要香港樂壇好 必須先解決mirror

913 回覆
2254 Like 986 Dislike
正路係咁
但班鏡粉成日sell Viu點樣搞翻生樂壇
搞到班平時冇聽開廣東話歌嘅都當咗係真講埋一份
唔知重以為早幾年香港樂壇冇新歌
演而優則唱;唱而優則演
依個又可以講下
以前香港娛樂圈真係咁
但係近10年嘅東南亞娛樂圈已經唔係咁玩法
只要有人氣 就做咩都得 因為揾到錢
遠少少講韓國 大把idol有人氣就去拍戲
而且唔少仲有好評 eg iu 智秀
近啲嘅支那抄到一模一樣 eg 監獄界rapper吳亦煩 不過佢做戲好撚屎
但係最慘係個市場buy 所以佢地先會咁樣做

返返黎mirror 其實一模一樣 做緊一樣嘅嘢
要屌嘅就應該屌個東南亞娛樂圈風氣
屌觀眾唔識貨
屌間公司係咁俾job
屌埋佢地無演技
屌啲贊助商淨系識揾佢地
btw早幾年成個大環境係興k-pop
好似真係少咗啲出名嘅廣東話歌手
我自己嘅記憶
側田/衛蘭----tvb巨星幫----林奕匡-----依家
個記憶好似斷咗層咁
要遊戲界好 必須先解決Microsoft

仆街XGP淨係識得亂尻咁買 搞到XGP都壟斷咗大半個市場既遊戲
真正有質素嘅遊戲反而唔見晒 比其他細廠啲人見到佢哋會點諗
要遊戲界好 巨硬 一定要收皮

利申 用開XGP
收皮啦
唔係mirror D人仲係聽緊韓風囉
陳蕾都唔識
你咪撚話自己有聽廣東歌啦柒頭番番入去你老母個閪度
炎明喜咁撚難聽都有人吹到佢梅姐咁勁
香港有咩好留戀? 我就至憎香港~

徹底擁抱全球化同西方化好過~🇬🇧🌎 香港嘢?🇭🇰 無興趣~

你地香港多嘢睇, 不代表我一定要睇, 外面世界更加多好嘢睇🇯🇵🇰🇷🇺🇲🇪🇺, 水準重係世界頂尖🌎

世界咁大, 我既興趣同生活態度, 做乜一定同香港有關? 人生時間有限, 咁既然時間咁有限既, 點解唔投放係世界一流水平既事物上?

你地又點解要俾「香港人身份與前居住地」限制左自己既行為呢?
剛好路過, 想同「你地班香港人」講:「呢個世界好大架, 目光唔好局限係香港好冇~」🌎🇰🇷🇯🇵🇺🇲🇬🇧🇪🇺

利申: 係2018年因厭倦香港人而移民英國
我個frd係華納做,佢話唔係喎
樓主真係好撚柒 柒到我唔敢睇 全部屌鏡 無開過有實力嘅歌手 憑乜話自己撐實力派
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞