神級Omakase店「Mamoru」被屌服務差到無人有!「Fine Dine級數竟然晚市做兩轉枱?」

1001 回覆
3643 Like 57 Dislike

如果唔係Mori /天鮨 果d較到咁濃味做咩
淨係想做d 熟客大客
Mori 冇機會食唔知,
但天鮨好濃味咩清?
都算好撚濃下,濃到睇番相都聞到味如果唔當佢壽司鋪咁食一大班朋友飲下酒都幾撚爽,上次去我朋友仲係佢地門口食到一半去完廁所就地訓著左,挨住條橋仔
我都係跟隊食,食物我覺得還好,
但真心欣賞佢啲service
我自己都無辦法成日食咁濃味,腸胃會頂唔順。果日整體黎講服務幾好同好多「表演」睇,食得幾開心的。

當事人算大量,俾着我唔要固之然想炒尻埋個經理
屌你你有冇消化過件事?
你打封黎睇下
araki
唔講以為自己好撚醒 喺度沖出嚟柒 縮返入你老母個閪入面啦
香港食omakase 真係好反智,求其出野當特別
離外話,用老虎呢個稱呼叫老婆好毛管棟好老野懶係風趣嘅感覺
啲中佬先會咁….
呢D應該係全職收左錢嘅打手...係人都覆,係咁唱好
開口埋口話三千蚊忍唔住笑
講多一次我無唱好過Mamoru,我有份屌佢件事戇鳩既,成日睇一半唔睇一半,我食既飯都自己俾錢,亦都無收過任何PR公司一個崩 唔係每樣嘢都係為咗錢㗎,做人下下淨係望住錢咩
食過一次mamoru食左4千5百幾,係好食既,服務亦都冇問題。
但今次呢單野都係關公都搞唔掂
執左佢啦垃圾餐廳 閪員工
垃圾餐廳
接唔接受免費純屬個人選擇,我冇異議。換轉係我都未必接受,因為對餐廳已經失咗信心,怕去到又係背脊骨落。不過當事人拒絕接受邀請嘅理由係唔想成為西客,我就覺得幾戇鳩。

第一,免費餐係餐廳主動提出,唔涉及甚麼R著數。餐廳犯錯要付出代價係天經地義,否則個個錯完唔使本,服務水平唔會有動力去提升。

第二,客人接受賠償亦係應有之義,畢竟當事人已經損失時間心情,接受賠償係商業社會正常行為,而唔係因為貪心。

第三,亦係最重要一點,香港人受到社交媒體荼毒,吓吓驚俾人標籤為西客,結果遇到不公平對待都唔敢發聲,唔敢投訴,唔敢接受賠償,呢啲心態非常錯誤。香港服務業水準一日衰過一日,好大程度係客人太怕事縱容閪店為所欲為,受害嘅只會係下一位消費者。

作為消費者對店舖提出質疑,作出投訴,接受賠償,係勇氣係責任,而唔係找麻煩R著數,千祈唔好俾連登仔老點。香港人對消費者權益普遍認知不足,搞到又怯懦又犬儒,乜都驚一餐,竟然咁多人認同條友唔接受賠償係正確態度,係時候要屌醒呢班人,等佢哋唔好再累人累物。
犬儒到一個點
冇話犬唔犬儒,而家一個崩都冇收過餐廳咪可以屌得理直氣壯
條友唔會明
咩叫撚間餐廳 唔係你肯賠我就要受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞