[電鑽撚]討論電鑽知識、電鑽LIST、鑽窿收螺絲問題集中帖[2]

996 回覆
10 Like 2 Dislike
因為佢唔係靠三爪夾緊要有一定虛位先好入
有啲虛位換黎既好處係少少淆既枇嘴都仲用到
鴨記好少短六角, 仲要都貴少少
反而淘寶大部份都係短
鴨記有短六角尾但得dewalt貴到hihi

所以我都係淘寶買算
日水咁低 諗緊趁呢家入支172好唔好
Amazon 找數要用日元結算先抵,兌香港紙都係貴
佢個滙率好差,食水深。
反正都係信用卡我次次都係日元結算。
想問下衝擊鑽既野
For example
A - 扭力60nm,衝擊頻率32000rpm
B - 扭力50nm,衝擊頻率35000rpm
想問下邊枝喺鑽牆嘅表現會好啲?
鑽石屎兩枝都唔得 石屎鑽撞擊力係以J計,衝擊鑽鑚石屎鑽到訓著都未鑽到
普通磚牆兩枝就無大分別
鑽普通磚牆
最主要想知邊個factor直接影響到個表現
都係預佢無油壓鑽咁輕鬆架啦
係Amazon見到TD021個價好吸引
如果for磚牆就衝擊次數越多越有效率,鎖鑼絲就扭力越大越好
試玩過麻麻地,反而紅米枝4V差唔多樣但用過幾好用,鎖到夠力chok一下就自己停
想問下巴打,matika 好唔好 想買支充電鑽for鑽螺絲用,一般鑽木版牆多謝謝
一到即停DF012都有,我有叉有電所以買支DF012齋批快樂使用中。
最細0.8nm整下電子野都得
021冇用過唔敢答
makita打手here 收幾長幾號螺絲多 會唔會有開窿需要
如果2吋內石膏板應該TD110/DF333果套孖批好夠用
thanks
想問下model後面有咩 DZ DSAE 有咩分別
跟既配件唔同 例如電/叉/部分套裝會跟耗材咁
thx 2支實際上有咩分別
你指TD110/DF333?
定位上TD110係衝擊批 比較專門上螺絲
DF333係電鑽 乜都得乜都唔精(尤其12v開大窿都唔太夠力)
近排買咗塊板想上牆
問Fd借咗個油壓鑽
想問吓應該點啱size 既鑽咀?
ic thx我用黎上螺絲多
如果大友都得既話,最平鑽到少少石屎牆,主意上螺絲既話應該用邊隻,同邊度買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞