要香港樂壇好 必須先解決mirror

913 回覆
2254 Like 986 Dislike
聽薑狗唱歌真係辛苦過返工
未試過聽歌聽到覺得好辛苦 聽撚到個心好悶焗
當年連登有讚有踩 唔係一面倒
Anyway世巡開到去美國Rose Bowl Stadium
日本係七個巨蛋開哂
連登講乜冇所謂啦
再講韓國pann嘅網友踩bts惡毒過連登仔十倍

其實bts係韓國唔係一綫團
係超一綫、天花板(韓國人講 唔係支那用語)
一綫團講緊exo、seventeen、nct
二綫 ikon、stray kids
三綫 the boyz

講人氣、唱跳技巧、作品,mirror連人地三綫團都差好遠距離
點解成日搵bts同mirror比
蜀中無大將
咁樣拎黎比先可以寫到好勁嘛,港版防彈少年團喎,借人地名聲就吹到真係好似人地咁有料囉
黎明唱得唔算差啦
Twins唱功最差 不過cd都聽得下
姜把聲難搞d
淋瘋十年前好多人笑佢難聽?
陳蕾首下流社會係2022年神曲,但冇咩人理,又係mirror

高登仔反佢反到傻
同TVB硬捧佢有關
唱歌不嬲唔差
同依家果堆當紅偶像派差太遠
而且又識跳唱
笑佢用鼻唱歌
淨係呃到班港豬尸奶同冇乜世界觀既廣告商marketing team
有幾大吹到幾大,啲廣告咪可以叫到最高價

Mirror當係本地最紅既廣告從業員就夠
從來都冇被認真同韓團比較既價值
大家既專業都唔同
好耐以前已經覺得佢把聲好好聽
唱功都唔錯
因為亞太區咩咩。。。eason又笑埋一份
呢幾年係多左好多有料嘅新起之秀帶起個市場
eg.林家謙 Gareth T TY MC等等
關mirror乜野事
係比班on9 mirror粉亂鳩咁捧
有d完全唔入流嘅歌都可以吹上榜
禍亂香港本地音樂市場就真
多人聽返本地歌完全唔關mirror事
係依家呢一個年代多左好多實力派歌手
絕對唔係比d所謂嘅偶像派帶動廣東歌市場
mirror咁嘅實力連大劣人都恥笑
我都得罪講句只可以話mirror只不過係包裝得好
有無實力心照啦
唔睇歌詞唔知佢地唱乜春
如果無viu比最好資源佢地
我諗真係可以收得皮
出黎賣下身都有班盲粉繼續課金嘅
有 仲要係大量
利申:以前好鍾意林峯
連登仇韓mirror未紅嗰陣成個娛台都係K-pop喎
咪姐係你解決o左mirror市場都未必選擇番本土樂壇呀...
係唔係所有野都要解釋到清清楚楚先明
音樂台係 但熱門日日反韓 垃圾音樂又性 依家就反鏡
你只睇娛台就係
你去時事台波台走一轉再講
19年前
反韓多過反中
有能者居之
廣東歌點都有市場
Viu比最好資源佢哋真係笑話嚟
你可以話佢哋公司本身就係電視台
所以可以開到節目同劇比佢哋
但係佢哋未紅之前出嘅歌同Mv
明顯係同而家嘅質素差好遠
未紅之前連啲衫都係交換著就當新咁出去宣傳
同埋而家韓團再勁都係要靠包裝
個個都鐘意睇華麗嘅MV
近兩年香港嘅MV質素高咗
亦都係包裝嘅一種
早兩年youtube音樂熱門長期都係K-pop霸哂
近兩年多返好多廣東歌上榜 唔止係mirror
根本係背後間公司買streaming做假數
開口埋口話鏡粉,你就中撚咗伏啦
兩睇...
MIRROR 唱功廢就緊
但無可否認MIRROR 出現令兩間電視台係放多左資源落音樂到
無MIRROR 做從業員未必會有之後既造星..MC 未必可以彈出黎

見MIRROR 咁搵錢..之後TBB 都放左資源出黎

不過MIRROR真心唔好聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞