要香港樂壇好 必須先解決mirror

913 回覆
2254 Like 986 Dislike
ON9 主觀到
twins難聽=有感覺 好青春
家陣班鏡粉覺得姜濤唱歌好聽好有FEEL又唔比既
小朋友你reply咗啲咩?
有冇睇清楚?
完撚全冇point喎
要批准咖?
一定要靠個榜咖?
唔識自己search咖?
學校有冇辯論班呀,報嚟玩下啦
我講嘅嘢唔係霸道,係王道
我想講嘅係
香港就算冇嘢聽,都唔一定要接受聽垃圾
何況有一班真音樂人,真係好努力有心做音樂
唔係mirror collar呢啲攪娛樂賣廣告
咁人地尊唔尊重人你控制唔到既 但你可以控制到自身
正如我會尊重你呢個睇法
咁無可否認佢香港係紅
紅到比你地笑廣告從業員都唔叫愈做愈有
其他人係咪叫乞緊食
mirror未出名果陣,呢度只係kpop台,出名之後呢就多咗其他本地歌手

你咪開分身買支那炎啲歌囉!
唔夠揪就起度鬧哂全部香港人
其實twins果時sell活力,咩側手翻果d,鏡感覺上得anal同lokman有d活力,其他果d同支那一樣躺平,尤其姜咩成績都無,就成日話要退休
你小學雞前小朋友後做咩啫 洗唔洗叫聲你師兄定大姐

我意思係 佢地賣廣告咪賣廣告囉 唔會令你聽唔到歌㗎喎 mirror出現之前冇垃圾咩?twins夠垃圾啦 紅咗廿年有冇令你聽唔到其他歌手作品?你自己睇清楚我講咩先啦
依家話唱功唔重要
噉大家討論緊d咩
存在即合理, 咩質素觀眾養起咩質素樂隊
「我講嘅嘢唔係霸道,係王道」

你自己講完有冇打冷震
做歌手唔可以賣廣告搵錢 一定要窮到燶先係搞音樂追夢
冇聽廣東歌好耐
依家個個用晒spotify, Apple Music 呢啲
仲有幾多人會用 iTunes買㱊,睇 iTunes chart
韓版mirror都係因為mirror所以先單飛不解散
鬼叫人哋mirror咁勁咩,兄弟表演各自跳舞,live又會自帶傷風buff
根本條友就唔關心個樂壇同啲歌手
淨係想帶風向搞死mirror
搵咁多藉口掩飾
扮晒為香港樂壇好
呢句笑撚到我差啲失禁
呢啲白卡黎姐
見咩紅就屌咩
連MLA都屌埋
唔係話我=大部分人,只係想講唔覺無mirror 果陣香港樂壇有邊到好過,當然可能mirror 會令到有部分人仲dislike 左,只係有我上面果個情況既人亦都會有。

至少我前幾年係睇日韓劇 聽日韓歌,唔係話mirror 係樂壇救世主,只不過香港樂壇有無佢地都未好過
拿,就咁,其實同我唔中意中共,但四圍都見到國旗就覺得更加討厭嘅道理一樣。佢冇阻住我睇外國網,亦冇阻住我移民(暫時係,遲下唔知)但掛撚到四圍都係國旗區旗我就會覺得好撚煩,日撚日起身開電視又係佢,落街食飯又係佢,廣告又係佢。就係呢個道理,我諗係掛
有樣野叫莫札特效應,即係音樂影響身體,特別係胎兒

姜濤把聲咁難聽,唔知會聽到啲人點呢,可能唔洗十幾後年就知
聲底先係最重要
樓主淨係識跟榜聽歌?
有樣野叫莫札特效應,即係音樂影響身體,特別係胎兒

姜濤把聲咁難聽,班人自欺欺人話好聽,唔知會聽到啲人點呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞