洲最悶城市真係當之無愧
去到日日頂唔順要返hostel 訓個晏教,如果唔係唔知有咩好做
而中式寺廟 特別係舊廟

巴打都講得有道理
或者同木構呢點有關??
除咗塔之外 木構建築物都唔可以太大
所以個"內籠"冇教堂嗰啲咁大

應該係
其實簷蓬 牆頭嗰啲神獸都造得幾精緻
靚過晒啲金身神像
只可惜呢啲裝飾太低調 好難欣賞到

巴打邊個月份去架

6月
好彩啲海風中和返
但一入黑又會涼

多唔多人??

比起一般城巿算多人
路邊餐廳都有8成滿

最多人果個角落

好迫

蒙彼利埃個沙灘有一個區域都係咁
但係我好好彩
我搭嗰架巴士車左我去個冇雷公咁遠嘅位
但係勝在少人 好正
但係走嗰陣要行翻去嗰個區域搭車 行左十零分鐘
而中式寺廟 特別係舊廟

巴打都講得有道理
或者同木構呢點有關??
除咗塔之外 木構建築物都唔可以太大
所以個"內籠"冇教堂嗰啲咁大

應該係
其實簷蓬 牆頭嗰啲神獸都造得幾精緻
靚過晒啲金身神像
只可惜呢啲裝飾太低調 好難欣賞到

香港最舊既係青山古剎 不過都係去文武廟 黃大仙果D人造廟

多唔多人??

比起一般城巿算多人
路邊餐廳都有8成滿

最多人果個角落

好迫

蒙彼利埃個沙灘有一個區域都係咁
但係我好好彩
我搭嗰架巴士車左我去個冇雷公咁遠嘅位
但係勝在少人 好正
但係走嗰陣要行翻去嗰個區域搭車 行左十零分鐘

去Montpellier但無去到Nice?
雙子塔 完全唔明有幾值得影
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞