[電鑽撚]討論電鑽知識、電鑽LIST、鑽窿收螺絲問題集中帖[2]

996 回覆
10 Like 2 Dislike
有心搞大容量出21700套把啦 能量密度高左同電量都輕啲 2p21700/3p18650我緊係揀21700
有硬防扭囉 加多枝棍比你雙手揸
係地下好位梳箱梳槽直頭用腳夾實把鑽
通常會扭手都係啲落唔到兩隻手既閪位手柄都救唔到
有空間就用大肶頂住,無空間梳洞就穿個時用令一隻手頂住電批尾
有支xph14z 用得多槌仔mode個同心度會唔會變差?
想裝個掛牆櫃放咸膠
你擔心你隻手好過啦
槽底dup箱唔是咁易
已經彈到成身屎
想問下一粒白鐵鐵M6拉爆可以承到幾重力

我想整個層架放部75寸電視大概我估有200磅。
4粒拉爆夠唔夠?
個托架係咁既樣:

橫向兩粒個受力分佈會唔會無咁好??
多事一問 點解唔落牆Mount
因為之前裝過牆mon... 拆果陣d 螺絲生左鏽滑曬牙拆唔到 所以直接裝塊板算。 仲可以放下鎖匙銀包無線充之類細野。
堛牆唔係結構石屎用鎚仔mode咪無問題
最hihi d屎好辣手又係咁彈過黎
拆螺絲可以用反dup 又或者磨機磨平裝係隔離
hilti m8拉爆一粒承到400磅拉力 m6應該得200-300磅,放重野最小都M8

螺絲生鏽滑牙買套反牙攻佢出黎就得

試過拎呢啲樽仔去隔 屌佢老母連個樽仔辣穿飛出黎
試過唔得仲隊平左
我諗住每個架上兩粒M6, total 4粒 [佢每邊托架最多可以上三粒, 我唔想鑽咁多孔], 照計數應該夠曬有突?
拎個鐵罐就得不過睇唔到,介出黎D屎過百度落左油都係咁熱
粒生銹野要鑽個洞先攻到出黎個喎,你就咁攻佢條芯食唔實的

預承重寧多寞小,拉力值會隨時間降低,同埋如果你計到啱啱好,有日突然仆低拎黎借力但extra既力大過拉力就成舊飛落地
仲有個狗臂架受力果時會因為槓桿原理係會有幾倍既力好似鐵筆咁撬返口螺絲出黎 75吋電視應該唔輕都真係預大啲好
個油漆post D教學真係精彩 一件垃圾扮師傅呃水魚仲咁多人落搭
新款個D電視其實幾輕 不過個托架依個款驚唔襟姐
咩post
呢支好似集合左電鑽/批功能, 有無伏?

https://www.makita.com.hk/zh-hant/products/detail/337/
無得較扭力喎得高低波控制速度 同埋剩批1.8kg都幾重

鑽mode卡住係咪有離合先,無離合好易扭到手,最好去showroom試試
如果你要鑽野既話 直接買枝電鑽一樣收到螺絲又鑽到野 唔好買衝擊批
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞