要香港樂壇好 必須先解決mirror

913 回覆
2254 Like 986 Dislike
仲要黃店幫手宣傳國務院產物
真係有好多伸手黨剩係揀上榜嘅熱門去聽
Jay fung 陳蕾撈撚左十幾年而家黎屌三四年前出道既mirror

樓主唔好影衰jay fung啦
exac7ly
唔該唔好將「偶像派、實力派」混為一談

偶像派本來就唔係sell唱功,係sell個人魅力
你鐘意果個人,就會慢慢鐘意埋佢啲歌
就算佢唱功唔專業,你都會覺得係全世界最好聽
好似你遇上初戀咁,對方做咩你都覺得好吸引

另外唔該唔好負面化「宣傳」呢樣野
呢個世界不嬲係靠宣傳運作
我以前夠鐘意fiona fung
結果無乜宣傳=無乜人識
我會覺得好可惜,但唔會覺得唔公平
張敬軒都叫人支持新人啦, 係反mirror既人懶有道理咁出黎嘈
係呀, 咁唔鐘意Mirror, 味返去聽容祖兒囉, 祝佢地個孫都仲聽緊容祖兒
造星一果陣提過係以大陸市場優先
Mirror咪就係上過大陸開show
仲一撚早開哂微博宣傳佢地啲動態

佢地依家唔上去搵食唔係佢地內心有幾黃
而係Viu都知佢地上到位就係靠香港人政治情感投射,二元對立捧TVB既對家上位
唔係都唔駛又要接政府job又要扮被迫hea做
識講流利普通話,熟悉大陸流行用語但開發外地市場,新歌有普通話唔唱走去學人唱英文
咁係聽眾質素問題
反鏡撚嬲嬲豬,好開心
笑死
樓主又係啲扮曬為樂壇好
其實根本連香港樂壇都冇乜點留意既忽然fans
嗰啲傻閪你估佢哋會鍾意非主流嘢咩
係依個年代三文兩語要流利係基本
唔係做歌手 你打份工都要喎

音樂係多元化 你依種心態就死得啦

追Mirror班中女尸奶根本冇幾多人識K-pop野
本身都係一班普通打工仔家庭主婦,第一次學人追星
會回流既咪得班好小部分既後生多

講到冇左Mirror,韓團就會食左班Mirror聽眾,影響埋香港樂壇咁
真係無wo , 起碼我果時完全唔會留意香港歌先 , 剩係識羅生門同盛夏,之後係E 先生同蒙着嘴先睇番香港樂壇搞緊咩再留意到林家賺同鏡
早幾年冇mirror 個陣香港樂壇好好咩
關咩事
留句加油都好過冇呀……
樓主一個所謂實力派嘅名都冇提過……
嘩 好撚權威喎爆谷一周
反左先啦,唔駛理
其實香港樂壇樂迷80年代到依家都係咁
唔好再有幻想啦

佢地雖然差, 但事實係帶返起廣東歌巿場 無得駁

咁既垃圾都叫教主
真係好佩服追星果班
唔尷尬架咩
南亞
因為 Mirror 係支那劣幣驅逐香港良幣
噢 原來你無留意等於無人留意
民主包括埋反中資
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞