神級Omakase店「Mamoru」被屌服務差到無人有!「Fine Dine級數竟然晚市做兩轉枱?」

1001 回覆
3643 Like 57 Dislike
香港人係咁賤 俾人屌仲笑笑口拎個屎忽出嚟
193已經係例子 愈屌愈濕 反哂白眼去食100蚊燶麵包
抵俾人睇唔起 試下日本人公司咁樣閪啲日本人
要等已經on9, 跟本呢個價錢就唔應該需要等,幾好食我都走。
其實高級餐廳同閪態度根本唔應該同時出現
呢間野已經唔係高級餐廳啦
係囉, 點解香港D Omakase 師傅唔係街市揀魚發掘下本地食材而係靠飛機貨呢
岩呀 又唔係佢親自去揀貨
所以我堅持一定去日本先會食
一黎個價咁先對得住人 二黎香港既價我係銀座top10有邊間食唔到
唔係話唔捨得比
而係又貴又無日本咁新鮮專業
餐廳可以係日本有buyer 成件事無衝突
五毛帶唔到風向要加監勞改
賠償同態度兩樣野黎
Fine dining 咁既態度肯定唔可以接受啦
無知是福
香港人間野越吋d 客越like
一開始賠已經唔會有機會發生後面既問題
因為質素問題,相關知識上網唔難搵
唔駛再比機會佢
屌你日本係我樓下阿
唔洗特登飛過去貴有咩問題
兩邊鋪頭成本差幾多你唔講
貴唔係問題重點係好唔好食
依你邏輯香港大部分貴野同外國野都唔洗食
下至滷肉飯上至fine din都貴過曬外國
傻仔…香港有間好出名既就有用本地食材既,不過好多香港人又唔鍾意,問點鮮要去食香港街市有既野
睇內文係話前面嗰場有兩個閪客賴死唔走
呢個就生活取態嚟嘅 唔關大唔大把閑錢事
我供完層樓 手頭百幾萬拎去投資咪一樣日日食樓下幾十蚊茶記 日日上網搵邊度信用卡回贈多
搵到平過人既野係幾開心
你又幾醒架喎屌
如果你停留喺間餐廳係咪等個客既消費開飯
或者個客係咪等餐廳既賠償開飯
你出返去食茶記把喇
咁你飛唔飛到去日本啊家陣?下下要隔離唔撚洗做啊?未疫情之前我一年剷去日本幾轉,呢兩年都有係香港食,認真香港一線無論價錢同質素都係日本國外世界第一,唔識/無食過就收收皮先啦
Are you sure??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞