要香港樂壇好 必須先解決mirror

913 回覆
2254 Like 986 Dislike
的確廿年前既boyz都唔係賣唱歌,但kenny一個人顏值到廿年後都係斬殺緊mirror任何一個mk街坊樣
On9 姜聲底差,佢唱歌根本係反人類,100年後都唔會吹奏
但未彈起前識佢老鼠咩
個個未彈起前都係咁
張國榮、周星馳、周潤發都有未紅期
今日未紅唔等於明日唔紅
又有邊個估到一首歌可以一下子捧到上天? 一首歌就攪到全世界都識佢?
唔係個個歌手都有大公司資源去宣傳,如果連呢啲可以為粒星做嘅嘢都唔做,fans同觀眾嘅分別係乜?D鏡粉都係每人夾少少一齊集資落廣告,依每人能力去課金代言產品,去到現場為粒星大叫佢個名撐場之嘛,點解佢哋人多?因為個fans club admin 們識做,會讓俾新會員多啲機會去接觸自己粒星,有乜show都放出來俾大家抽,唔會來來去去得幾個admin們+老海鮮先多啲機會有份參加,啲新會員先至有心機再出活動同埋介紹更多人入會。呢啲有遠見嘅事,先會為粒星著想呢。
姜濤好好 好聽
姜最好
呢啲咪普通fans諗法 追幾多年都淨係影吓相 出席下gathering就滿足
好好聽 好温柔 講咩都好
姜濤把聲又温柔又man
人類的幸福 姜濤好好 唔可以話佢
身形又趕客 樣又趕客
仲賴落私追度
叫人唔好騷擾佢
分明係唔想廣告商見到

條友用完啲Shiseido, Burberry, etc
你會用?
見佢腫到咁撚樣
佢代言嘅m記
我都食少兩餐
Mo 呢
勿忘Mo
唔通可以俾你上粒星張床度?
追星令自己開心之外,最重要係令粒星越嚟越受歡迎,佢先可以繼續唱歌俾大家聽!
你都弱智

魔鏡死谷爛谷先靠南亞人彈高1mm

人地BTS PSY 呢一彈就彈上太空不費吹灰之力

靠marketing格硬捧嘅AKB48 全東南亞都開晒舖開晒分隊

魔鏡呢班大陸棄將快樂男聲

有咩可以同人比?

廣東話都未識講 學人救香港樂壇
講中哂
人地BTS PSY 呢一彈就彈上太空不費吹灰之力

係, 果下彈力好勁
未彈之前呢?
你search下2001~2012年6月有幾多人講psy
睇你連search都唔敢search呀

bts 2013年前道, 2015年先有I NEED U 第一首冠軍歌
2015年先有團體第一個廣告

張國榮初出道, 去商場唱歌, 掉頂帽俾觀眾, 俾人掉返上台唔要, 甚至俾人噓添呀, 咁代表到佢日後成就咩? 周潤發曾經係出哂名票房毒藥, 而家呢? 郭富城初初只係舞蹈員, 係d歌手後面伴舞, 之後去左台灣紅左, 返到香港做埋四大天王

好少偶像係一出黎爆紅, 一出爆紅果d大多個樣真係好掂, 金城武、陳冠希呢d, 大多數偶像都係要時間慢慢累積支持者, 過程中仲會遇到不同問題, 有d係佢個人問題, 有d係經理人公司問題, 有d係社會環境問題

蔡楓華串張國榮「一剎那光輝唔係永恒」之後收哂皮, 但其實又係偶像藝人好現實的過程, 好多天王巨星, 因為不同原因而沒落, 劉德華都曾經被稱為民間特首啦, 而家咪俾人唾棄叫佢填海華
Mirror 呢期收咗皮.. 香港樂壇好咗未
咪又係照上電影照plug歌
有乜分別?

屌 張國榮紅到日台韓菲越

巨星你攞黎同班支那仔比較
吹撚到張國榮俾人屌
俾返少少尊重好唔好

佢一早就好前衛 當年甚至有啲形象好中性化嘅演出

以當年社會價值觀咁守舊
都仍然無阻佢紅遍全亞洲

你講魔鏡根本無海外影響力

日本重金請張國榮去演出
日文都未識講 帶住張貓紙上台都無人怪佢
出晒名麻煩嘅日本都就晒佢

魔鏡除咗掉電視殺人舞台之外
有咩國際聲譽? 醜聞就有
一定唔會發到圍 何況花姐係警察世家俾人抵制就有份

佢地如果搞巡迴演唱 咪全球PTSD

加死好多dancers?
健康咗
好少偶像一出道爆紅?

呢個年代 連個豬肉佬都隨時爆紅

有社交平台嘅年代 大把人突然爆紅啦

啲港女貼兩張P相就紅到傻嘅時候
仲係度9up好難一出道爆紅

韓團唔知加埋有無過百人爆紅喇
更加唔好講AKB Morning娘呢啲
紅過唔知幾多條女

多過你地PR公司全體啦

何況你都數到金城武 陳冠希
其實仲有木村拓哉 梁朝偉 吳彥祖 言承旭 國貨城 黎明
仲有小豬 棒棒堂果堆MK

隨便數都夠組隊足球隊

點解未輪到魔鏡?因為無料到囉
似維尼
有樣野叫莫札特效應,即係音樂影響身體,特別係胎兒

姜濤把聲咁難聽,唔知會聽到啲人點呢,可能唔洗十幾後年就知
有樣野叫莫札特效應,即係音樂影響身體,特別係胎兒

姜濤把聲咁難聽,唔知會聽到啲人點呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞