[電鑽撚]討論電鑽知識、電鑽LIST、鑽窿收螺絲問題集中帖[2]

996 回覆
10 Like 2 Dislike
用磨機或磨機仔係粒鑼絲界個一字試下扭唔扭到出黎

worx啲叉電磨機仔夠唔夠力?
邊部? 不過𠝹條一字痕電磨仔應該都夠
請問門校凹入嘅螺絲拆唔到有冇咩方法?
已用wd40、反牙螺絲,暴龍鉗用唔到
甩唔到既鑼絲一係界一字一係用鑽成粒鑽爆個頭

一係試下用衝擊批打出黎因為裝門通常要用衝擊批打入去

呢部,8V
如果已經有既咪裝塊界鐵片落去試下反正唔係買過部新
好 我試下先唔該
想買支鑽看門口 鑽屋企牆
呢支o唔ok
d 店員話夠夠輕係屋企用唔錯
家用邊隻牌子都差唔多
平又就手就得

呢個價錢可以上淘寶睇下

btw, 電鑽post 唔好再開係玩具台啦
拉爆用開邊隻牌子 掛天花板
邊隻都無咩所謂唔好貪平就得,試過淘寶跟黎D雞野原枝入原技出收到盡都唔識爆
基本上圖有既野就係你買到既野,鑽頭自己買把
家用看門口 GSB185-li 岩唔岩?
見佢鑽到磚牆
本身都係諗住上下櫃咁
僅限磚牆 衝擊鑽用黎鑽石屎手都跛
鑽石屎買過另一把 理論上應該無需要
如果你用緊bosch 18v電咁無得揀要用返bosch

但如果唔係就可以揀其他牌子12v因為成把細舊D輕D比較啱亞洲人手形(mikita除外),歐美牌把把都老年咁大又重放屋企用多兩用都唔想用 家用12v ok既搵食先用18V因為夠大力

Btw 而家D裝修佬都小用bosch,聽講維修麻煩
如果有另一把鑽石屎咁冇問題啦
同樣衝擊批計 hikoki makita真係好揸過dewalt Milwaukee
我戴3m戴緊L唔算手細掛
題外話 有冇巴打著緊風扇衫
見B仔好多款想知有咩分別
利伸 有淘仔19v+B仔19V電 b仔AC2014衫
仲有一套舊年既淘仔15v
講起3M手套,我想試XL但香港搵唔到而家戴L成日隊穿手指

我咁大隻手都覺得外國牌子唔好揸,鬼佬隻手咪大過我塊面
想買黎試不過日本野好L貴,淘仔野又唔知有無用

唔知大塵環境會唔會吹到一身都係
衫3000羊上下 風扇6000羊左右 都唔係好貴
係舊電貴(一舊都成萬3羊)同難買(唔係間間都運)
所以淘電(418人仔兩電一對風扇)差好遠

至於大塵就緊 老閪都著打底衫 起碼風扇著緊出完汗一陣都識乾先
想買黎試不過日本野好L貴,淘仔野又唔知有無用

唔知大塵環境會唔會吹到一身都係
衫3000羊上下 風扇6000羊左右 都唔係好貴
係舊電貴(一舊都成萬3羊)同難買(唔係間間都運)
所以淘電(418人仔兩電一對風扇)差好遠

至於大塵就緊 老閪都著打底衫擋一擋
起碼風扇著緊出完汗一陣都識乾先 大塵啲都值得 唔係一換完衫就濕到收工好難搞 我都想再買多件出街用添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞