[電鑽撚]討論電鑽知識、電鑽LIST、鑽窿收螺絲問題集中帖[2]

996 回覆
10 Like 2 Dislike
科林有人話有機會係國際電壓唔洗換零件

巴打收到貨再算
Hikoki最正係個大冰箱可以分2區set溫度,mikita個冰箱得單區

9舊水一粒大有電我驚買左會俾人笑
有對比有傷害,紅米呢期個代理幾好,紅米不嬲都係中流砥柱,日立好似啲野幾好但係彈唔起咁。

明明日立12V有4Ah 21700電做啲輕巧野係幾好,我都希望佢搞搞12v個市場,紅米3s2p6Ah真係搞唔掂,紅M 3s2p仲要得4Ah
但紅M特殊架餐係多過日立,例如冷氣佬用既18v真空泵暫時好似得紅M有同無線打牆大炮都唔多廠出

同埋日立太小地方有得賣,裝修佬最緊要方便紅M周圍都有得賣,日立暫時得上海街個頭有
紅米18v機細但舊電好大
咁大舊電都係閘鋸磨機個類用,手批拎兩野手軟
吊手有得簡一定係薄電輪姦
紅米得偉出果啲10幾Ah真係好走火入魔
尤其紅米自己都有果啲2-6位充電器
玩多電並聯都唔洗擔心充電問題
21700 5S1P 4-5Ah應該係輕同重量既完美平衡
紅m把486真係買唔落手
大output薄電ok既,不過把野食電就好快要換
呢類批比鬼佬起屋開大木洞用香港好難發揮,btw紅m貴野先有金屬索頭平小小都全部膠頭
食電最好都係濕電架撐 輸出散熱都好啲
差唔多啦,486同482/482比扭力大成倍有多有需要咁大扭力真係抵俾,頂衝擊批都係呢個價錢啦。
不過咁大扭力應該都幾易扭傷。

索頭就算自己換啦,有冇推薦既自動索頭夠實唔會成日自己翻鬆
紅米個隻金屬索頭唔錯好小翻鬆,如果想精準度再高D可能要搵BOSCH或麥太保金屬索頭,但香港應該都難搵可能要問代理有無得散買
有用既 成日要用令梳開窿 但係依個價錢買唔落手
D新款野 D索頭都好小話唔夠力 除非係用D牙籤鋒鋼大力隊落去
巴打講完3S2P 特登走去search 先知咩嚟
又學到野

不過紅米12V 係得4Ah 同6Ah
無得再大電量
大有都成手扭親手 呢把不敢想像
其實12V你孭到3S3P 不如買18v 5S2P
12V要既就係輕巧 要大力㩒用上18個體驗會好好多
可能MIKITA有防扭手功能
淘寶好似有12V 9A電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞