外國煲大左的景點,有邊d?

1001 回覆
89 Like 135 Dislike
京都都屌果條儍仔我都費事埋佢。

威尼斯都屌果班人咪比我睇死佢地一出火車站就上水上巴士去聖馬可廣場打咗個round就走。

利申,係果度玩咗三日,係横街窄巷穿梭遊走都唔知幾過癮

其實無乜地方係可以成個地方都要屌
點都會有啲當地體驗

要屌都係屌某一啲景點

新加坡可以
巨石陣
一定最on9

上次去到 望住啲石心諗做乜鳩

古代文明你識條鐵

咪係
咁復活島咪又係幾舊石
冇文化既人真係好戇鳩

其實去之前都諗到係幾舊石嫁啦
石同石之間整個千秋比你好無

巨石陣個廣場5000年前已經係到
到今日都有人係果到拜緊太陽
入場仲有audio guide講解, 有博物館係隔離
咁都可以話無野好睇

威尼斯都屌果班人咪比我睇死佢地一出火車站就上水上巴士去聖馬可廣場打咗個round就走。

點都會有啲當地體驗

要屌都係屌某一啲景點

新加坡可以

新加坡太多人劣評
所以我去都未去過
但新加坡文化 自然景觀接近零

但如果你有錢

去賭下 豪住下 嘆下世界 唔錯既

點都會有啲當地體驗

要屌都係屌某一啲景點

新加坡可以

新加坡太多人劣評
所以我去都未去過

唔鐘意呢個地方

熱到痴線

點都會有啲當地體驗

要屌都係屌某一啲景點

新加坡可以

新加坡太多人劣評
所以我去都未去過

新加坡成個感覺好人工化,舊建築保育保得個殼,冇文化內涵
無知一問,老撾Plain of Jars其實似唔似巨石陣

點都會有啲當地體驗

要屌都係屌某一啲景點

新加坡可以

新加坡太多人劣評
所以我去都未去過

新加坡博物館其實去得過

點都會有啲當地體驗

要屌都係屌某一啲景點

新加坡可以

新加坡太多人劣評
所以我去都未去過

新加坡博物館其實去得過

冷氣開放嘛
有冇人可以詳細講下三亞/海南島點伏法
未去前聽人講尼加拉瓜大瀑布俾人煲大,點知真係好大好靚。
墨西哥瑪雅金字塔諗住伏,點知去到幾大幾多唔同野睇,記念品仲幾新奇同平。
好多人話自由神像好細,去到其實都ok大。
美國佛羅裡達州環球影城哈利波特比想像中細,冇咩特別。

點都會有啲當地體驗

要屌都係屌某一啲景點

新加坡可以

新加坡太多人劣評
所以我去都未去過

新加坡博物館其實去得過

冷氣開放嘛

佢地國立同美術館係堅野,當然我自己鍾意行館啦。不過如果去到新加坡又唔知想做咩係唔錯選擇。
好多連登仔去之前又唔做research
去到屌人無野睇
你地去番日韓食玩買算喇
去到屌人無野睇
你地去番日韓食玩買算喇

都會屌太少嘢食唔好玩
去到屌人無野睇
你地去番日韓食玩買算喇

日韓台咁受歡迎唔係冇原因既
大阪城去嚟都哂氣

乜大阪真係咁差?咁點解年年都咁多港豬同蝗去?

重點係大阪城
大阪城去嚟都哂氣

重點係大阪城

當去博物館其實還可以
鼓浪嶼
唔知點解仲可以啱啱入選世界文化遺產
又話鋼琴之島,行均成個島都無見過十部鋼琴
咩景點都分開收費,但每個景點只係得一個賣點
成個島勁多商店,真係可以逼過旺角

有個館全部都係舊鋼琴,你係咪miss左呀

迫埋哂係碼頭果邊梗係全部都湯你啦
鼓浪嶼
唔知點解仲可以啱啱入選世界文化遺產
又話鋼琴之島,行均成個島都無見過十部鋼琴
咩景點都分開收費,但每個景點只係得一個賣點
成個島勁多商店,真係可以逼過旺角

有個館全部都係舊鋼琴,你係咪miss左呀

迫埋哂係碼頭果邊梗係全部都湯你啦

問題係搭船嗰陣條友介紹話全島有過千定唔知過萬部鋼琴所以先叫鋼琴之島
但除咗博物館之外,行咗入啲民居都唔見有鋼琴
成個島周圍都多人啦,點止碼頭嗰邊
12門徒石
大阪城去嚟都哂氣

重點係大阪城

當去博物館其實還可以

要有少許日本史認識同興趣先有共嗚
同埋有啲歷史文物好似杯碗碟卷軸書畫磚頭瓦片
無興趣o既隔住塊玻璃望一下都唔想睇

其實唔鍾意o既就唔好夾硬去
辛苦人又辛苦自己
西湖一D都氣息
蘇州得假山假石個個園一9樣
故宮冇想像咁大,邊可能9999間房,御花園細過我樓下公園
日月潭,城門水塘都靚過佢
大阪城好伏
日本三大夜景,可能香港人見慣大蛇屙尿
沙巴得幾個島仔唔知做乜9
下龍灣。去完桂林唔使去下龍
黃金海岸。冇想像中咁黃金海岸

Milford sound , 去完桂林唔使去Milford sound

Milford sound 伏到仆街,我覺得同西貢差唔多

Agger
巨石陣作為景點就on9
但係作為遺跡就唔同
有電視台有整過特輯講佢
大阪城去嚟都哂氣

重點係大阪城

當去博物館其實還可以

要有少許日本史認識同興趣先有共嗚
同埋有啲歷史文物好似杯碗碟卷軸書畫磚頭瓦片
無興趣o既隔住塊玻璃望一下都唔想睇

其實唔鍾意o既就唔好夾硬去
辛苦人又辛苦自己

有時要有少少期望管理,知道唔係現存天守就唔好期待係古蹟。

就算係現存天守,如果用去睇姬路城的心態去參觀犬山城都會有少少失望
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞