要香港樂壇好 必須先解決mirror

913 回覆
2254 Like 986 Dislike
首先我唔覺得我係鏡粉
我中意佢地某D歌,但大部分時間我都聽其他歌手
e.g. 陳嘉我都聽左幾年,佢黎緊有得上chill club 添
我以上只係舉例
我都話大把野可以做
你想正正常常聽歌咪買歌囉
樓主post果個係itunes 榜,我諗買首歌都算係正常聽歌?
如果你已經俾緊月費聽歌,唔想逐首買/買實體碟
證明其實你都唔係好肯付出extra去支持

你俾月費kkbox 之類,歌手袋到幾多落袋?
冇人識冇人支持窮到閪咁,點唱歌俾你聽?

幾時生日係唔關你事
但某情度上果D所謂慶生應援,的確係會令多左人認識佢地
冇人識冇人聽過的話,你養佢?

香港人就係咁膚淺,如果唔係twins都唔會咁紅咁多人中意
繼續扮清高只係自己打飛機,幫唔到成件事
Mirror 黎緊目標上billboard
唔係mirror,呀mo 仇緊冇錢開飯添
要幫Mirror吹奏洗地就要幫Mirror搭高台,吹大佢地對本地樂壇既貢獻
7好難聽
要靠識音樂既人宣傳下
香港咁多年都係偶像>實力
當然每個年代都有實力派歌神
但主流聽眾都係膚淺
所以真係唔可以得個講字
要身體力行向身邊既人推廣好音樂
社會資源綜援呀
佢地答唔到,好多但一個都講唔出
唔係話個榜Mirror唔得 10首都姜逃就咪啦
你話係阿Jer我都服d
One ok pop 回哂塘了
早期liar好聽到傻
所以出左香港咪冇外國人追佢地班垃圾
香港聽眾都特別於人,佢地先有得上位
俾你拉咗Mirror落黎都唔代交有人會課金買其他歌手嘅歌其實前日個榜唔係咁
俾mirror霸曬個market點俾人留意.
同大陸話香港靠曬東江水一樣.
要不是我們Mirror 你們香港歌手早就玩完了
香港樂壇沉咗十幾年 依家有翻個潮流出翻黎 實力派有實力派玩 偶像派有偶像派玩 兩者其實係相輔相成 你班人又要收翻自己皮係咪cls
大陸特登寫文黎串柒姜濤
https://lih.kg/wLuycBX
Mirror成功令好多大企業跪低
相反果班奶共歌手就只可以日日靠首回歸歌出鏡
重唔知有冇錢收
Lm
Mirror之前已經係Joey?
你訓咗幾耐?
都唔係既
因為AK/Jer 而聽One Promise,因為姜濤而聽GT,因為陳蕾cover過Warrior而入坑既我都聽過
其他歌手係好努力,但真係有好多人咩都唔聽
鏡draw到人attention,從而令個餅多左人留意都係事實
連登仔好鐘意嘅陳蕾講的,你去屌鳩佢囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞