要香港樂壇好 必須先解決mirror

913 回覆
2254 Like 986 Dislike
點會因為多左班唱歌難聽既撚屌紅左就聽返廣東歌
標準逢紅盲反
不如你講返國務院台,浮尸,超級男聲,食炑八算啦
好似當年反kpop 咁
唔鐘意一樣實在無必要踏到佢一文不值
講到咁極端好易露底
又要馬兒好又要馬兒不吃草
咁你必先解決班tvb盲反先,當年mirror都係班盲反死捧出嚟,為咗盲反tvb就viu乜柒都係正,藍都講到變黃,唱歌難聽都變本土,乸型都變cute, 就算今日俾你收到mirror皮,聽日佢哋咪又係捧過其他騎呢怪出嚟
咁質素既野個個人都唔同定義架啦, 有人話容祖兒好聽, 但我覺得難聽跳舞又似雞又樣衰, 唔通就可以講容祖兒搞爛個樂壇?再者我個人都唔覺得MC同林家謙唱得好聽。
你用個人感覺去評Mirror。。。跟本就你有你認為,我有我認為。。。點傾呀
不停改
一開始話班柒鏡係黃,而家又話冇講過
明明一開頭冇人識,靠反TVB彈起,而家又改到唔關事
明明係冇能力上中國搵食,講到自願留係香港
屌佢老味
你住緊棟樓隨時有地盤佬工傷過
不如唔好住啦
依家吹到成個娛樂圈十幾年冇人care
癲夠未
樓主覺得有咩好聽又上唔到位
拎嚟評價下
論高質定低質含價值判斷

但 姜 比 周 更「香港」系事實
其實係班鏡粉課.靠VIU班孤寒友............
漏乜撚野洞呀傻閪

唔知以為鏡粉hack左Apple定搵到bug,個個唔比錢都推到上榜
好彩twins係以前出道,唔係依家
明明係班藍店跪低搵形象偏黃既藝人做宣傳
https://lih.kg/2543670

貼埋link俾你
我就咁上網查下都已經搵到2020有林家謙、Serrini、銀河修理員、許廷鏗
點樣冇起色?
關班鏡乜撚嘢事?
你講出個因果關係出黎啦
咁一開始diu都用咗好力嘅
製造出鏡率方面
笑左 廿年前? 早幾年心之科學贏左未來見先比人屌一輪喎
D人講到雞容單春霸獎搞死香港樂壇個陣你係咪未出世阿?
Twins係電影市道最艱難既時間拍套千機變出黎收三千萬,都冇過自己拯救影壇啦
得啲鏡狗日撚日吹到班柒鏡係救星
d 撚樣on9
有競爭 個樂壇先會好

點解要做底一條友 抬高另一個
如果真係咁 個問題只會一直loop

之後又變返5年前 得張敬軒

明明e 3年香港d 歌既類型 變多左
Mirror有料都可以學K-pop咁,畀高登仔連登仔反住上位,愈做愈有
但怕佢地冇咁既實力,先要請咁多PR上黎"小眾"連登洗地吹奏,保住唯一既本地市場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞