神級Omakase店「Mamoru」被屌服務差到無人有!「Fine Dine級數竟然晚市做兩轉枱?」

1001 回覆
3643 Like 57 Dislike
唔同傻閪爭論
盧覓雪都捨得俾4位數食嘢啦

佢咪又係會食茶記小菜

真正鍾意食嘢嘅係唔吝嗇落飯食上

而唔係你口中食得貴唔食得平嘅貴族

另外人一世物一世師傅1 on 1嗰種被匠人服務嘅感覺同茶記甚至老麥都唔同

而家唔係omakase嘅問題而係嗰間餐廳嘅店員問題

所以作者咪用兩間餐廳嘅服務態度+價錢嚟比較
仲有嗰間fujimoto
一句講晒夥記on9
收咁既價錢訂晒枱仲要排排坐等位
正常咁既情況同客講有位立即打電話通知咪得
個客話要走仲問要唔要個廚出黎, 又等過???
送酒之前唔問有無揸車已經唔撚掂啦
根本就係員工智力問題
國王的新衣居多啦

你執千兩d野俾佢地食,都唔知幾多個分得出啦
日本一線鋪頭一樣咁難卜,香港一線可以食到日本7成水準,何樂而不為?唔洗做野咩日日飛日本呀?想食就食架啦,下下同你隔離咩?

就算唔係疫情,朋友想食日本野、自己想食日本野但又唔得閒飛日本咁咪香港食囉,好失禮你?弱智個位係邊?
NY啲日本野真心好炒車

窮撚啲消費券套現左未?
其實我係想所有高級餐廳
可能真係市井開
食唔到高級野
你真係唔係扮ga wor
其實我真係覺得你好難溝通,又蠢,又要覺得自己岩
係香港用3000$同係日本用3000$食一餐,當然會因為產地問題而會有價錢上既差異,飛去日本食一定係最好,咁我唔選擇飛日本,係香港食日本菜,就算質素差小小,咁就代表我係香港食=弱智?姐係一定要計到最高cp 先可以去揀餐廳食飯?你仲要係一碌鳩打哂成個香港所有日本菜既餐廳,我唔係為樓主間餐廳護航,單純覺得你呢個cp 值既諗法好on9,用自己把尺度人,自己覺得用3000$去食餐飯弱智,人地只係心諗你幾千蚊都要計到盡,要等飛日本先捨得去食食多幾間香港既omakase,睇下啲食物質素,再去比較下係咪真係同日本差咁遠先啦。
最後一次覆你,明就明,唔明就算
傻鳩真係拎茶記黎比
睇完你個comment真心覺得同你講野有少少晒鳩氣,係香港食同係日本食有衝突?有時間就會飛去食架啦,無時間果陣係香港食就係弱智?你自己食過幾多間?知個差距係邊?

有意見有評論無問題,但知之為知之不知為不知,自己未試過又無認識既野就收收皮啦
一係就比人取消啦 明知做唔切
得3個鐘我唔好自己揾另一間日本野食

唔怪得之前我行去WALK-IN條日本女問我有冇訂枱
會上網打呢d食評既人
都唔方係真有錢佬啦,邊有咁得閒
Fine dining

原來唔可以翻枱
Outdated 啦

新時代既fine dining 係要翻枱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞