要香港樂壇好 必須先解決mirror

913 回覆
2254 Like 986 Dislike
唔想付出但係又想得到同鏡粉一樣嘅收成
唔夠人嚟就唔夠人嚟啦,死唔認輸真係好肉酸
得gt同one promise係關鏡事
btw 呢個post會咁多人覆都係因為掛住Mirror個名 試吓將Mirror換咗其他明星嘅名,睇吓有冇人理樓豬
樹同姜濤合唱愛情簽證申請,效果唔錯,仲難聽過姜濤
唔係唔出錢,而係合理咁出
明星代言牙膏,我有需要咪買幾支支持
而唔係買到可以鋪黎訓先叫好
俾你做廣告商真係死得
大把人見到鏡做代言已經唔會買
講得好啱,班友成日話人唔支持其他歌手,根本係歪理。大佬呀,正常樂迷支持一個歌手係聽歌買碟睇show,你估人人好似你哋班小學雞師奶毒撚冇嘢做冇正常社交,咁無聊做埋啲on9追星行為?

Mirror係咪令多咗人留意樂壇?的確係,但亦令樂壇充斥一堆劣質貨,仲帶起埋其他呃飯食嘅例如TY,咪放長雙眼睇吓玩得幾耐囉。造星5嘅宣傳口號係打造世一男團,我都好期待viutv加退令呢個泡沫快啲爆破
免費台劇集最多睇頭一次,唔會翻睇刷views

有咩問題?將d 刷view on9野講成正常??
笑死 繼續呃自己啦
事實上係Mirror食哂成個廣告市場咁制
如果唔係你就唔會周街見到佢哋啦
因為只要佢哋一有代言,班fans就會狂掃貨
即係話只要搵Mirror代言,廣告商就一定回到本
咪得d fans係度燒錢,其他人就唔買
咪睇下燒到幾耐
繼續呃自己啦
同盲反嘅人講道理真係冇用
我知你一定叻過晒咁多間廣告商嘅marketing
你真係眾人皆醉最我獨醒
幾時出嚟拯救香港樂壇,香港樂壇嘅未來要靠你啦
但同時mc嘅冒起jf功不可沒,冇反對無效佢唔會上位上得咁快
獨大係冇用,合作大家都得益先對個行業健康
正解
viu比哂d資源mirror乜機會都比哂佢地梗係佢地紅d啦
加上mirror本身行正經路線都會易入口d
點講都好mirror又好error又好都唔係佢地自己作出左咩偉大貢獻
佢地純粹係熱潮下大家硬捧出黎嘅代表人物
所以當個熱潮依家淡左d
大家就會攞佢地真正實力出黎評價 就會收咁多負皮
咁你夠好叻啦
代表曬資告商講野
講得啱,如果標題改做「要香港樂壇好,必須要支持邊個邊個」,完全唔提mirror, 無咩人會入來留言…

樓主反鏡,咪又係要用mirror個名增加個post流量…

係從來fans行為都係燒錢
你估以前D相平?抽張yes card唔洗錢?卡簿卡套果D呢?商場買幾千蚊野換張CD即場簽名果D呢?

以前聽歌要免費只有等電台電視台播,否則要出錢買卡式帶CD黑膠,而家大把平台免費播

以前梅艷芳 張國榮果D下下白金唱片起跳,一隻要賣5萬隻碟先有,有時雙白金、三白金呢D,果陣時D歌手一年可以出幾隻碟,果時D歌手收入就真係可以靠賣歌搵食,唔洗不時拍廣告拍戲
收皮啦講撚到冇mirror你就會留意其他咁
幾多個廣告商搵Mirror代言上一轉佢哋IG就知啦
或者你自己落街行一轉都知架
我自己就唔係Mirror fans
不過我想講令mirror係咁出現喺我面前最多嘅唔係Mirror/ mirror fans
而係你哋呢盲反鏡既人
無論係咩明星嘅post 定係社會政治post 都會無啦啦喺度扯到Mirror Mirror咁紅,其實你哋自己有好大嘅助力,你地知唔知架
就算而家都唔多人聽得去邊

年頭首「報復式浪漫」搵左Hillary拍MV,至今100萬views都無,六膠首臨急臨忙攪的主題曲MV都有200萬

真心想支持偶像的唔該唔出錢都出下力刷views
仲有嗰啲評歌手唱功既channel
評其他歌手嗰啲根本就冇人睇,淨係鬧Mirror唱得難聽嘅特別多views
喺度鬧Mirror唱歌唱得難聽,到最後咪又係要靠返Mirror搵食
冇樣唔緊要 但係樣衰就緊要
相同yes card洗得幾多錢
俾著而家d fans, 俾幾千蚊抽曬你幾部機都得啦
根本唔理智
Bts 有實力,但因為靚仔,就畀連登屌
咁PSY 首江南style成45億次
等於幾乎大半個地球人都聽過
拎左無數白金唱片
可謂史上刷views王者

咁佢咪你口中的on9?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞