要香港樂壇好 必須先解決mirror

913 回覆
2254 Like 986 Dislike
其實iTunes排行榜唔洗點理,因為而家根本冇人用iTunes,任何一首歌有10幾個人download 都上到chart
要睇就睇串流排行榜
我的確係唔會聽晒其他國家嘅歌,
但我唔會好似你咁on9,
咁就斷言"來來去去都係啲失戀分手歌"
又唔會武斷咁講呢兩年先開始多元化
呢啲只係人云亦云嘅論調

你話出名嘅啲都係失戀分手歌
咁我同你數下有咩大熱作品唔係失戀
青春頌,無盡,高山低谷,人話,最後的信仰,青春常駐,
獨家村,你是你本身的傳奇,假使世界原來不像你預期
山林道,一人之境,未來見,沒有你我什麼都不是,女神

呢一堆都係近10年HIT過嘅歌,當中唔少入過最歌5強甚至拎埋獎
唔係情情搭搭,何以見得出名嘅歌失戀分手歌?

仲有,你講MIRROR改變現咁
佢哋單飛啲歌咪又係有情情搭搭
姜好好聽
佢都係咁好
Mo呢
Mo就慘
樓主pin
人哋真係天生感冒,點解要歧視人?
Mo 真係慘
你都弱智 起碼全球知名先 刷都唔洗刷

荷里活明星 球星都識跳江南Style

呢首歌已經屬於全球現象級

夠深入民心根本唔洗刷

荷里活/英超邊個名人識跳魔鏡啲軟腳蟹舞

人地聽都未聽過
唔單止無受惠 令劣幣驅逐良幣就真 魔鏡係萬惡之根 港女係香港之恥
一齊幫港女平反(2)在KK園區PTSD中
https://lih.kg/3117725
姜把聲好難聽,即係聲底差,講野都難聽,唱歌係嘔心
因果關係搞清楚先啦
有冇調查報告睇呀?有立論假設,我想睇埋推論
姜把聲好難聽,即係聲底差,講野都難聽,唱歌係嘔心
粉主要中女喎
認真講句,真係影衰香港人
唔好俾人以為我哋個品味就係咁撚柒樣
幾年前未有mirror 香港樂壇有樓主呢D音迷支持一定好美好 好五光十色啦
有樣野叫莫札特效應,即係音樂影響身體,特別係胎兒

姜濤把聲咁難聽,唔知會聽到啲人點呢

陳蕾又乜水
娛樂台投過票證明冇影響
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞