[電鑽撚]討論電鑽知識、電鑽LIST、鑽窿收螺絲問題集中帖[2]

996 回覆
10 Like 2 Dislike
鋰電擺得耐唔用會死D 除非你成日用其他工具keep住用舊電,到你想用個下死電就唔方唔型 所以純看門口叫人買220v就係呢個原因,當然有錢想買咪買
買石屎鑽咀留意個鑽頭係三坑定四坑就買得過,最抵玩淘寶bosch四坑鑽咀,用咁耐都未燒過
覆漏左,12V買紅米無得輸
就係紅米12V 一嚿電都係200幾,死電買過粒都唔肉赤

其他牌子12V 無乜得揀,大有係平但18V 點都平唔過紅米12V
紅米12v 你買乜野
大有磨機先4舊水 油壓鑽好似5舊有找
4A電應該無咁平 油壓鑽要用4A以上2A好快無電

12v對鬼佬黎講唔夠力所以無咩牌子敢出12v,dewalt而家又入返12v市場都可以考慮
有巴打講過除左呢D平機引裝修佬入坑,其他機同大牌唔差得遠

大友副牌FLEX美國賣都係平其他牌子小小
你都痴線
理性討論姐巴打無話癡唔癡線

個個都有自己鍾意牌子,大友唔平點引搵食個班轉會,唔引班師父投資佢套系統有排都打唔開個新市場

剛剛我上網睇過圓鋸衝擊批大力D既油壓鑽報價同mikita dewalt差不多,但搵食個班用得最多咪磨機油壓鑽索頭批所以咪覺得好似好抵用
岩啊 地盤三寶個底盤打得好 電夠平就夠吸引老細用埋佢個啲配套
散買都係350蚊一舊電 壞咩都唔肉赤整都廢鳩時又係打中啲老細既心理
我自己都係鑽幾個洞同當看門口用,最後揀咗Makita HR166D 套裝

以前用過有線鑽,有條線實在太麻煩,試完用無線方便好多

同埋諗反正鑽得果幾個,自已又係新手,就算12V鑽耐少少都分別唔大

而家諗緊買多個普通12電批,咁粒電就可以偶然用下咁
買枝DF333DZ應該都無走雞剩批4-5舊 有錢就無刷DF332DZ

買個呢啲刷頭俾電枇 清潔小助手
之前見有人po過,我都想買
除咗淘寶,邊度會有得賣?之前行鴨記唔多覺有
想問下只想鑽螺絲到一般木夾板(2-2.5cm厚)應該買邊隻好?
開工搵食成日打鑼絲就用衝擊批,得閒鑽幾口就索頭批
如果吸塵機呢,大家有冇推介,我會另外裝dust stopper
充電定220v? 但你用得dust stopper求其搵部220v油筒吸塵機就得,kachar好似都夠吸力又抵用,想再平就幾舊水布袋機
Yes! 我最後揀左Karcher, 平又大力

買開野間五金舖有入hilti呢隻鑼絲,廿蚊粒貴過買膠塞

買左幾粒黎試到時再包膠
支持!
https://www.amazon.com/gp/product/B077ZXR2GN/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A1HRH4YUTU2CJ8&psc=1

想請教下呢SET野算唔算抵?
個差機改少少野變返香港電壓
我之前咪po過話呢set野抵 之前166美金咋
DEWALT https://a.co/d/faIpaAt

同呢set比較呢
睇你鐘意邊個牌子同會唔會繼續加架餐同用落應該差唔遠,但dewalt 12v暫時都好young唔太多架餐,紅米已經生落一乍架餐有優勢
我用app開168
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞