要香港樂壇好 必須先解決mirror

913 回覆
2254 Like 986 Dislike
同共產黨無分別
唔係,我冇話高級唔高級,亦唔係想講張敬軒紅唔紅嘅問題(其實軒仔努力左好耐先去到今時今日嘅高度,佢都有好一段日子係實力到但無人問津的)

我想講嘅係真係香港人係真係好多都好盲捧,明明真係好多缺點,我諗唱歌技巧缺乏,跳舞唔齊呢啲係喇掛,聽得出睇得到。班盲粉依然將隊組合說成天籟之音,只應天上有咁樣。。。同佢地講真正有技巧嘅歌手有邊啲嘅時候就話人地嗰啲唔夠佢嗰啲好,一係就話人唔靚仔,係基咁樣。香港好多呢啲人架真架。

但如果班鏡粉都知佢地嘅偶像有咁嘅問題嘅時候就唔好盲目吹奏吹到天咁高啦好心,當人地睇到原來你地吹到咁勁嘅天團只係咁架咋嘅時候係好香港樂壇丟架架唉
各有各睇啦
本人同身邊frd本身真係聽開jpop
係佢地紅咗先聽多咗廣東歌
不過你又會話得我係咁
所以真係各有各睇
其實我都唔明
假設佢喜好jay fung , aga , 那怕TY
係app內一定會bookmark佢地,有新歌自然會pop up通知,或者入app果時去自己playlist
洗乜睇人氣榜?人氣榜係俾D無特定喜好,貪新歌的人聽
湯令山唱都係難聽,作都好普通
難聽
咁你咪講下mirror之前係點囉
你人身攻擊只會顯得你出身低下
最重要係聲底差,把聲好難聽
其實聲底差係有得執,不過佢地見差都咁多人中意所以並唔會執,講到尾都係香港樂迷自己造成的
請不要challenge,我支持嗰啲有function有歌有演唱會我一定到
調返轉咁講
班鏡粉除咗追住呢12件垃圾
做晒你所講嘅嘢
又對樂壇有咩作為?
鋪天蓋地,完全冇關係嘅廣告
都放佢哋個樣出嚟,就係為咗人氣
樂壇咁樣就好有起色
咪撚放狗屁啦
樂壇毒瘤,你自己都講,早廿年係twin
未來廿年希望係mirror
邊有得執

做手術?
樓主覺得邊個霸住個榜緊要過香港其他歌手係咪多咗人聽

香港樂壇全靠有呢種咁心水清嘅樂迷

鏡粉好撚煩 但呢種反鏡撚怨婦仲撚煩
原來真係有人覺得難聽以為剩係我覺得edan,Anal都係
Twins 人靚聲甜

Mirror 人醜聲底差

點同
嗰陣張國榮都俾人笑佢雞仔聲架,之後努力練習再出翻嚟就開始紅了
‘’完全無關係既廣告‘‘

容祖兒拍百老滙廣告
陳慧琳拍美心月餅廣告
陳奕迅拍m記廣告
劉德華拍道地綠茶廣告
黎明拍電話廣告

請問邊一個關樂壇事???????

唔講以為你岩岩坐監出黎
係咪近照
bulk到
真, 本身TVB 搞事之後就聽開英文歌
係MIRROR 紅起之後先開始聽番廣東歌
咁係個唱腔啫
但老實說呀jer 唱歌真心不錯嘅,潛力股黎
霸乜春
起碼喺Apple榜
首歌有人俾錢買就會高排名
你想自己中意嘅歌高排名咪真金白銀去買
而家又唔肯俾錢又要喺度屌啲肯俾錢嘅人
咁啲歌手冇收入餓撚死你係咪最開心?
你啲觀點真係好跳脫 又一跳跳哂N個step
因為支那/台灣唔紅 所以係佢地香港市場紅係吹出黎??
香港本身嘅局限(語言/金錢彈藥/節目宣傳)就難食埋其他市場架啦
容祖兒 張敬軒 香港幾紅都好 支那/台灣都唔紅啦
陳奕迅紅都係因為唱國語歌 廣東歌都未必有台仔/大陸人識
互聯網世代所以一個靠廣東歌MV應該可以俾世界知笑撚左
屌你老母,咪撚沖出嚟柒啦
你舉嗰啲例子
差唔多全部都有廣告歌呀
有冇聞吓自己個身?
真係柒到出煙呀
連登唔屌得
佢地覺得唔靚仔即係有才華
投射咗係自己啲毒撚自卑心態到
你啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞