要香港樂壇好 必須先解決mirror

913 回覆
2254 Like 986 Dislike
林家謙認同 吹大左
例如邊個?
訓醒未,你知唔知而家歐美輕緊K-Pop熱潮
越黎越多Kpop group喺歐美開演唱會

今年德國開既kpopflex場
3-4萬人開足兩日 全場大合唱
絕大部份都係白人去睇
鏡粉多中女喎
自己用埋啲濕鳩父權角度去睇男偶像本身就係對男性嘅貶低
女性化既男性形象喺打破咗社會上對男性嘅性別定型
令到男人唔使再受制於「陽剛,有淚不輕彈,肌肉,撐起一頭家」嘅形象
男人可以喊,可以唔再做一家之主,亦都唔會再俾人笑佢廢
呢個係女權意識崛起下男性形象受到解放嘅社會現象
係一件好事黎
關肺炎咩事?
193八兩金
你jm9?
我都係mirror先再次留意番廣東歌
以前都係聽開jpop kpop 英文歌
對啲主流嘅罐頭廣東歌無興趣
反而因為mirror我識左勁多香港歌手
而且呢2年主流廣東歌都開始多元化
唔再來來去去都係啲失戀分手歌
Jay Fung 陳蕾呢啲我都係因為聽番廣東歌先識
以前可能聽過名但都唔聽歌
烏托邦係唔易嘅基本上咩制度都有弊端
資本都唔係捧垃圾掛,咁舖天蓋地宣傳要黎維穩多過賺錢,其實即係反國務院
而家啲連登仔:

唔屌商台
唔屌TVB
唔屌英皇

只會集中屌mirror
連登一堆五毛 明明mirror咁黃點解要屌?
所以咪話mirror系抗爭上面出左吾少力
買飛入場嗰啲所謂fans 真係當正嘉年華咁
起身鳩叫fing下手就以為自己偶像係巨星
呢家樂壇會搞到咁 完完全全係啲fans縱壞
十居其九都係跟風韓飯 依家興本土就盲撐
二十年前甚至更早建立嘅樂壇文化一鋪清
條件好嘅上唔到位 就係你班鏡仔鏡粉造成
仆心仆命為本地樂壇堅持嘅人 全部淹沒曬
街市買豬肉嗰條友都紅到 Mirror 紅都合理
mirror 冇左咪又係 ty mc個啲mk仔
再唔係星夢幫
冇mirror你地一早死左啦
PUSH
姜把聲好難聽,即係聲底差
真 明明 mirror 未紅果陣
TVB 係咁推啲垃圾出黎冇人理
哪吒 昆哥 菊梓橋 周柏豪 吳若希
最慘是但執件都唱得好過班鏡仔呢
未有鏡前嘅2018年,香港樂壇應該一片好景
周柏豪好過Jer?
理性
多人聽廣東歌,入晒mirror數?
on9,講到成個樂壇因為mirror受惠咁
mirror只令鏡粉多留意同mirror有關嘅歌手同音樂
成個市場有好多同mirror冇關,但又好高質嘅人,繼續wfc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞