要香港樂壇好 必須先解決mirror

913 回覆
2254 Like 986 Dislike
咁用勁鳩歌曲黎講係唔公平既
咁都有負皮
得罪講句,我作為一個三十幾歲既呀叔,如果唔係mirror,我仲係聽緊我後生果陣果啲歌
唔怪得佢叫人
唔好去睇佢打籃球

真面目現哂形
我想Mirror係帶起fans club admin同會員們主動去宣傳自己粒星同主動應援嘅風氣
以前嗰批歌手啲fans club, 只有幾位admin們內循環自己玩飽佢,佢哋根本唔希望有新fans加入,拉遠佢哋班admin們接近偶像嘅機會,例如唔放啲飛俾會員抽,會費就識收
所以咪粒星冇mirror咁多fans咪咁嘅原因!
當年KKBOX最多人聽都係呢d
以前嗰套先正常
有能力嘅人自然會同星熟到
而家嗰啲又送禮 又懶係同個星有距離咁
有咩野能力啫比其他人早啲開個fans club做個admin之嘛,廣告又唔課金,又唔出$宣傳,只係一味靠痴粒星,又唔做啲嘢幫到粒星,又排走晒啲新fans,mirror fans clubs 嗰批起碼都會新舊會員
無左mirror唔代表D人會聽其他歌手
有無諗過到時多左exposure但少左人聽歌
十年前林瘋EDC就係比高登仔屌
宜家日撚日係度造神笑撚死
人地著背心,佢著長袖
係佢出江南style之前有鬼人識佢呀

你望下佢d歷史先啦
佢早期第二隻碟被列為青少年禁聽添呀

我唔係否認江南style紅, 而係紅自然會多人重覆又重覆咁去睇去聽, 呢首可以重刷咁多次, 點解其他人就唔得? BLACKPINK 首新mv, 一日之內7千幾萬人次, 鍾意就話知名唔洗刷, 唔鍾意就屈人刷, 又唔見jay fung aga呢d有人刷?
你望下psy 對上一隻碟d 歌係youtube數字
有d低到嚇死人啦, 大多幾十萬
有拍mv果首咁多年最多先4900萬
你望下psy 江南style 前對上一隻碟d 歌係youtube數字
有d低到嚇死人啦, 大多幾十萬
有拍mv果首咁多年最多先4900萬
Mirror is crap
所以咪有隊error
無人再提阿MO了
生活繼續,無人再創傷了
廣告宣傳根本應該要由公司做 呢樣嘢只係近年傻閪鏡狗搞到香港蕃界變晒質
樂壇係full of shits
質素高低係有一套標準
係啲盲粉唔俾人屌樂壇已死
屌親就係廢老藍絲思想 撐tvb同藍藝人
一首兩彈起 但係佢真正全世界都識佢

連啲細路都跳佢嘅舞

魔鏡撚有外國人識你咩

最出名咪掉電視
你個名之前個團咪又係有總選狂燒錢
Kpop咪又係狂買碟衝簽售
根本追idol就係要燒錢 講到香港特例咁
追星根本就係咁,你話鏡粉誇,幾年前d人追韓星,係坐飛機去韓國應援,咪仲誇,呢家只係間中去銅鑼灣同尖沙咀打下卡啫…唔使係度妖魔化鏡粉

同埋,唔好講到以前點好點好,以前的fans會互相打交tim, 而家有無?

唔鍾意鏡係無問題,但唔好浪漫化以前,同扭曲歷史
mirror = 惡霸

如果無mirror就無人留意香港樂壇,就等如沒有共產黨就沒有新中國既想法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞