神級Omakase店「Mamoru」被屌服務差到無人有!「Fine Dine級數竟然晚市做兩轉枱?」

1001 回覆
3643 Like 57 Dislike
我又唔會咁話既
覺得咁講既人應該係未轉換到思維 試下唔係自己一個去食而係同女朋友或者老婆去食 幾千蚊人頭食個情趣都抵啦
Omakase又有關注組
有乜嘢係未被人關注
所有需要服務既野係香港就會變左垃圾
呢d有誠意我鐘意

我有個fd 開omakase成日都笑香港人聽到間店用香港買既食材都面露不悅,其實佢地淨係用飛機貨仲開心,選料時間都慳返
啱, 平時啲餐廳就咁打去book 位嗰啲
比唔到台都已經想屌鳩佢啦

呢間仲要一早收左你訂喎
想問下你食過幾多間日本既鋪?日本米芝蓮2019我已全掃,次郎食過,Saito都食過,Arai常去,我諗應該唔洗你同我講日本水平係點
其實我覺得店方都算係咁 都叫有誠意賠償同道歉
最出事個位係叫你去食日本拉麵 同埋唔早d主動決定幫你cancel booking直接賠一餐

上面段野你講嘅
你覺得有咩問題?
香港呢個級數, 你過日本係唔會訂到枱..
香港所謂3千幾/位一流中廚, 買少見少

要CP去食壽司郎填飽個肚就算啦
都係.你點知上一枱客食幾耐.但仲on9係擺明你超過10點都唔會趕你走.
個經理應該做茶餐廳
啲樓面唔識做人 搞到日本人唔開心就香港人要道歉
日本師傅大撚晒?用返佢既standard計佢都係賺緊香港market,港紙同美金掛鉤唔係第一日,香港對日不嬲係強勢。要玩到國際關係都未輪到日本大啲,就算我鐘意日本。鐘意還鐘意,道理係道理囉。
尊重係一樣嘢,搵師傅嚟撻人就已經唔啱。
最慘係師傅。
冇錯你係愛日本嘢、要食佢呢間話好味(係咪都唔知)
個經理特登蝦你唔識日文,黑心當能力?
病態社會心態
個細既衰唔識作理由
如果返貨遲咗唔夠醒打電話 其實都係有問題
因為佢想rush想stretch你哋都唔想賺少咗
leverage個客嬲既risk嚟圍皮
呢個strategic decision係唔理人感受
本身佢哋有道理都可以搞成咁
經理太忙做到唔想做?
公審佢就啱 要多啲人知呢啲西舖
查字典…
睇文都睇到一肚火
要CP 啲連登仔係食爭鮮同埋自己去買條魚返屋企, 求其搵把生果刀切到岩岩巉巉咁
Omakase根本就吹大咗嘢
係班傻仔香港人覺得好有優越感所以去食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞