買電視機 / 換電視機 集中討論區 (108)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
要夠光建議14000買Sony 55X90K
預算優先
1.9米正常睇55吋
55X85K行貨,你自己都已經有答案
K貴過J但又無乜改動 諗住會唔會有其他選擇
stepmic巴打睇唔過眼
沒有啊
另外55X85K香港行貨賣緊$10350

如果見到賣$8500果D多數係大陸水貨,沒有Google服務同有功能缺失
捉住電視兩邊,電視邊緣對四隻手指底啲肉枕,夾實後會較容易受力拉出嚟,記得拉時係左右搖擺嘅動作慢慢拉
即係手指根部,喺手掌位置有四粒肉枕連住架嘛
求巴打指點
如果入門機邊部會較好
1. 50X80K
2. 50UQ8100
3. 50X80J (如果仲搵到

或者其他型號,求指點

平時都係睇戲睇劇,得閒玩下switch
想問下租屋一兩年有邊部推薦?除左大陸牌子
主要睇到Netflix 同玩到switch 就得
係,可以嘅話夾個位可以揀有厚度啲嘅地方(OLED電視有啲位係凸出嚟好薄,比較脆弱)
請問stepmic巴打

因為未知幾時會裝修好,想問定先預下時間

- 水貨C2 55/65 要預時間訂貨定係長期有現貨?

- 由落單到安裝大約需要幾多日?

呢啲唔係舊款,可以等下先買,不過如果你都已經知道幾時裝修好(一個月少啲),都建議先買後送,你咁樣就可以指定到邊日送而唔會失曬時間上嘅預算

不過安裝電視要先安裝好梳化,因爲要對垂直中心綫,同埋你坐喺梳化後嘅水平中心綫(除非你唔掛牆)
間房成年幾都無裝電視
想平平地買部samsung水貨50吋
$4000-5000
請問有咩推介
有冇巴打知呢枝野係咪唔用得係oled,買左部a95k,噴左少少係清潔布,好輕手抺污漬,而家有撻印,點搞
買機送既
好,咁我夾埋梳化時間就落單,唔該晒
其實有冇32吋4k 120hz 既電視(唔介意水)
用緊amazon直運既samsung 32q50r 60hz (美水)呢隻美中不足冇120hz
唔好意思,不過任何電視表板都唔建議用任何溶液抹,包括中性溶劑(如番梘)或者,如果唔係會溶解表面塗層。

所以你唔好再抹嗰個位,應該好脆弱架喇。
如果之後抹都唔建議用呢種纖維絨布抹,用眼鏡布材質嘅布乾抹,同埋要認真避開有笪印嘅地方抹

https://www.sony.com.hk/zh/electronics/support/articles/S500033439

你喺邊度買?你畀呢條link佢睇下佢肯唔肯一換一畀你,如果唔肯你攞埋張單去銅鑼灣SONY Store,始終今次係商家誤導消費者,你好大機會有得一換一

唔得再上嚟呢度搵我哋吖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞