買電視機 / 換電視機 集中討論區 (108)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
其實mini led 我麻麻
我唔鍾意太光,主要追求對比度
呢個冇跟佢啲新舊型號有咩唔同,呢個真係用家同消費者會熟啲
冇辦法,呢間公司唔愛QC
你晚晚睇財經,又成日睇電視台,基本我唔建議OLED

鬼唔知OLED頂尖畫質咩

Mini LED背光電視咪又只係液晶體電視
風筒由HD01到08都係一樣comment

女人hea用可以

男人就完全唔夠力,因為要快乾

用Panasonic得,佢唔得

利申,我有HD03,HS01,Panasonic NA98

以前AM07一早因為太嘈掉咗
財經台可以轉電話/電腦睇嘅
我用緊Pan記NA65
通常我唔會迫佢地改變習慣
睇得財經台即係有錢, 有錢咪可以當OLED係消耗品咁用
佢風力一定係硬傷,啲風咁轉折出嚟,不過一定好過佢風扇

佢其實一直賣嘢都係為咗cap水繼續做R&D嘢,如果有一日解決埋風力問題(到時個形狀應該係好似個冬菇咁嘅),都係消費者嘅功勞
但佢乾手機真係好過所有日本牌子

同埋現在三菱電機真係好垃圾
好似無嫁
我睇開HKIBC
邊間鋪買?
想買sony
Sorry 想問下如果對比Samsung S95B 同lee 2 部呢?
咁一定S95B,香港冇入,不過你咁問即係你唔喺香港啦~
想問問Sony 80j同80k分別大唔大?
係好啲嘅,同埋都升級咗做鋼化玻璃面,另外支援Bravia Cam(如果你遲啲想用),A80K飽和度有校正並提升
A80K紅色細節表現得到,動態影像處理亦有升級,A80J只有一pat紅色兼殘影,呢幕最反映到

咁唔洗驚

美版碟係真係成隻老翻咁,正常Play到就得
A95K
謝謝 係呀 mon 左post 好耐
本身諗住C1 點知特價好快賣哂
之後睇C2的時候 見到A80K 做特價
到諗住買的時見到S95B 都做特價
依家價錢係S95B 貴過 C2 千五 C2貴過A80K 少於一千
所以唔知點簡好
我其實好長時間都唔敢再post呢張相不過見呢度就嚟爆就post下咁啦
有tailMON,post都唔使mon!

即管問迪路bb,除咗唔識答嗰啲問題之外都會得到解答
屌部lg c1 個語音好廢 講極都搵唔到我要既野
已經教哂廣東話,之前幾年前果部sony好準
有無辦法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞