要香港樂壇好 必須先解決mirror

913 回覆
2254 Like 986 Dislike
仲有
以前電台有較多可以phone in的音樂節目,果時D fans都會不斷打上去點唱,為求主持播多D黎增加播放率,幫攞年尾頒獎禮
又要支持又唔想出錢
就出力上網屌其他人?
dee哥好紅呀
人地唱得好關mirror屁事呀
狗屁不通,死開啦
我自己聽開K-Pop,嚴格來講係因為jer先聽返廣東歌
點咁夠膽屌你地呀我恥笑啫,起碼我唔會弱智到買完中plan買完黃牛科足晒金,無得睇仲要喊住要求保留張飛唔退錢等三五七年再睇
蕭邦莫札特都唔會唔講錢咁去表演啦

做音樂唔洗食飯?
辛辛苦苦整首歌出黎免費俾人聽?自由身就得
真係夠人氣點會造馬咁柒
有流量洗撚刷咩

外強中乾 樂壇毒藥

情況同AKB48用總選谷碟一樣
扣咗重覆買碟投票嘅銷量之外
其實好多都第一名擔正Centre嘅歌都會變成十大不入
有無諗過其實疫情搞到大家無得飛、政治令大家留意多左本土樂壇, 無論有無mirror其實大家都會留意多左本土娛樂?
你肯定其他人唔夠呢班懶音走音怪Mirror好?
佢地攬晒啲好詞好曲啫
Edan 啲歌比任何人唱都一定會紅
你知唔知曾經王菲演唱會出過頭行10萬一張

張學友世界巡迴演員會有fans追足全部

你唔想俾錢係你的事,人地肯俾你理得人?

再上一輩果D 你試下search 汪明荃 銀紙花
事實上係呢班人寧願曬時間日日mon住mirror去反mirror,亦都唔願意花時間精力去留意,宣傳一啲有心有力既歌手
如果Mirror真係冇咗嘅話,香港樂壇個餅只會返返去以前咁細,因為由頭到尾只有Mirror先可以令公眾做出咁大既迴響

睇到連登日日咁多反鏡post就知連登仔真係完全唔知明星點樣玩法
一個明星,最緊要係有話題度,夠紅夠多fans,比着你再有實力,吸引唔到人支持你聽你嘅歌都係冇用
想Mirror收皮?連登仔就應該即刻要當佢哋無到,令到佢哋既hype die down,冇人討論佢哋自然就會收皮。但相反,連登仔日日喺度幫Mirror開post造勢,Mirror唔紅就奇啦
如果我係廣告商,我見到Mirror咁多人留意,我一定即刻book Mirror落多幾個廣告

呢個世界就係咁唔公平,因為紅唔紅呢家嘢本身就係好主觀。
我緊係知啦!人地仲開得成唱嘅收錢開心睇嘅又開心,唔會爛左尾又喊苦喊忽俾李澤楷當狗咁撚
你有冇諗過係因為佢哋紅所以先至有好詞好曲
而你係因為係mirror唱先知道有呢首歌
你係個作詞作曲人都會想有一個有知名度嘅歌手去唱你d歌啦
事實上係呢班作曲作詞人喺Mirror之前都有出歌比其他歌手,但係就係Mirror 唱先至有咁大回響
連登仔佛系追星大法
唔買碟
唔買相
唔入場睇佢D戲/舞台劇/演唱會
免費台劇集最多睇頭一次,唔會翻睇刷views
唔出show
唔會慶祝生日
唔洗任何錢落偶像身上
youtube mv只睇一次,唔刷views

緣到自然紅
其他人紅係錯
冇mirror 我都留意到曾比特
唔係個個好似你咁垃圾要留意mirror 先留意到其他人
講撚到全香港圍住mirror轉咁
Dear Jane:?.?
轉晒口風 當年連登踏泡踏BTS 垃圾音樂又性
而家d fans以燒錢為樂
就算樣野幾平,都要燒幾千蚊先覺得自己支持左

都唔知係咪食黃店贖罪做得多
你聽返演唱會playlist
其實好多舊歌都唔差
不過以前英皇+TVB唔捧 鳩玩份合約
搞到冇人留意 冇人識
唯一好彩係識到軒呢啲真係玩音樂嘅前輩
姐係又反民主又反資本主義 香港帶領世界走真正共產啦
其他歌係

elevator一定唔係

呢首歌唔係k歌,比其他人唱唔會紅
意外邊個想?
你估班舞蹈員唔想完成全部場次?
你估12人想中途停止?
你估花姐魯生想爛尾?
你估李澤楷想賠錢?

邊有表演者係想咁?邊個表演者唔想成功演出?

早幾年林子祥都係紅館跌左落去住左一排醫院
謝安琪都爆肺要停唱歌,無歌手表演者想受傷的
而家邊個歌手敢講真話反鏡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞