買電視機 / 換電視機 集中討論區 (108)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
咁我都係用返部 X90J算
一係用X90J睇波

其他野先用OLED
當然你都可以照搏,唔一定出事的

想平可以買部LG 55B1水貨試下,88xx爛泥價
你一個禮拜睇幾多場波呀
55B1肯定好過55A2
5-6場左右啦
一個廳,兩部電視好癲
你唔係話X90J搬入房咩?入房睇波唔得?

我唔睇波足球既,只睇另外既波
唔癲架其實,不過唔好同時播嘢,疊曬聲就癲
冇啦,1場2小時,個個星期都咁,風險的確比較大,想搏可以去馬,去唔去新世界由你自己決定
諗下先,唔該晒巴打
55吋電視連soundbar budget得六千令蚊,冇乜打機/特別需求,剩係最常用吓YouTube,TCL 55C635各位覺得點
定係推薦其他?
想買Sony X85K,想問去Price.com買行貨好定豐澤買好
price.com大陸水貨都會標行貨,唔知你知唔知

要識揀邊啲舖頭

至於豐澤就好睇你定力夠唔夠,因為冇佣金,佢哋會叫你買Samsung同LG為止
TCL冇咩好推薦,你冇乜需求又買soundbar就難理解啲,因為好有機會soundbar會用差唔多一半嘅budget

慳返唔好買soundbar買部好啲嘅電視算啦
好彩我買嗰陣啲sales冇叫我買*** LG
睇ssp av , 佢全部都放85J 出後,係咪同K爭好遠?
差唔遠呀~
我意思係呢六千令蚊會唔會買到其他更值嘅電視啫
Soundbar係條女想要,同埋買呢部會送成set咁解
我冇建議
今日a90k送左貨黎
見佢跟機送條hdmi淨係支援4k60既hdmi
到時師傅黎裝機係咪比條4k120佢裝返?
TCL呢個post冇人會推薦,應該得好特別情況先會由我(得我一個人)推薦,因為佢port易壞而且難聯絡保養維修,就算C6系列係QLED都推薦唔落

如果你係短住嘅,或者真係經濟有困難嘅,或者睇電視唔係必需品嘅,我覺得你買係好合理

你呢個budget可以買Samsung 55BU8000或者55BU8500,係唔值架喇

或者你可以買水貨Samsung 55QN70A甚至加幾百買55QN70B,一定好過TCL好多好多
我諗佢未必會幫你插SONY以外嘅產品?如果係PS5佢條綫係支援4K 120Hz嘅
其實今次買就真係頹頹地用嘅
我之前主要用個部係買咗QN90A

唔該大家先
佢本身電視會跟條原裝sony hdmi?
因為送貨師傅另外比左條天線同hdmi我
但條hdmi就唔係sony既 唔知乜野牌子黎
但見佢寫住得4k60hz
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞