神級Omakase店「Mamoru」被屌服務差到無人有!「Fine Dine級數竟然晚市做兩轉枱?」

1001 回覆
3643 Like 57 Dislike
我見你好似好有經驗咁寸到樓上班人一棟都無
想同你取下經啫
日本都得㗎 我願意返嚟隔離七日㗎
入去佢Instagram睇啲手指困曬黑邊咁款 幾千蚊一個人真係貼錢買難受

宜家個情況係唔想去日本
又想食貼近日本質素

價錢方面咁去到外國食茶記 食燒味飯都貴過哂香港架啦
咪話左個經理串過馬撚
如果餐飯30蚊 個經理都係串過馬撚
佢不停提住3000蚊3000蚊 多左姐
又唔覺
30蚊 我就算數
串過馬撚都因為佢老粗唔同佢一般見識
係估唔到咁嘅level嘅餐廳都咁劣啫
哦哦
我見好多餐廳都係咁
有無邊間你食過係可以屈咗香港班垃圾機先
我就係驚中咗嗰小部分嘛
就係見你咁有經驗應該食唔少 先問你之嘛
咪咁自私
一開始都講左係信個師傅既專業
咁個買手買果時可唔可以同時想好整D咩啱
整生定煮熟
成個餐點配
個師傅拿手整咩又知晒?
連有新想法都即時更新到?
成件事真係無衝突?

我信你
你又信佢
出左事就唔關你事咁?
買手只係幫你一家買野?
D靚貨比晒同一間?
定係大家平均分?
結果個師傅變左好多野控制唔到
變到咁既時候真係原先期望既Omakase ?
好衰 一間食過好味嘅唔分享下
間餐廳講到有幾grand都無用
封email其實好無誠意
幾句又係loop番件事
無講點改善 無講點處理個manager同預約問題
剩係叫個受害人嚟多次
而家受害人就係怕咗你間餐廳
連點改善都無講仲點樣嚟多次食
其實佢講到2023年未開booking, 咁即係個客依家全年任揀一日都得啦 唔係咩?
你有心賠償比人,就係要依家reserve 定位比人啦,反正你成個2023都未有人book 過
諗起都驚啦
個Lo係經理級都咁玩個客
即係間餐廳唔尊重客人嘅文化基本係根深柢固
再加封email無講會處分Lo
仲點會有信心去多次
窮撚以為有錢人會亂駛錢
你等得耐肚餓可以去隔離街食拉麵
係型既
你似eq極低/閱讀障礙/輕度
支持樓主,消費者唔係水魚
同香港人講骨氣
3000蚊都俾得起,唔差在等多三個鐘啦
唔驚加料咩梗係唔去
最後一點,我想講嘅係,「尊重」係一個雙方嘅責任,餐廳作為服務提供方,對客人有應有嘅尊重係理所當然,但係食客亦都要尊重餐廳,要提出合理嘅要求同基本體諒,餐廳都係一個營利機構,唔好認為自己係俾錢方就可以作出太多無理要求,若果大家都有呢個互相尊重基礎的話,爭拗好多時就可以避免,所以對方既然已經拎出誠意去承認錯誤同埋作出補償,對我來講件事已經叫做告一段落,我亦都尊重對方唔需要佢哋請我食呢一餐飯。
係最後回覆佢哋封電郵裏面,我哋都有多謝佢嘅個邀請,同時亦都指出我哋要求嘅係希望佢哋正視自己嘅服務問題同埋得到既係被尊重。
希望餐廳真係做到虛心聆聽,雖然我都唔會再幫襯。感謝每一位有留意事件嘅谷友。
最後最後:我知道因為有啲新朋友非谷友,因為呢件事件入咗嚟食花生或者抱不平,我希望呢啲新朋友仔都可以趁呢個機會入嚟認識下呢個群組嘅嘢,呢度當中係有好多優質嘅post值得大家參考,並唔係坊間有啲人講話呢度係一個圍爐自high嘅地方,食omakase都可以食得好有文化。

高質到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞