買電視機 / 換電視機 集中討論區 (108)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
請問AirPlay 嘅問題可唔可以喺度問?如果唔得我出面開新post

屋企啱啱買咗部Sony 電視,型號係KD43X81-K;根據Sony官網(https://www.sony.com/electronics/support/articles/00227057),呢個型號應該唔支援AirPlay 2,只用得到AirPlay

實際用嘅時候,我部iPhone 入面嘅相可以經AirPlay 喺電視顯示出嚟,部iPhone 播緊嘅YouTube 片都可以經AirPlay 喺電視播出嚟

但體育比賽串流網站嘅影片或者直播節目就無辦法喺部電視播出嚟

明明喺部iPhone 度揀咗用電視嚟播,但部電視就冇畫面

請問大家知唔知係咩原因?有冇方法解決?
要過兩日先影到
依家人哋TCL點會啋大家

淨係做啟德已經賺夠

之前3+3仲話可以諗下

咁嘅價格同售後定位,絕對係唔想做街客
NowTV一定唔得

10秒vs分半嘅delay

利伸:我都仲keep住
想問43吋, 駁PS5最好效果的電視係邊款?
avoutlet, compumark, hdlife
Sony 42A90K
LG 42C2
43X81K支援Airplay 2的

會唔會影片有版權所以唔比出

要等其他巴打幫你
呢個等如google drive airplay唔到一樣,純粹係airplay本身play唔到,如果screen mirror入到條片再撳airplay揀返自己電視機就有機會得

黃Viu都係咁,好多原因應該係因為本身佢會default第一層要播廣告/條片以外嘅嘢,而唔係條片自己本身
唔該巴打
多數要SHARE成個電話畫面 airplay 先得,apps 入面就無可能
感謝

都可能係巴打所講嘅原因,因為嗰啲嘅網頁真係成頁都係不同廣告

我再摸索吓,第一次買smart tv好多功能都未清楚點用
外國Samsung電視有Google 助理
但香港我諗有排都唔會出
香港三星係垃圾黎
109需唔需要我?
應該都要
我下星期中左右先回去應該
喂啊我哋個個post都咁需要你架
啲電視減咁快嘅,55x90k冇睇幾星期又減一千
買電視機 / 換電視機 集中討論區 (109)
https://lih.kg/jbzBGS
正所謂

早買早享受
遲買享折扣
好返啦
今年消費力弱
無消費劵 直頭一譚死水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞