買電視機 / 換電視機 集中討論區 (108)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
青蛙巴換電視計劃想成點?

上唔上77吋?

我同盛..澤講聲就可以有超極級特惠價
如果唔介意Sony大陸水貨缺點,盛..澤都有65A95K賣
多謝先
未咁快plan
睇吓過年份花紅有無著落再算
you are welcome
無貨,又無減價,大家都知消費券,唔出唔駛錢

所以先有商場出左消費券反而要九折買電器
到時應該更有能力買啦,因為預算多咗,機價又平咗
到時買A95L
原本預算$1萬多小小買55",本身用開Sony
其實都target 左一係LG c2 水貨/Sony x85k 行貨
但睇完呢個post 驚驚地
有無LG水貨用家報告下,係咪真係咁伏

LG電視新買 用咗一日就開唔到機
https://lih.kg/3066589
電子野就係撞手神架啦
都想問埋LG 個webos 好唔好用?
爬過下文話易輕機,但唔知新機C2 仲有無呢個問題
呢度有用家話勤力清ram就ok,我覺得似係每次用完YouTube記得熄app,因為佢個設計係會開好多重(即係你播緊片,再airplay佢又會開多一重,唔係排隊咁airplay第二條片就會開多一重)

始終啲app嘅公司都唔會投放好多資源落寫WebOS系統嘅版本,市場主要都係Android同i系統,遲啲更新就會好啲
問題似係app developer多於個OS
要順就買個Apple tv或者Nvidia shield pro。

電視始終係電視,唔係手機。
下年最細嘅QDOLED係49吋,會唔會有人用呢個size做電腦mon架?
就只係一單就當全部中伏
42吋出現後48-49吋已沒有人買黎做mon
C2同X85K基本就係天與地既分別

就算X95K都靚唔過C2

OLED基本完全輾斃液晶體電視
水貨都有1年盛.澤鋪保養

呢1年都超過200位以上巴打買左LG OLED水貨
求42吋QD-OLED
睇完咁多位巴打講,信心又大左
巴打明知未有,何必玩弄在下
真係好伏...

攪到而家好想買xbx 但又買唔到...

又要洗錢
你以為真係咁多個巴打覆你咩
同埋都想問埋,如果會用laptop 射去電視當Mon 用,係咪LG webos 既表現會好過Sony?

依家公司d meeting room 全部用緊LG 大電視,平時開會share screen 果時又覺得幾順
42C2都好夠玩啦,QD-OLED LG應該唔會出

一係等Sony
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞