【痴𠹌線公司】《為拯救未來逝去的妳,我成了記憶信貸的客戶》

1001 回覆
171 Like 11 Dislike
期待,鍾意呢類故!
先支持一吓!
btw,今日終於追到live
期待HomeLess巴遲吓嘅高質推測
D. 短暫失憶
胸毛一點塵巴打

既然你咁欣賞《大廈》,下個驚悚懸疑故我就以超越《大廈》為目標。當然我諗《大廈》有啲嘢係難以取代嘅,但一定會帶到意想不到嘅突破畀你哋。

如果追到Live,歡迎加入劇情討論啊,今次雖然主打愛情奇幻,但懸疑都係重要元素
短暫失憶,唔通芊柔其實有失憶症

會唔會係Pizza——Blizzard雪暴造成嘅後果
就算比較埋其他人寫嘅故仔之中,《大廈》喺我心目中係好難超越到嘅存在。夢巴寫《大廈》果陣,無記錯咁啱有另一個著名巴打又係寫《大廈》,兩邊一齊追,但係追追吓已經發現夢巴個故正好多。

講返個故先
天宇同雨奈如果單純學生同助教,似唔夠誘因去令天宇去犧牲記憶去救佢,呢個位缺咗塊拼圖,佢哋關係一定唔止咁簡單。

[xx]裏面數字,諗返起某個女人喺門外不停重覆幾個數字添
心之距離? 司憶者編號? 某人手上本書嘅頁數? 距離某日的日數? 現階段估唔到

12號呢個正太仔似乎曾經經曆過一啲大交易先升到咁高
芊柔同天宇相遇睇怕到係12號特登安排
芊柔嘅過去實在太令人在意同期待

啱啱Facebook彈出嚟先見到
對唔住呀夢巴!
巴打觀察敏銳,雖然今次係愛情故,但其實可用解謎角度,注意每一個細節,到結局會有驚喜

天宇願意犧牲記憶幫雨奈,應該都唔只因為師生關係,值得注意係第一次天宇係拒絕交易嘅,促使佢改變主意到底係咩因素呢?

從今話可見,芊柔似乎有唔妥,到底呢種唔妥係乜嘢造成呢?

請繼續收看,會有更多線索

謝巴
好耐冇見了!記得前幾個故你都有支持
帶咗呢個故事返黎,希望打動到你,
等你追到Live一齊討論
明明新聞先講完個犯係著深綠色褸,主角仲要著住佢再帶條女走我係路人聽到新聞可能當佢色魔

定其實段新聞所講嘅犯就係主角只係佢已經比分行回收咗段記憶所以唔知自己
天宇明顯冇為意呢個細節

不過巴打留意到了

好好嘅觀察,單新聞其實出現過唔只一次,

邊個話兇手唔可以係主角呢,仲要有埋記憶信貸,更加難講
嚇死
仲以為小芊啲記憶俾人清零
我似會咁樣傷害讀者嗎?

推一推
我是來推post
Lunch前一推
驚你俾陳立正教壞
鐵拳睇吓我嘅《大廈》、《電車》,就會知我係咩人

我絕對唔會寫死啲角色嘅
即係死一堆少不免
阿夢於故事上最唔情願傷害讀者
雖然成日做
唔緊要嘅,最緊要好睇
巴絲各有喜好,起碼阿夢自己鍾意後來嘅劇情發展

希望到結局嘅時候,你哋會更喜歡雨奈、芊柔、天宇等角色,甚至愛上佢哋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞