買電視機 / 換電視機 集中討論區 (108)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
你係台灣唔考慮Philips , Toshiba 同Ben Q?
有邊隻model 推薦 我睇下先

因為我只係幫女友買 我都唔熟台灣果邊啲model

我都係pchome /蝦皮睇
不過臺灣Toshiba都唔係日本嗰隻
long d加油
L世代係樂聲牌2022年款式,J世代係2021年款式
佢用張咁既電腦wallpaper
無計wo
呢啲直頭壓力測試
但x90k 唔係得幾十區控光?
QN85B 應該 起碼有幾百
sony 唔係原廠送貨架咩,做咩間間都要加100送貨架
你邊度買?
如果係拆貨式貨源嘅細舖都應該唔係倉送
price 啲細鋪咋
LX 2022年新款,追加Dolby Atmos支援

JX 2021年款,唔支援Dolby Atmos
X90K雖然唔係Mini LED背光,不過Sony演算法已經好成熟,好有機會做到同Mini LED背光電視差不多效果

反正如果要追求畫面黑位同對比度,OLED先係唯一最好選擇
日本本土Toshiba Regza電視先係純正日本血統,基本上每年都更新影像處理晶片
海外Toshiba只是有外殼,應該沒有Toshiba最核心既內在影像處理技術

以前試過台灣版本電視用普通大陸影像處理晶片黎呃人係regza engine, 臭名遠揚
不過Samsung沒有DV支援是硬傷

分區數量頭post有寫

就算係X95K我睇完都覺得唔吸引,係OLED面前不值一提,Z9D年代輝煌不再,因為OLED已經基本普及,光度都追左上黎
大鋪買就免費送貨,因為多數代理送貨,亦都可能大鋪唔皆在果少少運費

細鋪可能有自己倉庫一早儲定貨,唔係代理送貨,所以要加錢,細鋪賺錢相對少,所以...........
細鋪應該多數拆貨
50K左右預算 65吋PS5電視請益

https://m.mobile01.com/topicdetail.php?f=347&t=6653716
我屋企個痴肥高血壓零針都係一個禮拜唔夠好返,拖幾耐真係睇彩數
好奇一問,如果喺細舖自取,到師傅開箱裝機發現有損傷,咁代理會唔會照換?
我21/8開始唔舒服既
只要係原廠師傅開箱,有事都可以換機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞