買電視機 / 換電視機 集中討論區 (108)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
今晚食咗皇帝蟹、上湯龍蝦、燒鵝、叉燒、炸子雞、花膠響螺雞湯etc,好開心
叫我地呢d 中左伏既情何以堪
又未去到中伏,佢都算係容易修理咗好多嘅嘢嚟
新手請教,想買電視比老人家,筆直有限,五千蚊左右買43吋

追完post ,睇岩兩款samsung 43bu8000 或 Sony 43x80K, 見samsung 用VA 面板 理應好過Sony IPS 面板,而且價錢仲要平D.....

買samsung 43bu8000 都應該ok 嗎??
唔知各位有無其他意見可以比下我,thanks
用途:一般睇電視,睇youtube,不打機
呢部好好多喎

Panasonic TH-50JX700H 行貨
$46XX
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision
3. 沒有AirPlay 2, 沒有HomeKit
4. HDMI 2.0x3 支援4K60, ALLM
5. HCX 影像處理器
6. 只有ARC, 只可以回傳有損音訊去SOUNDBAR, 唔支援Dolby Atmos
7. ANDROID TV 系統, 多APP
8. USB HDD 錄影
9. Hexa Chroma Drive Pro技術,以3+3原色令真實色彩再生
10. 5年保養
買畀老人家五年保養好啱
劉銘
五年保真係好吸引,但擺放空間有限,最盡都係擺得43吋,之前佢地仲係一直用緊32吋

有無其他43吋的好選擇??? 唔要TCL

Thanks
老人家睇電視一律Panasonic

Topic已完

就係HX700 JX700 JX800 LX800

佢電視mode係咁多部之中最清
收到,唔該曬
C2
巴打唔係怕燒印?
panasonic 最好
五年保
sony 唔可以買,因為sony 81 台會自動去左nicam 聲
LG 三壞咪搞
買過左43JX800H 有android TV 之後安裝左泥巴apps,一放假是咁睇電影,星期六日晚上直頭無睇81台
Sony保養服務比較好
Panasonic TH-43LX800H 行貨
$48XX
1. 60hz IPS PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有Dolby Vision, HDR10+ Adaptive, Dolby Atmos
3. 沒有AirPlay 2, 沒有HomeKit
4. HDMI 2.0x3 支援4K60, ALLM
5. HCX 影像處理器
6. 只有ARC, 只可以回傳有損音訊去SOUNDBAR
7. ANDROID TV 系統, 多APP
8. Hexa Chroma Drive Pro技術,以3+3原色令真實色彩再生
9. USB HDD 錄影
10. 5年保養
sony 俾老人家咪搞,老人家睇81台會自動去左nicam 聲,佢地好唔鐘意
Pan 記保養同服務都好
下次LX LZ要加多樣function

全新聲控搖控,最啱老人家使用
LG轉台仲屎過SONY

睇電視

Panasonic > Samsung >>> SONY >>>>>>>>>>>> LG
已7折
你自己決定
咁多位想請教下,我買咗部Sony X95J 65吋, 本身諗住掛牆,但度位之後發覺唔夠位安裝Sony掛牆架,因為電視背後牆身有水喉,太闊嘅架係裝唔到

之後發覺NB啲款只要有100-200位就可以安裝,想問吓有冇邊款NB掛牆架好用,如果想搵人安裝,又有冇邊度推薦呢?我諗Sony裝機師傅唔會幫我裝其他牌子嘅掛牆架,之前見有人推盛澤,但如果我唔係經佢哋買機,佢哋會唔會就咁上嚟安裝個掛牆架幫我上牆呢?
請問如果想上網買機嘅邊間信得過而又比較平
因為想食信用卡迎新又要網上簽帳
LG c2 42 邊到買會平啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞