[外傳][異世界][中古冒險] 布達坎村的地下傳說

1001 回覆
83 Like 5 Dislike
今日我生日, 祝我生日快樂!!!!!!!

希望人渣樹快D仆街死

生日快樂

希望人渣樹快D仆街死

生日快樂啊多j樹巴_

樹巴生日快樂
m底記得加更啦

希望人渣樹快D仆街死

原來你同我咁近。。。生日
m底呢個真係短故?
覺得好似仲有排睇咁

差不多

希望人渣樹快D仆街死

我生日加更OK?

希望人渣樹快D仆街死

我生日加更OK?

btw thanks all

絲打報到 樓主早幾日生日快樂呀!
星座撚表示 巨蟹男好正

立即加更

諾門巴打千錘百鍊一篇高質神回,樓豬只係食住個勢開post,而絲打講兩句就換來加更

唔想相信男女平等就係敗在狗公身上都唔得

在下十分同意
樹巴生日快樂
懶得上水催故,一來係m底依家要絲打先催得郁

二來係呢篇故我冇睇得咁起勁,暫時都未有所謂主綫,因為仲未見到一個明確嘅主角目標
eg 舊故係要升 lv 打怪征服,但新故仲未見到有咩重點,冇野期待就冇咩動力睇

三來係我每一次見到伊莫珍個名我都係讀 emoji
個主角名唔好聽唔想追
舊故六口真子松美帕鳩斯好聽好多
主角名真係唔建議用啲咁難記嘅譯名
你冇理由叫個主角做塔格利安
查理 安迪 咪算
人名冗長會令到好多句子都冗長

「小莫,蜜塔琳姐姐現在豐衣足食,怎看得起我們的禮物。」卡利爾伊莫珍
蜜塔琳失望。

「我們薩多族有‘生育配方’啊~」伊莫珍卡利爾回到住它區的水井旁聊天。

「對啊!你很聰明啊小莫!」卡利爾從未想到可以送出‘配方’給蜜塔琳,拍案叫
絕。

睇下呢段,啲人名同重複到
搞到每一句都好冗長,唔想睇

四來係太多新角色,一章有勁多新角色,問題係形象建立唔切,舊故一開始四條友,到咁上下先加人
呢個故下下都加啲有人名嘅角色,又唔好記,又唔知係路人定咩,結果對啲角色冇乜印象,只係憑啲形容詞去知道個角色係咩性格,但未係好深刻

五來係硬性解說太多,卡利爾唔鍾意聽書,我都係
有啲位太強調,講得多就有啲tsum
eg 身份 條村嘅處女 制度
貝爺除咗制度仲識講咩 對住王女又講 對住條女又講

卡利爾深呼吸,猶如穿過‘侏羅紀公園’的正門般從‘100線’木牌下闖進黑洞。

唔好用呢種比喻,好out戲,卡利爾唔會知侏羅紀公園道門係點

同埋唔好每句都夾硬加啲情緒比個角色,好假
驚問 突然興奮道 呢啲
反而 舔唇道 拉高聲線問 呢種可以多啲
報道最引人爭議的,便是指控貝克漢姆對封爵一事極度渴求。經過貝克漢姆多次為國推廣,2012年奧運終於落户在倫敦,加上過去在UNICEF的工作,令貝克漢姆成為了2013年封爵的大熱人選,不過最後卻失之交臂。貝克漢姆對此事耿耿於懷,更向個人長期合作的公關伙伴發出電郵,批評歌手Katherine Jenkins獲頒大英帝國勛章:「她只會在欖球真唱唱歌,去慰問軍人及吸毒,這是他媽的笑話。」

個情況就係咁
報道最引人爭議的,便是指控碧咸對封爵一事極度渴求。經過碧咸多次為國推廣,2012年奧運終於落户在倫敦,加上過去在UNICEF的工作,令碧咸成為了2013年封爵的大熱人選,不過最後卻失之交臂。碧咸對此事耿耿於懷,更向個人長期合作的公關伙伴發出電郵,批評歌手Katherine Jenkins獲頒大英帝國勛章:「她只會在欖球真唱唱歌,去慰問軍人及吸毒,這是他媽的笑話。」

結果我睇呢個故一陣就覺得好攰,啲句子加埋人名,重複又重複咁,每次睇文都覺得好攰
其實係唔係絲打催我都出文 講左一日二千,結果都係兩更6000

氣氛同劇情唔講,文筆會注意
其實係唔係絲打催我都出文 講左一日二千,結果都係兩更6000

氣氛同劇情唔講,文筆會注意

我想講依篇難度高過正傳好多。正傳係長篇歡樂,依篇完全相反
唉,比你咁講有啲灰。

我一出手稿你就知我落左幾多心機。我第二季既大綱用一個月寫一張A4紙左右。

今篇因該想控制長度,大綱都寫左7張紙。

點解出文慢,我真係一頁頁咁對住大綱寫,因為名角間既關係太強,好易出錯。都係點解我係咁重覆啲名既原因,因為記住佢地既互動好重要。

我真係想刻意放慢腳步,等大家感受下主角生活係點。

正正冇主線衝,我先敢慢慢寫。因為佢係補完正傳唔夠細膩既部分。

係唔係命運石之門比人屌到反皮既感覺。

我唔甘心,火燒巴你同我睇哂佢。最後要同我評多次 依家挑你機
出唔出文根本唔係巴定絲打出文既事,係因為我出唔到咁快同多。

諾門巴用左一千字總結我120萬字對AI既感覺。
而今篇故預計10萬字,但我相信諾門巴可以總結到1千字出嚟。

今篇故真係衝唔到,但我一直都全力以赴。
冇文唔係冇打,我依家日日褲袋都袋住本簿仔同筆,去到邊寫到邊。
卡利爾 Karl 自由 聰明
艾蕾卡 Earic 堅強 具信念
伊莫珍 Imogen 純潔 貞潔
蜜塔琳 Magdalene(抹大拉) 聖經中追隨耶穌既妓女,受爭議既第十三位門徒。

當我命名一個角名,叫佢大衛。我會問自己點解佢叫大衛?

點解伊莫珍個名咁怪?因為薩多族係少數民族,如果幾佢翻譯到好似艾蕾卡咁正統既音就突顯唔到王族同外族既分別。

我剩係諗名都用左一日。
m底
你改名諗咗咁多做咩唔講出嚟啫

出文嗰到都係講下笑啫,明明係你自己講到好似為咗絲打先加更咁

btw主線其實係乜
npc突破制度?探索地洞?
sorry for on9
m底
你改名諗咗咁多做咩唔講出嚟啫

出文嗰到都係講下笑啫,明明係你自己講到好似為咗絲打先加更咁

btw主線其實係乜
npc突破制度?探索地洞?
sorry for on9

我用文答你,最實際
啲人都唔知邊個黎既
同埋我睇開休閒風 呢個故會睇到皺眉頭
所以我唔敢寫長,好快開估
所以我唔敢寫長,好快開估

大家都知你絲打講笑既有可能
但感覺好真實

下次你話因為我加更佢地就ok架啦話哂我都係正室

至於文筆我覺得都ok
只係有時褒貶仲係有小小問題 比喻有時有小小失焦 同埋有少少錯別字 (而家無錯字加更
巴打恨s不成m既心情相信大部分來自於呢篇同第一二季既比較
如果當成為一個同正故完全無關既故
So far 我幾enjoy睇
挖礦族女人一生只可以做愛一次
除非一胎多個 或外族通婚
礦工死亡率又咁高
點解仲未絕種
挖礦族女人一生只可以做愛一次
除非一胎多個 或外族通婚
礦工死亡率又咁高
點解仲未絕種

係只可以得一個配偶,唔係扑得一次
比火燒巴激起我既鬥志,爆文爆到你服
我都覺得人名好撚難記
講到呢篇故係沉重既話
期望呢篇故有好多黑暗劇情
主角比人ntr
雞姦
食屎
被出賣
凌虐
奴隸既暗黑世界
等等等等......
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞