買電視機 / 換電視機 集中討論區 (108)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
佢叫毛筆

Dyson 空氣淨化除甲醛表現都 ok 嘅,擺喺新裝修嘅房長開幾日已經冇乜味
其實佢個摩打要做咩都已經好勁。因為佢係賣個真摩打畀你,即係好似飛機啲引擎咁,除非你掉啲銀仔入去或者有雀仔直接入咗去,如果唔係個摩打都唔會壞;又因為佢係真摩打,所以吸力唔會隨時間減弱。

嗰啲懸浮喺空氣嘅微粒唔係話個filter幾勁就會隔到,個重點你要捉到呢啲微粒先,所以佢好長時間就算未有HEPA濾網都已經打贏好多空氣清新系統(當然啲人要識嘢先,成日講個濾網幾好都係冇用,就算過濾到埋肺炎病毒,都吸唔到粒嘢埋嚟個濾網點過濾呢?)

不過⋯⋯就算工程學個角度睇佢有幾咁靚都好,佢其他零件啲QC真係差到冇譜。情況就好似無論個面板幾靚都好,其他硬件都係廢嘅,都冇用,所以睇電視成日講面板唔自己睇都係嘥氣。
Dyson 純風扇而家就冇乜賣點, 但連空氣淨化功能係 ok 嘅
dyson 風扇得熱風真是好夠力
平時洗啲普通粗著衫我反而鍾意用洗乾機多啲, 洗完再乾唔使搬衫
因為佢唔係風扇,不過佢諗到個技術可以當風扇嚟賣呢下係癲嘅
巴打技術好強
咁佢個技術其實是乜野黎?噴風?
想買部OLED 48 to 50 inch (心目中A90K)
如果晚晚睇財經,更唔時Netflix PS4/5 Airplay
會唔會好快燒?

屋企人成日睇開電視,係咪話個logo 出死一個會易燒?

唔建議OLED
有錢想搏可以去馬,我就唔建議了

一係考慮LG 48C2, LG保養好大機會包燒印
咁多紙箱 開心死佢
純粹係諗點樣將摩打融入家電,真摩打做到強大吸力同穩定風力,不過佢唔可以好似傳統風扇咁開曬窿畀你,如果唔係有兩個問題:一好容易入嘢入去整壞,二就係好危險可能會整親。所以佢出風嘅風力會比吸入嘅風嘥風咗好多,呢個技術目前最唔浪費應該就係吸塵機同埋風筒。

普遍風筒都係有頭威冇尾勢,你理解就係呢個風筒理論上可以用到你死為止,假設其他部件都有個摩打咁長命嘅話
絲打係咪高材生?
呢個冇咁熟只係讀過下,重機嗰啲我唔鍾意都讀得唔叻
女生黎講你都算好另類了,講真我未見過此類型

謝謝支持
Design by Toshiba

But never produce as a fan
咁八下問埋
有無話點解dyson 熱風出唔到同身高一樣等高?點樣都矮少少
底好快用兩行殘影
HS03就係

個筒講明係HS01,只係換哂上面parts
個摩打都壞唔少

5年壞一半,美國《消費者報告》不再推薦Dyson吸塵器

https://www.businesstoday.com.tw/article/category/80407/post/201902190047/

https://youtu.be/gh8NDpKKjnQ
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞