要香港樂壇好 必須先解決mirror

913 回覆
2254 Like 986 Dislike
有樣野叫莫札特效應,即係音樂影響身體,特別係胎兒

姜濤把聲咁難聽,唔知會聽到啲人點呢

咁你口中果位豬肉佬而家係邊?

其實仲有木村拓哉 梁朝偉 吳彥祖 言承旭 國貨城 黎明
仲有小豬 棒棒堂果堆MK

木村出道時係一隊人 SMAP 身份, SMAP 紅唔單係因為佢一個
梁朝偉都係TVB浸左一段日子, 做兒童節目起家, 慢慢拍左幾年劇先係香港之內紅, 紅都外國都係因為後尾出去拍電影先真正紅到成為巨星
吳彥祖、黎明一開頭都係得個靚仔, 不少作品都只係流於表面, 而吳彥祖更難以稱得上佢真係好紅, 而家咪又係半活躍, 曝光率咁低

棒棒堂仲好笑, 幾年前解散左啦, 紅過又點?

一下子爆紅其實要天時地利人和, 但唔等於永遠都咁好運, 人有三衰六旺, 呢期佢紅, 下期另一個紅, 極端D講, 佢無料又廢都好, 註定佢要紅的話, 你點話佢都唔會改變到
不能同意更多
mirror收皮
你只係見人地最紅果時
你唔望下初出道果時係點?

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/2311703/%E3%80%90%E7%B9%BC%E7%BA%8C%E7%82%BA%E4%BD%A0%E9%8D%BE%E6%83%85%E3%80%91%E5%93%A5%E5%93%A5%E9%BB%9E%E8%A7%A3%E5%8F%AB%E5%93%A5%E5%93%A5%EF%BC%9F%E5%8D%81%E4%BB%B6%E5%BC%B5%E5%9C%8B%E6%A6%AE%E4%BD%A0%E6%88%96%E8%A8%B1%E6%83%B3%E7%9F%A5%E9%81%93%E7%9A%84%E4%BA%8B

哥哥一出道就爆紅?

哥哥1977年入行,初期的歌唱形象較為前衛,帶有反叛和浪漫,未被大眾受落。有次參加街坊會堂的歌星大聚會時,拋了頂心愛的帽子下台,竟被觀眾連帶噓聲扔回台上。直到1983年,推出第二張粵語唱片《風繼續吹》才有家喻戶曉的經典金曲。1984年,收錄於唱片《Leslie》中的主打歌《Monica》一曲風行,才從此紅透全香港。

歌手新人時期遇過一D都唔奇, 甚至乎梅艷芳都試過啦, 你去睇下<<梅艷芳>> 有咩咁唔尊重??
Mirror,本地第一男團,無容置疑。
但係佢地個紅館show反而係佢地嘅恥辱。

唔係講場地setting,而係佢地本身。

做嘉賓,可以有原諒值。
自己show喎......比d咁嘅野出黎?

=================

fans club做慈善、生日應援。
我假設換一個subject,麥當勞叔叔之家,零違和感。
咁佢地呢個男團嘅本質係咩先?

唔係反對做呢d野,而係佢地確實影響緊成個香港娛樂圈。

=================

當電影圈會因為佢地嘅人氣而搵佢地,
但其實佢地本身做緊嘅野都顧唔掂(有幾多單攰到暈嘅事件),
從前嘅前輩,演而優則唱;唱而優則演。
今日,佢地做緊乜
有個細路女,成日聽姜逃
姜逃認咗做契囡
佢個樣係怪怪哋
無mirror 無人留意香港本土架啦

成撚日分化 見紅必踩 華人只會閪鳩華人
好好聽 愛姜濤
好撚靚仔

好聽
聽到愛死佢 姜濤好charm
地獄黑仔團,帶粉落地獄
張國榮有無用舞台機關殺人?無

魔鏡有無?有
唔係一出道就爆紅 因為人地唔係網紅而係真正嘅藝人

唔會好似魔鏡咁有PR公司死谷

一開始唔受歡迎 證明佢無買like 無操控媒體

所以張國榮有真正實力
令佢永遠被傳頌

而唔需要南亞軍
以上無任何一個藝人例子要靠南亞網軍紅架

全地球係得魔鏡咁柒

魔領抄歌

魔錯間死人多士舖抄韓國之餘啲料仲少到喊

成間公司都係咁廢

你星期六日都要返工死撐 真係柒
妖魔
妖鏡害癱人,影響mo一生
見到姜濤好開心
Mo呢
垃圾 POST
到有質素歌出嚟 ,咪又係冇 VIEW
討論下不下百次
其實你有你做
mirror有mirror做
mc有mc做
陳蕾有陳蕾做
rap界有rapper做
個個都做廣東話歌
咁樣香港樂壇先會好

而唔係見廣東話歌冇乜market
就北上走咗去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞