買電視機 / 換電視機 集中討論區 (108)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
學好d廣東話
我放棄左了
Philips搶先LG推出OLED.EX面板電視,即係幾乎confirm LG下一代會轉OLED.EX面板

https://youtu.be/NuenetVUYDI

不過做咩又搶閘
會唔會個library嗰個人講廣東話唔正搞到佢辨認唔到呢?

可能試下譚仔話會得
咁即係佢係正版
但佢睇落冇4k
anyway今晚去碟鋪買左兩隻
應該冇得假
聽晚試試佢
就知機問題定碟問題
咁有咩其他建議
例如X90K (full array led)?
stepmic巴打意思係話買miniLED都ok,已經係LCD電視入面對比度高嘅選擇,已經係你可以追求嘅對比度最佳選擇

佢冇錯冇OLED咁頂尖,不過你嘅使用習慣唔太啱用OLED,更加唔match你個憂慮

你惟有X95K或者其他牌子miniLED

btw你開環境光模式其實夜晚唔會好光,而日頭喺香港睇電視呢隻光絕對有優勢,你買A90K只會畀屋企人投訴日頭唔夠光睇唔清楚個畫面
4月已有,好在你講緊TPV

Philips停咗白色家電十年啦,電視分美版同歐亞版,分別賣咗俾兩間大陸公司
正綜廣州話同香港廣東話有出入
港人話電視有ask
解決到東芝一早就做咗
Sold by Amazon都好難會係老翻
你睇下隻4K碟有無HDR
出到HDR既話就係真4K碟(唔代表有4K畫質)
不過佢整吸塵機係得咗嘛
50X90J
佢要48~50吋吖
Sorry

Miele 重但好過佢

佢最叻係啲頭

摩打同電

一部$1000 牧田都好過Dyson
唔係話dyson勁曬,而係佢用得着自己啲技術,唔係好多間公司做到

例如Samsung
miele可以將個頭放喺下面
個重量唔會去晒隻手度
我覺得舒服好多
何謂好過?

自己用得順手咪算
用咗electrolux 無線吸塵機五年以上
用過無線返唔到轉頭

同睇過oled一樣
你講開舒服唔舒服,我成日都覺得應該要發明一個家居系統係做曬全部嘢,因為家務真係好機械式

煮嘢食就唔同,我都係覺得自己煮好過機械人AI煮,我炒飯就好食過太興個炒飯機械人喇~
無線吸塵機黎講,dyson 係咪吸力最大?
有冇人用過小米無線吸塵機?
到今年中期為止都仲係Dyson V15 detect最強
就算有家務機械人都係那有錢我咪個機械人
講起太興,早兩日去甘棠買左隻燒鵝都幾好吃叉燒都唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞