買電視機 / 換電視機 集中討論區 (108)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
原因呢?

我只是一個普通人
唔好咁喇 放係廳都無100hz panel
佢分得出100hz Panel?
想問下大家samsung q60b 岩岩到咗屋企 netflix就話connect唔到server, disney+入左套戲又話稍後再試, youtube又OK無事 應該點setup? 求大家教教路
係咪因為你用海外account?
無啵 全部本地購買
有冇行緊vpn 或者smart dns?
一定要分開
有左乾衣機你先知生活係寫意好多..
Panasonic 仲有
風扇堅唔得尤其香港大塵

吸塵機亦由V11起摩打好易死

依家最正常係乾手機同風筒
洗衣乾衣係

但廚房用品就整多過用到
因為唔係Smart TV
吸塵機 V10 V11比較多鑊氣
V12都冇咩聽過壞
我自己就用V8 4年 ,最近換左V15
如果會睇 iTunes Movie,外國 report 話 Apple TV 4K 裡面 iTunes Movie app 個 bit rate 會高過其他平台既 Apple TV+ app.

我自己喺 A95k 實測都感覺 Apple TV 睇 4K iTunes movie 聲畫係好過 Google TV 嘅 TV+ app。不過如果睇淨係得 HD 嘅 movie 我都會 prefer 用返 Google TV 嗰個可以用返部電視嘅 upscale.
睇波,Disney plus 多。有時會打 PS5
其實 Sony 好定 LG 好?
電視個upscale係咪會靚過Apple tv個upscale?
a95k 紅色好過LG WOLED
睇晏菲路紅海一流
如果睇戲真係整體SONY好啲,LG打機好啲
某程度上都有好處,少啲古靈精怪既bug,系統操作又流暢
同埋最重要佢紅色唔會打柴
水貨LG性價比最高
改善到個灰色底就完美,去陳列室睇成個黑框
咁你想表達啲咩?灰底同黑框嘅關係係咩?
呢度都好多巴打影咗相,日頭睇有畫面時邊度有深灰色呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞