買電視機 / 換電視機 集中討論區 (108)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
用緊
Pan記又少個忠實顧客
Q2唔係打機,係用嚟「打機」

可惜唔夠片源
啲聲最實淨,質感最好
我睇佢老婆未必俾換,話哂有Apple TV加PS5同NowTV都頂到8成

我哋叫佢將部PC放返入書房,換咗27吋mon做42C2,同PS5雙修就剛剛好

正正之後就係討論Quest 2加價事宜⋯⋯
好用?
OLED行貨做緊特價9000都幾吸引
但驚唔夠光同埋好似浪費咗部PS5
PS5出4K120都要大幅度降畫質

如果介意舊款就加幾千上48A90K
咁AI聲音專業幾時用? 有咩好?
thanks 想問下90k主要係要佢個光度同日本做?(想知90k貴係邊) 同埋買得85k或者90k 係咪點都要再加配個soundbar
同意

PS5 Pro先行到4k120

所以依家三大最好賣反而係用60Hz VA panel有eARC嘅model
如果噉講就淨返唔夠光嘅問題
個人幾中意個Chrome功能
目前喺48a9s / 三叔嘅50QN90A 之間揀
幾時 PS5pro?
Ps5咁垃圾點買…
水貨 LG oled 55B2 係咪估計多數平過 水55C2??
因為未急用,唔介意等B2 水出,揀B2都係$手緊問題
講到口臭

已經冇日本製造電視(除了Sharp NEC Mitsubishi ,有燒印危機之八九十代Sharp Japan panel)

SONY日本裝嵌就有

港版台版有部份型號日本砌,X90 X95 A95

日版反而係上海裝嵌

而其他包括東南亞地區都係馬來西亞裝嵌

以SONY技術,一半以上裝嵌都係機械人組裝的

而日本廠房則剛剛轉為100%機械人組裝
點解唔買B1?
其實只睇串流 係咪無需要 買最top OLED
C2 已經夠?
唔會用,無乜效果之餘啲聲又會虛左
屋企未布置好,同埋心理作用,有新買新
日本機械人
強國機械人
一般人夠光架啦
oled無限對比 唔洗好光都好立體
lcd就要好光先出到層次
我用三年前A8F 拉曬窗簾 熄曬燈都好夠睇
除非個畫面真係好暗
擺廳到驚陽光射落去反晒光又唔夠光
有窗簾就得
C2唔用都得
用A95k都係會有明顯分別(拍埋做對比)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞