要香港樂壇好 必須先解決mirror

913 回覆
2254 Like 986 Dislike
尸兄又難聽又樣衰
點解仲要做下弦
你講中晒佢啲缺點

我未試過聽一個歌手唱歌聽到就嚟想打爆個喇叭
如果個啲係社會資源你又唔用
要樂壇好係要做大個餅而唔係紅一個打一個嘅內耗
之前仲話要做亞洲第一
外國人見到呢班垃圾係現今香港樂壇一哥都笑死啦
點會有忠實聽眾
共左產掛
自己拎錢課金都變埋社會資源
潮流興追偶像,音樂只係附屬品。以前人唔紅歌都有機會紅,因為會用streaming嘅人係真係聽歌,而家已經冇咩可能發生。其實冇計,只可以等熱潮減退,希望呢日唔使等太耐
要香港樂壇好,首先要解決班垃圾鏡粉

歌手唱歌唔好聽,本來就係要個市場反映
再由優質既音樂驅逐。

但因為一班少數「牛郎粉絲」,為左捧紅啲「牛郎」
不惜一切 (主要為金錢),去令佢哋上左神檯

佢地捧係完全無問題,但係個問題係
「佢哋為捧而捧,對於其他嘅就一概不聞不問」
怎至話其他都無阿牛郎A唱得咁好。
所以最恐怖既係啲粉絲。

假如香港開到牛郎鋪,應該會好搵過開色情架步。
紅嗰啲你唔鍾意就話人亂9捧
咁撚霸道都有
我哋後生鍾意聽d咩關你撚事咩 潮唔潮就係我哋define既 洗撚你d老野指指點點咩
同喃嘸念經
得罪講句民主國家大選都講宣傳策略同埋傳媒吹風
你估選民100%睇政綱咩
Marketing 搞咩都重要架啦
你望下造星一開播果陣既重點宣傳係咩地方
仲有Mirror大部分成員都上過大陸玩選秀
社運同疫情關係先留低扮黃扮本土
唔好講到佢地本身唔係咁
樓主:要香港樂壇好 必須先解決香港歌手
自從 Mirror 收左皮兩個禮拜 耳根清靜左好多
BTS有咩問題?
人地真金白銀支持
預期叫人解決mirror
不如叫大家多d真係出力支持有質素既作品同藝人啦
咁係你留意得少炸傻西 我地呢D聽開既無呢D問題 主要係班撚樣盲棒以為自己咁樣跟到潮流
仲講造星。。果陣有追哂
唱得既因為樣唔得tvb就唔簽
大家有無聲討過?
成班人笑鄧小巧王嘉儀樣衰就有

同埋咩叫社運同疫情先留低
果段時間就係班香港歌手上中國發展
佢作歌冇問題呀
佢唱歌好大問題
根本d人因為Mirror留意多左好多新人同獨立單位就真 香港樂壇唔係下下得容祖兒同陳奕迅
亞洲第一天團
如果姜濤上我是歌手會點
我唔要你俾啲甜醬我
我要你奶走佢啲甜醬
大家都唔甜,咁就公平啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞