買電視機 / 換電視機 集中討論區 (108)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
可惜香港行貨保養方面好似出哂名撚狗
迪路BB都係兩米幾,睇緊65吋,不過覺得83吋先係適合
待機完全唔傷,我用左5年都係咁用
有米
5年前已經冇左開關制
好似耳機咁,只會一路上,返唔到轉頭
我覺得DYSON佢問題出自QC跟足大部分英國品牌,如果QC嚴謹啲先對得起佢嘅技術,不過佢又只係注重摩打嘅QC仲要唔夠好

技術上真係工程界嘅藝術品,全部都非常出色
我都有睇過 但我想問下 入邊 2:25 x90k 係因為 區域控光 反而睇起上黎 閃下閃下?
巴打胃口大左了
可能想法仲係傳統,覺得D電器長開待機,好似唔安全咁
絲打屋企真係大
po頭好似有寫(我寫嘅),總之一句講曬LCD用相機影就係會閃
有限budget , 值唔值買細一個sizes 轉靚D
Sony XR-50X90J 行貨 Price.com av 8980
Sony KD-55X85K 行貨 Price.com av 10300

Sony XR-50X90J 行貨
$93XX
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 直下式背光, 24分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
4. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
5. GOOGLE TV 系統, 多APP
6. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
7. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
8. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
9. 光度750nits
10. 日本製
11. 2x高音喇叭, 2x全音域喇叭

Sony KD-55X85K 行貨
$105XX
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度550nits
唔係有米在買大尺寸,係有米在有大屋放大電視
只係牆大,同埋佢呢個大細可以啱啱好遮曬電掣
我用緊2萬左右定制耳機,再上就3萬幾
唔壞就出色
用過風扇後,就冇再買dyson野,性能對唔住個價錢,無線吸塵機轉左用karcher,風筒就買左dyson送左比人,未知好唔好用
佢應該開左動態LED清晰功能,正常係唔會開,另外相機拍攝都有關係
係,有個地方,放其他野都唔係問題
唔會唔安全
LED背光頻閃現象
無聊問題,一律建議儲錢
我都覺得香港人買到figure嘅人都冇咩可能係窮除非係同屋企人住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞